Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Latvijas amatieru čempionāts, MX open klasē triumfē Valts

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Noslēdzies Latvijas amatieru čempionāts, MX open klasē triumfē Valts
Andis Valts (#399). Foto: Monta Tiltiņa, facebook.com/x99Sliterani

Pilsblīdenē šodien tika aizvadīts sestais un pēdējais Latvijas amatieru čempionāta etaps motokrosā. Tika sadalītas ne vien posma godalgas, bet arī čempionu tituli.

Prestižākajā no Latvijas amatieru čempionāta solo klasēm MX open par čempionu tika kronēts Andis Valts. MX18+ klases kopvērtējumā triumfēja Ansis Anševics, kamēr kvadriciklu open ieskaitē uzvaras laurus plūca Reinis Bicāns.

Valts startēja arī pēdējā posmā. Pirmajā braucienā gan viņu piemeklēja nelaime, taču izšķirošajā viņš finišēja otrais. Tas viņam ļāva ierindoties ceturtajā pozīcijā posmā. Uzvaru Pilsblīdenē izcīnīja Markuss Kokins, kamēr otrais palika Daniils Kuzmins. Goda pjedestāla zemākais pakāpiens šoreiz lietuvieša Liutaura Maciulēvičusa kontā.

MX18+ klases čempions Anševics posmu gan nespēja uzvarēt. Viņš palika otrais, ļaujot sev priekšā finišēt Sandim Aleksejevam. Trešo vietu tikmēr izcīnīja Ričards Bille.

Kvadriciklu open klases čempions Bicāns gan nepievīla - viņš savā klasē uzvarēja arī šoreiz. Otrais Pilsblīdenē palika Kārlis Lizanders, kamēr trešajā pozīcijā ierindojās Atis Breds.

Sacīkstēs dalību ņēma 115 dalībnieki, kā arī 15 blakusvāģu ekipāžas.

Latvijas amatieru čempionāts ir noslēdzies un arī pati motokrosa sezona straujiem soļiem tuvojas izskaņai. Sacensību paliek arvien mazāk un tūdaļ pat noslēgsies arī pārējie sacensību seriāli. Septembris ir pēdējais izteikti aktīvais sacīkšu mēnesis. Pāris sacensības paredzētas arī oktobrī, bet pēcāk stāsies spēkā motosportistu ziemas miegs.

Pilnie sacensību rezultāti: ŠEIT

Pilnais sacensību kalendārs: ŠEIT