Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijā notiks viens no ievērojamākajiem mūsu reģiona trofireida pasākumiem

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvijā notiks viens no ievērojamākajiem mūsu reģiona trofireida pasākumiem
Foto: Edgars Andžāns

Šovasar, 5.-7. jūlijā Mālpils un Nītaures pusē tiks aizvadītas sezonas lielākās bezceļu braukšanas sacensības ''Mighty Quarries Cup 2024'', pulcējot dalībniekus no vairākām valstīm. Sportisti cīnīsies par iespaidīgu balvu fondu – aptuveni 10 000 eiro vērtībā.

Paredzams, ka jūlija sacīkstē piedalīsies dalībnieki no deviņām valstīm, padarot pasākumu par vienu no ievērojamākajiem mūsu reģiona trofireida notikumiem. Sportisti cīnīsies par uzvarām sešās klasēs: divās kvadraciklu kategorijās – ATV līdz 750 kub. cm un ATV Open, kā arī apvidus automobiļu klasēs - Tūrisms 35, Tūrisms Open, Pašbūvētie SRV un Pašbūvētie PROTO. Šīs klases nosedz visu trofireida tehnikas amplitūdu, piedāvājot dalībniekiem startēt gan ar standartizētu tehniku, gan pašbūvētiem trofireidu monstriem.

Trīs dienu sacensību distanci veidos sešas dažādas bezceļu trases, lielākoties pārredzamos, taču sarežģītos smilšu karjeros. Dalībniekiem būs jāspēj uzbraukt grants kāpās, taču tāpat būs jāspēj izkļūt no dubļainiem ūdens šķēršļiem. Organizatoru komanda paredz, ka trofireidu piedzīvojumā ar sausām kājām līdz finišam netikt, jo atsevišķos posmos izbraukt būs iespējams vien ar vinčas palīdzību. Vēl pirms ekipāžu došanās garajās trasēs tiks aizvadīts prologa posms, kas startēs piektdienas 5. jūlija pusdienlaikā.

Jāatzīmē, ka sacensību formāts un ģeogrāfija tiek veidota, ņemot vērā arī skatītāju iespējas redzēt maksimāli daudz sportistu cīņu ar apstākļiem. Tāpat tiek domāts par skatītāju ērtībām sacensību nedēļas nogalē, veidojot kemperu un telšu bāzes vietas. Dienā sacensību vērošana, bet vakarā pikniks, kas būs lieliska aktīvās atpūtas iespēja ģimenēm un draugu kolektīviem.

''Mēs, rīkotāju komanda, esam uzstādījuši ambiciozu mērķi: noorganizēt šā gada lielāko bezceļu braukšanas pasākumu Latvijā. Darām visu, lai mums tas izdotos!'' saka Mudclub.lv pārstāvis Rolands Puriņš. ''Interesi par jūlija sacensībām izrāda deviņu valstu sportisti, kuru ierašanās “Mighty Quarries Cup 2024” sacīksti padarīs par grandiozu bezceļu braukšanas festivālu. Veidojam ļoti interesantu sacensību programmu, turklāt ar nebijušām niansēm, kas saglabās katrai ekipāžai līdzvērtīgas iespējas sasniegt panākumus. Drīz uzsāksim dalībnieku pieteikumu pieņemšanu, gaidīsim katru trofireidu entuziastu – sākot ar kvadracikliem un standarta automobiļiem, beidzot ar pašbūvētām bezceļu automašīnām. Lielais balvu fonds varētu būt lielisks kārdinājums gan katras klases favorītiem, gan tiem, kuri plāno favorītus atstāt aiz muguras! Svarīgākais, lai mums visiem – dalībniekiem, skatītājiem, entuziastiem – šie būtu aktīvās atpūtas svētki nedēļas nogales garumā!''

Tuvākajā laikā tiks publiskota precīza informācija par “Mighty Quarries Cup 2024” sacensību maršrutu un programmu, trašu veikšanas niansēm.

Vairāk informācijas ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Rolands Puriņš

     [+] [-]

, 2024-04-04 23:33, pirms 4 nedēļām
Šim vajadzētu būt interesanti, vismaz kaut kas svaigs Latvijas autosporta virtuvē. Jā arī par skatītājiem reāli padomās cepuri nost!