Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Tikai vienreiz gadā drifts Biķernieku trasē tiks aizvadīts ''Raganas Katlā''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Tikai vienreiz gadā drifts Biķernieku trasē tiks aizvadīts ''Raganas Katlā''
Foto: Andris Smilšarājs

Tas brīdis ir klāt - drifts atgriežas Raganas katlā, Biķernieku trasē - vienā no bīstamākajām drifta trasēm Eiropā. 10.septembrī, svētdien, mūs sagaida aizraujošas sacensības ’’Baltic Grand Final‘’ un Latvijas/Igaunijas čempionāta posmi, kā arī Latvijas drifta čempionāta Semi pro klases posms.

Šogad Raganas katlā sagaidāms prāvs dalībnieku skaits - PRO klasē dalību pieteikuši 25 dalībnieki, bet Semi Pro klasē 23 sportisti.

Šī Biķernieku trases daļa izceļas ar pamatīgām reljefa maiņām, nepārskatāmiem līkumiem un mazām drošības zonām, padarot to par neaizmirstamu piedzīvojumu gan braucējiem, gan skatītājiem. Zinot pilotu līmeni, un to, ka šīs sacensības būs Baltijas čempionāta fināls, posms noteikti paliks atmiņā ar iespaidīgu sniegumu.

‘’Raganas katls’’ piesaista braucējus un skatītājus ar savu specifiku - drifts netiek vērots no tribīnēm, bet no trasē esošajiem kalniņiem, kā arī ieeja Raganas katlā ir no pavisam citas puses Biķerniekos - no Biķernieku ielas jeb meža puses. To noteikti jāatceras visiem skatītājiem ierodoties uz posmu. No dalībnieku parka nav iespējams redzēt trasi, tāpēc visi braucēji, mehāniķi, skatītāji satiekas vienuviet, iekšpus raganas katlam, lai kopā baudītu sacensības.

‘’Raganas katlā’’ ir atvērtais dalībnieku parks, kuru nemaz nav iespējams apiet, jo savādāk nebūs nemaz iespējas nokļūt līdz sacensību norisei. Ierodoties sacensībās, uzreiz aiz ieejas, lai tiktu līdz skatītāju zonai, ir jāveic vismaz 500m garš ceļš līdz ieejai, un visa ceļa garumā atrodas dalībnieku parks, un ik pa minūtei pabrauc garām kāds sporta auto, jo drifteriem ir apļveida kustība uz startu. No trases malās esošajiem kalniņiem ir iespējams pārredzēt teju visu trasi, bet tiks izvietots arī video ekrāns skatītājiem trases pārredzēšanai, un papildus ekrāns arī dalībnieku parkā. Šī ir tā reize, kad organizatori aicina droši ņemt līdzi savus krēslus, pufus u.t.t. no mājām, lai ar komfortu baudītu driftu ‘’Raganas katlā’’.

Saistībā ar to, ka šogad Raganas katlā norisināsies Baltijas drifta čempionāta noslēdzošais posms, cīņas būs īpaši aizraujošas, jo tiks noskaidroti labākie Baltijā. Uz esošo brīdi par Baltijas titulu cīnās četri sportisti, bet par pjedestālu sezonas kopā cīnās pirmie astoņi sportisti.

Kopā ar Baltijas posmu norisināsies arī Livonijas drift čempionāta posms. Šis gan būs pirmspēdējais pirms lielā fināla oktobrī Biķerniekos, bet arī tur cīņa ir sīva, un vairāki Latvijas un Igaunijas sportisti cīnās par sezonas kopvērtējumu, šosezon izskatās, ka cīņa par čempiona titulu gan Livonijas, gan Latvijas čempionātā tiks astāta līdz pat noslēdzošajam posmam.

Bez aizraujošām cīņām noteikti neizpaliks arī Semi Pro klase. Jāpiemin gan, ka šis ir pirmspēdējais posms sportistiem sezonā, un cīņa paliek tikai aiz vien aizraujošāka. Pašlaik čempionāta līderis ir Aleksandrs Vlasovs, viņam seko igaunis Michael Reiljan, kurš aizvada pilnu Latvijas Semi pro sezonu. Trešais ir Ronalds Šaltens. Starp citu interesanta nianse ir tā, ka pašlaik TOP3 ir 3 pilnīgi dažādi auto - BMW, Nissan un Mercedes. Ņemot vērā, ka šis ir sezonas piektais posms, domājams, ka starp pirmajiem 13 dalībniekiem kopvērtējumā vēl viss var krasi mainīties. Teorijā uz sezonas pjedestāla var nokļūt ļoti daudz sportisti dažādās variācijās.

Sacensību programma:
Sestdiena, 9.septembris:
12:00 -18:00 Treniņu braucieni Pro un Semi pro klasēm

Svētdiena, 10. septembris:
Skatītājiem ieeja atvērta no 09:00
09:00-10:30 Treniņbraucieni Pro un Semi pro klases
10:40 Pro kvalifikācijas braucieni
12:10 Semi Pro kvalifikācijas braucieni
13:30 Sacensību oficiālā atklāšana
14:00 Pro Tandēmu braucieni
16:45 Semi Pro tandēmu braucieni
20:00 Apbalvošanas ceremonija

Svētdien skatītāju zonā darbosies bezmaksas bērnu atrakcija. Skatītājiem būs pieejama bezmaksas auto stāvvietas trases teritorijā, ar limitētu skaitu, un papildus var izmantot arī auto stāvvietu blakus ieejai Nr.2 uz Biķernieku ielas.

Biļetes ir pieejamas gan iepriekš pārdošanā- Biļešu Serviss - Biļešu Serviss, kā arī biļetes būs pieejamas uz vietas sacensību dienā. Biļetes ietver ieeju dalībnieku parkā, skatītāju zonās, kā arī iespēju iziet ārā un iekšā no sacensībām. Ieejas aproces, ja tiek izņemtas sestdienā, darbojas abas sacensību dienas. Ar biļeti, kas iegādāta uz sacensībām 10.09.2023, var apmeklēt arī 09.09.2023 treniņus, kuri ir iekļauti biļetē kā ekstra bonuss.

Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe Bluša