Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Mamčics: "Uzvaru vairāk nekā zaudējumu, bet droši vien turnīrs ir neizdevies"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mamčics: "Uzvaru vairāk nekā zaudējumu, bet droši vien turnīrs ir neizdevies"
Roberts Mamčics. Foto: LHF

Latvijas valstsvienība pasaules čempionātu noslēgusi devītajā vietā. Negaidīti par otro labāko vārtu guvēju komandā kļuva Roberts Mamčics, aizsargam izceļoties arī spēlē pret Amerikas Savienotajām Valstīm. Lai gan nav iespējams katru gadu cīnīties par medaļām, Mamčics turnīru novērtēja kā neizdevušos, jo nav izdevies tikt ceturtdaļfinālā.

"Ko varu pateikt… Viņi izmantoja mūsu kļūdas, bet mēs neizmantojām viņu kļūdas, un rezultāts ir uz tablo," pēc 3:6 pasaules čempionāta noslēdzošajā spēlē teica Roberts Mamčics. Tieši liepājnieks tika atzīts par Latvijas labāko spēlētāju mačā. "Tā balva neko nedod, ja spēle ir zaudēta un turnīrs noslēdzies. Labāk vinnēt spēli un neko nedabūt. Bet cepuri nost čaļiem, kas bija komandā, kas visu turnīru cīnījās. Bija liels prieks spēlēt kopā ar viņiem."

"Uzvaru vairāk nekā zaudējumu, bet droši vien tas ir neizdevies turnīrs, jo neizkļuvām no grupas. Visiem ir mērķis tikt tālāk," teica Mamčics, kurš spēlē pret Poliju guva Latvijas izlases pirmos vārtus pasaules čempionātā, bet spēlē pret ASV iemeta Latvijas pēdējo ripu turnīrā. "Domāju, mēs arī katru gadu nevaram cerēt uz medaļām. Mums bija jauna paaudze, džeki, kuri iedeva enerģiju komandai. Cepuri nost. Cīnījāmies līdz pēdējai sekundei visi kopā. Nebija svarīgi, kas notiek uz tablo, visi gāja un cīnījās līdz pēdējai sekundei."

Mamčics vārtu guvumos pārvērta trīs no saviem deviņiem metieniem. Aizsargs vidēji laukumā pavadīja 17:40 minūtes un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1. Mamčics spēlēja vienā aizsargu pārī ar 26 gadus veco debitantu Markusu Komulu.

"Nometnē biju no pirmās dienas, viņš arī. No pirmajām pārbaudes spēlēm sākām spēlēt kopā, jau bijām pieraduši viens pie otra. Nebija grūti. Cepuri nost visiem jaunajiem džekiem – iedeva enerģiju, mēģināja uzslavēt, kad bija grūti, pacelt emocijas," teica Mamčics.

Latvija finišēja Ostravas apakšgrupas piektajā vietā, no ceturtdaļfinālā tikušās Slovākijas izlases atpaliekot trīs punktus. "Punkti, protams, palika turnīra sākumā. Tas ir 100%. Turnīra sākumā arī nespēlējām tik labi, cik vajadzēja spēlēt. Kā šodien vairāk par pusi spēles cīnījāmies, pret zviedriem, uzvarā pret Slovākiju. Dārgie punkti palika turnīra sākumā. Nekas, jāatpūšas un jāgatavojas turpinājumam, jāiet tālāk," motivēts bija Mamčics, kurš iepriekšējos divos pasaules čempionātos pie punktiem nebija ticis.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  +1 [+] [-]

, 2024-05-22 09:16, pirms 2 nedēļām
Malači, šoreiz pāri savai galvai nepārkāpa, bet nospēlēja savā līmenī. (Vienīgi nelielas mieles pēc antirekorda ar Zviedriju...)

  -1 [+] [-]

, 2024-05-22 09:16, pirms 2 nedēļām
Patīkami, ka bija arī uzvara pret stipru komandu.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-22 12:00, pirms 2 nedēļām
Viss kārtībā, tāpat turpiniet!