Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Slovākijas pirmās maiņas centram Pospīšilam savainojums vairākumā un čempionāts beidzies

Agris Suveizda

Slovākijas pirmās maiņas centram Pospīšilam savainojums vairākumā un čempionāts beidzies
Martins Pospišils pārspēj Kristeru Gudļevski. Foto: IIHF

Slovākijas Hokeja federācija pirms rītvakar gaidāmā ceturtdaļfināla pret Kanādu pavēstījusi, ka pasaules čempionāts priekšlaikus beidzies Kalgari "Flames" centra uzbrucējam Martinam Pospīšilam.

Grupu turnīra noslēdzošajā spēlē, kas neko vairs neietekmēja nedz slovākiem, nedz zviedriem, ar rezultātu 6:1 pārāka bija Zviedrija, pamatturnīru noslēdzot ar maksimālo punktu skaitu. Pirmās trešdaļas vidū vairākumā pie rezultāta 0:1 Pospīšils nenoturējās kājās un sāpīgi ietriecās apmalē – viņš cīņā bija paguvis aizvadīt tikai nepilnas divas minūtes.

Slovākijas federācija savā paziņojumā neatklāja savainoto ķermeņa vietu vai savainojuma nopietnību, taču valstsvienības ārsts iepriekš bija paudis, ka uzbrucējam ir cietis plecs un ka viņam tiks veikts gan rentgens, gan arī magnētiskā rezonanse. 24 gadus vecais Pospīšils pirmajās sešās spēlēs sakrāja septiņus (3+4) punktus, bet Nacionālās hokeja līgas sezonā 63 mačos tika pie 24 (8+16) punktiem, 109 soda minūtēm un pozitīvas lietderības +14.

Slovākija apakšgrupā pārspēja Kazahstānu (6:2), ASV (5:4 pagarinājumā), Poliju (4:0) un Franciju (4:2), bet zaudēja Vācijai (4:6), Latvijai (2:3 bullīšos) un Zviedrijai (1:6), ar 12 punktiem ierindojoties ceturtajā vietā. Rezultatīvākais komandā ar deviņiem punktiem ir Tršinecas uzbrucējs Libors Hudāčeks (5+4), kuram arī veikta magnētiskā rezonanse - viņš jau visu pasaules čempionātu spēlējot ar hronisku savainojumu.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/HockeySlov...
https://sport.aktuality.sk/hokej/cl...

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA