Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lēbs ''X Games'' debitē ar uzvaru, Gronholms pēc avārijas nokļūst slimnīcā (+video)

Lēbs ''X Games'' debitē ar uzvaru, Gronholms pēc avārijas nokļūst slimnīcā (+video)
Sebastjans Lēbs
Foto: www.redbull.com

Aizvadītajās brīvdienās Losandželosā notika X Games, kurās rallijkrosa disciplīnā uzvaru izcīnīja franču rallija braucējs Sebastjans Lēbs.

Šī bija pirmā reize, kad Lēbs startēja šajās sacensībās. Šim pasākumam ''Citroen'' franču sportistam sagatavoja īpašu ''Citroën DS3 XL'' automašīnu, kas bija aprīkota ar 545 Zs lielu jaudu. Tā no 0 - 100 km/h spēja ieskrieties 2,4 sekundēs.

Brīvajos treniņos notika vairākas nepatīkamas avārijas. Vispirms nepaveicās Tomasam Heikinenam, kurš nepārleca pāri tramplīnam un iedūrās metāla rampā. Pēc avārijas aizdegās sportista automašīna, taču 21 gadu vecais sportists, neskatoties uz lauzto potīti, spēja saviem spēkiem izkļūt no mašīnas'un pamest notikuma vietu.

Nedaudz vēlāk, ieskrienot betona stabā, avāriju piedzīvoja Markuss Gronholms, kurš tika nogādāts slimnīcā. ''Nav šaubu par to, ka brīdī, kad Gronholms nokļuva slimnīcā, viņa stāvoklis bija nopietns. Tagad šajās divās dienās viņš ir nomodā, runājās un joko par to, ka Lēbs uzvarēja tikai tāpēc, ka viņš neesot braucis,'' saka Gronholma pārstāvis, kurš piebilda, ka Gronholms ir vīlies tajā, ka nav varējis piedalīties X Games.

Kamēr Gronholms ārstējās, tikmēr pārējie sportisti noskaidroja X Games uzvarētāju. Par to kļuva Lēbs, kurš izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Otrais palika Kens Bloks, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Braiens Dīgans.

Heikinens un Gronholms piedzīvo avārijas

Lēbs izcīna uzvaru

Izmantotie resurs:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +7 [+] [-]

, 2012-07-03 15:05, pirms 12 gadiem
Riktīgi jautrs pasākums. Bloks pat savā lauciņā tā īsti nemaz nespēj sastādīt konkurenci pasaules labākajam rallistam. Sakiet, ko gribat, bet Loebs ir riktīgs brīnumbērns.

  +2 [+] [-]

, 2012-07-03 15:37, pirms 12 gadiem
Loēbs vienkārši gudri līkumus izbrauca. Var redzēt, ka viņš pirmajā aplī vairākās vietās kļūdās, bet nākamajos apļos vienkārši ideāli brauc

  +1 [+] [-]

, 2012-07-03 20:15, pirms 12 gadiem
Sebam nav konkurences

  +1 [+] [-]

, 2012-07-03 22:02, pirms 12 gadiem
Lēbam nevajag nekādas pārfilmēšanas, lai uzfilmētu perfektu braucienu, atšķirībā no jeņķu izlielīto Bloku... Lēbs atbrauca un nolika pie vietas šo!