Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Slakterim otrā vieta sezonas pirmajā kvalifikācijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šodien Itālijas pilsētā Kaljari sākās 2012. gada pasaules čempionāts F2 ātrumlaivām. Jau čempionāta pirmajā dienā „Riga Powerboat Team” pilots Uvis Slakteris ir guvis ievērojamus panākumus, kvalificējoties rītdienas finālbraucienam kā otrais.

Sacensības sākās ar brīvajiem treniņiem, kuros Uvis spēja uzrādīt starp konkurentiem labāko apļa laiku. Arī maksimālais ātrums Uvim bija vislielākais – 159.1 km/h. Taču sākoties kvalifikācijas braucieniem, laiks palika arvien vējaināks. Uvim uzskaites braucienā nepaveicās – ūdenī parādījās lieli viļņi, kas ievērojami samazināja ātrumu.

Uvis tikai ar pussekundes atšķirību piekāpās zviedram Erikam Starkam, bet pārspēja tādus pasaules līmeņa ātrumlaivu pilotus kā Skandināvijas čempionāta uzvarētāju un pagājušā gada F2 PČ vicečempionu Johanu Ostenbergu, pieredzējušo itālieti, F2 pasaules čempionu Paolo Dzantelli, un daudzkārtējo pasaules līmeņa godalgu ieguvēju britu Ovenu Dželfu.

Rītdienas finālbrauciens parādīs šīs sezonas sīvākos konkurentus un pretendentus uz 2012. gada čempiona titulu. Pats Uvis saka, ka ir noskaņojies uzvarai. Ziema ir devusi pietiekami daudz laika, lai sagatavotos tehniski un koncentrētos uz panākumiem. Pagājušais gada čempionāts, kurā Uvis ieguva 5. vietu kopvērtējumā, ir sniedzis gan labu pieredzi, gan stimulu šogad būt vēl labākam.

Informāciju sagatavoja:
„Riga Powerboat Team”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja