Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Pamatvārtsargu neatklāj arī šoreiz, spēles sastāvam ir plāns A un plāns B

Rolands Eliņš

Pamatvārtsargu neatklāj arī šoreiz, spēles sastāvam ir plāns A un plāns B
Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Pēc Latvijas izlases rīta treniņa treneris Raimonds Vilkoits norādīja, ka arī šoreiz pamatvārtsargs vakara spēlei priekšlaicīgi publiski netiks atklāts, pieturoties pie nostājas, kas ievērota jau līdzšinējā čempionāta gaitā. Viņš ieskicēja spēles plānu pret ASV izlasi un pastāstīja par Latvijas izlases uzdevumiem šajā svarīgajā spēlē, kurā Latvijas valstsvienībai derīga būs tikai uzvara pamatlaikā.

"Tagad pēc rīta slidošanas skatīsimies, kāda ir situācija ar Haraldu Egli," norādīja Vilkoits, atbildot uz jautājumu par šī vakara sastāvu. Egle spēcīga sasituma dēļ nepabeidza maču pret Slovākiju, un izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš vakar medijiem izteicās, ka Egles dalība cīņā pret ASV ir uz jautājuma zīmes.

"Tad arī izlemsim par spēles sastāvu. Principā mums ir plāns A (ja Egle var spēlēt) un plāns B (ja nē). Šobrīd tad diemžēl sanāk tā, ka par sastāvu neko konkrētu pateikt. Parasti tas nav nekāds noslēpums, bet šoreiz šajā vienādojumā ir viens mainīgais lielums," sacīja Vilkoits.

Egle līdz šim piedalījies visās PČ2024 spēlēs. Vakardienas treniņā pie iemetieniem aktīvi strādāja Raivis Ansons, kurš varētu spēlēt Egles vietā ceturtās maiņas centrā. Šajā čempionātā Ansons piedalījies četrās spēlēs un statistikā iekrājis vienu rezultatīvu piespēli.

Latvijas izlase šajā PČ laukumā sūtījusi visus trīs pieteiktos vārtsargus - Kristeru Gudļevski, Elvi Merzļikinu un Ēriku Vītolu, kurš devās uz maiņu spēlē pret Zviedriju. Merzļikins un Gudļevskis katrs bijis sākumsastāvā trīs reizes un katrs vienreiz turnīra laikā ticis nomainīts (Elvis pret Zviedriju un Kristers pret Vāciju). Izlases treneri priekšlaicīgi pamatvārtsargu publiski nosauca tikai pašā PČ sākumā pirms mača pret Poliju, bet pēc tam konsekventi savu izvēli paturējuši komandas iekšienē.

Līdz ar to arī šodienas spēles pamatvārtsargs taps zināms tikai apmēram stundu pirms spēles sākuma, kad IIHF publiskos spēļu sastāvus.

"Mēs ņemam vērā, ka ASV ir diezgan uzbrūkoša komanda un spēlē aktīvu hokeju, kā jau to šajā čempionātā dara vairākas komandas," par gatavošanos spēlei pret ASV izlasi sacīja Vilkoits.

"Gatavojamies tam, ka mums jānostāv tās svarīgās pirmās minūtes. Tā būtu pirmā prioritāte," par vakara spēles uzdevumiem izteicās izlases trenera asistents. "Tas, ko mēs vēlamies paveikt, ir spēlēt dziļi viņu zonā, spēlēt mūsu hokeju ar disciplinētu aizsardzību, pašaizliedzīgi cīnīties un izmantot iespējas pretuzbrukumos. Tāpat arī centīsimies izveidot momentus pozicionālajos uzbrukumos, izmantojot metienus no zilās līnijas."

ASV izlase šajā čempionātā sešās spēlēs guvusi 31 vārtus, kas ir labākais rādītājs turnīrā, turklāt arī pārliecinoši visvairāk metienus pa vārtiem veikusī komanda. ASV izlasei ir 285 metieni pa vārtiem, kamēr nevienai citai komandai nav vairāk par 238 metieniem. Kā Latvijas izlase centīsies apturēt šo uzbrukumu?

"Mēs to ņemam vērā un apzināmies," sacīja Vilkoits. "Principā mums tas būs ierasts formāts - jāspēlē disciplinēti aizsardzībā, jābloķē viņu metieni un jātur pretinieku spēlētājs sev priekšā. Nedrīkstam iekrist uz liekām pretkustībām."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  +1 [+] [-]

, 2024-05-21 11:06, pirms 2 nedēļām
Teorētiski pret usu jāliek nhl spēlējošais,bet tur elvis vismaz 4gb regulāri ierija. Moš gudi ja būs atkopies. To vismaz viņi nezina un rikošetu faktors ir krietni labāks gudim

  +2 [+] [-]

, 2024-05-21 11:33, pirms 2 nedēļām
markkomartins rakstīja: Teorētiski pret usu jāliek nhl spēlējošais,bet tur elvis vismaz 4gb regulāri ierija. Moš gudi ja būs atkopies. To vismaz viņi nezina un rikošetu faktors ir krietni labāks gudim
Es laikam arī liktu Elvi. Protams, Gudim fenomenāla spēle bija pret Slovākiju, bet nu no otras puses uzvarētāji sastāvu nemaina

  +3 [+] [-]

, 2024-05-21 12:04, pirms 2 nedēļām
Elvim jābūt

  +1 [+] [-]

, 2024-05-21 12:37, pirms 2 nedēļām
Arī labrpāt redzētu Elvi šoavakar vārtos, neskatoties uz Gudija fantastisko sniegumu 2 dienas atpakaļ. Tomēr, lai kurš arī būtu vārtos, laukuma spēlētājiem jābūt gatavībā iemest vismaz 5 vārtus 😃

     [+] [-]

, 2024-05-21 12:54, pirms 2 nedēļām
Kā jau teicu pēc otrās spēles, ka tie 2 nepaņemtie punkti pamatīgi iegriezīs beigās.
Diemžēl nekāda nirvana šoreiz nesanāks...

  +1 [+] [-]

, 2024-05-21 13:09, pirms 2 nedēļām
Pret NHL večiem jāliek NHL vecis, tam taču pat padomju skolas trenerim jābūt skaidram.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-21 13:16, pirms 2 nedēļām
labdien rakstīja: Pret NHL večiem jāliek NHL vecis, tam taču pat padomju skolas trenerim jābūt skaidram.
Ir vārti jāgūst +1 nekā pretinieks. Tad arī būs success.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-21 13:33, pirms 2 nedēļām
Kāds zin, ja tiekam 1/4 finālā - Latvija vēl varēs pieteikt Šilovu un Bļugeru?

  +2 [+] [-]

, 2024-05-21 14:20, pirms 2 nedēļām
mens rakstīja: Kā jau teicu pēc otrās spēles, ka tie 2 nepaņemtie punkti pamatīgi iegriezīs beigās.
Diemžēl nekāda nirvana šoreiz nesanāks...
Ko visi var cepties par tiem diviem punktiem, neižķirts pamatlaikā arī nebūtu nekāda pastaiga pret ASV, mēs uzvarējām visus, kas bija jāuzvar, arī tiešos konkurentus Slovākus. Problēma tajā, ka paši Slovāki uzvarēja ASV, līdz ar to arī viņi ir mums priekšā. Ja gribam apsteigt, arī mums jāņem kāda no "top" blicēm.

     [+] [-]

, 2024-05-21 14:44, pirms 2 nedēļām
labdien rakstīja: Pret NHL večiem jāliek NHL vecis, tam taču pat padomju skolas trenerim jābūt skaidram.
Apšaubāma teorija. Pret Vāciju neglāba ne Vācijas, ne NHL vecis. Pret zviedru NHL večiem arī mūsu NHL vecis neglāba. Tomēr Gudis šodien ir daudz uzticamāks. 2 lieliskas spēles pret nevienu Elvja izpildijumā.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-21 15:01, pirms 2 nedēļām
Gudis nevarēja tik īsā laikā atgūties. Nevajag viņu mocīt. Vārtos jāliek Elvis. Ja viņam neies, tad Vītolu.

     [+] [-]

, 2024-05-21 15:04, pirms 2 nedēļām
Liks Elvi, jo 1) pieradis pret USA uzbrukuma stilu, 2) diemžēl, ja viņu neliks vārtos Elvis var apvainoties un nekad nebraukt uz izlasi (vai mums to vajag?), jebkurā gadījumā jāiemet vairāk kā USA un Elvim kaut kas jāizvelk (jābūt bez maz vai gada spēlei). Vienīgi SWE pret Slovākiju reāli var neiespringt pat ja uzvaram, līdz ar to iespējamības % ka mēs tiekam tālāk sanāk ļoti zems

     [+] [-]

, 2024-05-21 15:07, pirms 2 nedēļām
Jamet, velreiz jamet

  +2 [+] [-]

, 2024-05-21 15:15, pirms 2 nedēļām
Nav izslēgts,ka šodien uzspēlēs abi vārtsargi

  +1 [+] [-]

, 2024-05-21 15:21, pirms 2 nedēļām
alguns rakstīja: Nav izslēgts,ka šodien uzspēlēs abi vārtsargi
Liels pārsteigums tas nebūtu

     [+] [-]

, 2024-05-21 16:32, pirms 2 nedēļām
alguns rakstīja: Nav izslēgts,ka šodien uzspēlēs abi vārtsargi
Varētu tā sanāk. Gudļevskis sāks un pusmačam spēks viņam pietiks. Trešā perioda sākumā vārtos stāsies Merzļikins, rezultātam esot 2:0 Latvijas labā. Galarezultātā mūsu uzvara ar 4:3 vai drīzāk 5:4.