Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Slakteris pasaules čempionāta 1. posmā finišē sestais

Jānis Pārums

Slakteris pasaules čempionāta 1. posmā finišē sestais
Uvis Slakteris
Foto: "Riga Powerboat Team"

Šodien vējainajā Itālijas pilsētā Kaljari noslēdzās pirmais 2012. gada F2 pasaules čempionāta posms ātrumlaivām. Uvis Slakteris no "Riga Powerboat Team" pēc negaidītas motora kļūmes tomēr spēja finišēt sestajā vietā.

Tāpat kā vakar, arī šodien Uvis brīvajos treniņos uzrādīja labāko apļa laiku. Uvis vakardienas kvalifikācijas braucienos izcīnīja iespēju uzsākt finālbraucienu no otrās pozīcijas, un šodien viss izskatījās ļoti cerīgi. Taču starta laikā Uvim uzreiz neiedarbojās dzinējs, līdz ar to no starta Uvis aizbrauca kā pēdējais. Līdz sacensību beigām Uvis spēja pakāpties līdz sestajai vietai, iegūstot 5 punktus.

Šajās sacensībās ir tā saucamais „klusais starts” – pirms starta signāla dzinēji nav iedarbināti, tādēļ ļoti svarīgi, lai dzinējs sāktu darboties jau pirmajā kloķvārpstas pusapgriezienā. Taču motoru sportā diemžēl gadās arī neveiksmes. Uvim dzinējs sāka darboties tikai pēc apmēram trīs sekundēm, bet pa to laiku citi jau bija izvirzījušies vadībā.

Uvis Slakteris: "Šodien mazliet pietrūka veiksmes. No rezultātu viedokļa nav slikti, taču bija gaidīts, ka būs labāk. Jau gatavojamies nākamajam posmam, un cerams, ka rezultātu starpību atgūsim."

Vējainais laiks nebija labvēlīgs nevienam. Sacensībās bija ļoti daudz avārijas situācijas, taču piloti brauca mazliet piesardzīgāk nekā parasti, un viss beidzās laimīgi bez avārijām. Pirmo vietu šodien izcīnīja jaunpienācējs norvēģis Pals Viriks Nilsens, kurš tūlīt aiz sevis atstāja pagājušā gada čempionu zviedru Eriku Starku. Trešajā vietā ierindojās itālis Paolo Dzantelli.

Šī gada čempionātā paredzēti pieci posmi. Čempionāta nākamais posms notiks Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā 16. un 17. jūnijā.

Informāciju sagatavoja
"Riga Powerboat Team"