Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Truekss uzvar arī Doverā, Stjuarts izslēgts no cīņas par titulu

Juris Miņins
Juris Miņins

Truekss uzvar arī Doverā, Stjuarts izslēgts no cīņas par titulu
Foto: APTOPIX/Scanpix

Ar Martina Trueksa juniora uzvaru noslēdzās NASCAR “Sprint Cup” posms Doverā, kas bija arī pēdējais pirmā “Chase for Cup” etapa posms. Pēc tā no tālākās cīņas par titulu tika izslēgts Tonijs Stjuarts.

Martins Truekss cīņu par čempiona titulu ir iesācis patiesi jaudīgi, jo pirmajā cēlienā, kurā tika aizvadītas trīs sacīkstes, viņš izcīnīja divas uzvaras un vienu reizi finišēja septītais, bet ar to bija vairāk nekā gana, lai kvalificētos nākošajai kārtai, kurā gan viss sāksies no gala, bet noteikumi paliks nemainīgi – tālāk tiek posmu uzvarētāji un tie, kuru kontā ir visvairāk punktu. Šoreiz no 12 pilotiem paliks tikai astoņi.

Pēc šī posma gan Trueksa komandas pārstāvji atļāvās pajokot, ka tā ir tikai bonusa uzvara, kuru viņiem vairs nevajadzēja.

Lai vai kā, bet pēdējā posmā bija jānotiek sīvai cīņai par iekļūšanu nākošajā “Chase for Cup” kārtā, jo tieši pēc trešā posma braucēju-čempiona titulu pretendentu saraksts tika saīsināts no 16 līdz 12. Aiz Trueksa finišēja Kails Bušs, Čeiss Eliots un Breds Keslovskis.

Kā viena no skaļākajām ziņām pēc šī posma bija tā, ka savā pēdējā NASCAR “Sprint Cup” pilna laika sezonā jau pēc pirmās kārtas no tālākās cīņas par titulu tiek izslēgts trīskārtējais “Sprint Cup” čempions un “Indy Racing League” čempions Tonijs Stjuarts.

Bez titulētā Stjuarta cīņu par čempiona titulu neturpinās Kails Larsons, Džeimijs Makmarejs un Kriss Bjušers.

Pilotiem, kas cīņu par titulu turpina pašlaik atkal ir novienādoti punkti (visiem tiek piešķirti 3000 punkti) un nākošajos trijos posmos, kā minēts, lai kvalificētos tālākajai cīņai, vajag izcīnīt uzvaru kādās no sacensībām vai arī šajās sacīkstēs ir jāsakrāj vairāk punktu nekā konkurenti.

NASCAR, “Chase for Cup”

#PilotsUzvaras
1.Martins Truekss jaun.4
2.Kevins Harviks3
3.Kails Bušs4
4.Mets Kensets2
5.Džoijs Logano1
6.Čeiss Eliots0
7.Breds Keslovskis4
8.Kurts Bušs1
9.Denijs Hemlins3
10.Karls Edvardss2
11.Džimijs Džonsons2
12.Ostins Dilons0

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2016-10-04 06:41, pirms 8 gadiem
vispār ļoti pievilcīgs sacīkšu formāts.