Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Gudļevskis: "Jutu, ka ir mana diena. Kad vajadzēja, ripa trāpīja man"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gudļevskis: "Jutu, ka ir mana diena. Kad vajadzēja, ripa trāpīja man"
Kristers Gudļevskis. Foto: LHF

Pie trešās uzvaras pasaules čempionātā tikusi Latvijas izlase, kas atstāja sausā kazahus – 2:0. Ar visiem 22 sāncenšu metieniem galā tika Kristers Gudļevskis, kurš sarunā ar Latvijas medijiem pauda, ka bijis satraucies, bet komandas biedru uzticēšanās radījusi pārliecību.

"Sen nebiju spēlējis. Bija tāda sajūta, ka vispār nebiju spēlējis. Tas deva uztraukumu par spēli. Un mums šī bija ļoti svarīga spēle, un viņiem ir meistarīgi spēlētāji. Jutos labi. Jutu, ka ir mana diena. Kad vajadzēja, ripa trāpīja man. Nevaru teikt, ka bija grūta diena," teica Kristers Gudļevskis. Viņš atklāja, ka treneru lēmumu par spēlēšanu pret Kazahstānu uzzinājis pirms vakardienas treniņa. "Vakar gāju uz ledus, šodien noskaņojos psiholoģiski."

"Pirmajā trešdaļā, kad viņi neiemeta vairākumā, tas mums iedeva iniciatīvu. Tas dod pārliecību, jo zinām, ka turpinājumā dabūsim vairākumu," pauda Gudļevskis, kurš šosezon tika atzīts par Vācijas Hokeja līgas labāko vārtsargu un aizveda komandu līdz finālam. "Kazahi ir tehniskāki, taktiskāki. Vācijā spēlē vairāk Ziemeļamerikas hokeju – iemet zonā, ej cīnies un spēlē vārtu priekšā. Tagad bija jālasa spēle, jāskatās, kas notiek pie tālā staba – vai kāds piezogas. Kas notiek aiz vārtiem."

"Bija patīkams uztraukums, bet jutu no čaļiem pārliecību, ka viņi tic man, un tas noteikti palīdz spēlēt laukumā," norādīja Gudļevskis, kurš pasaules čempionāta mačā uz ledus nebija izgājis kopš 2019. gada. Gudļevskim šī bija otrā sausā spēle pasaules čempionātā. Pirmā bija 2019. gadā, atvairot Itālijas 15 metienus (3:0).

"Labi, ka varējām spēli nobeigt vienkārši," par glābiņu, pašās beigās atvairot izgājienu vienatnē, teica Gudļevskis. "Ja būtu ielaiduši, atkal būtu bardaks. Divas minūtes – un viens metiens līdz neizšķirtam. Labi, ka devām sev pārliecību, ka varam paši kontrolēt spēli līdz galam, nav jāspēlē nekādi papildlaiki."

"Protams, Latvijas fani ir personiska lieta. Tie ir mūsējie, un prieks, ka var dzirdēt savu vārdu. Novērtēju viņu atbalstu," par atmosfēru teica Gudļevskis.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  +1 [+] [-]

, 2024-05-14 20:37, pirms 2 nedēļām
Latvijas vārtsargs

  +1 [+] [-]

, 2024-05-14 20:43, pirms 2 nedēļām
Ļoti labi un pārliecinoši sargāja, komanda ar uzticas, Indrašis pat saspēlē iesaistīja ceru, ka vēl šajā čempionātā vārtos redzēsim, jo mums ir 2 ļoti labi vārtsargi, kuriem vienam otru ir jāpapildina.
Ja gadījumā otrs uzskata, ka tikai viņš, viens ir superstārs, lai treneri ģērbtuvēs izlīmētas abu divu čaļu NHL statistiku

  +7 [+] [-]

, 2024-05-14 20:45, pirms 2 nedēļām
Mums ir tik daudz labu vārtsargu, ka Kristers vienmēr paliks līdz galam nenovērtēts. Viņš ir ļoti augstas klases spēlētājs, un liels prieks viņu beidzot atkal redzēt izlases vārtos! Apsveicu visus ar uzvaru!

  +1 [+] [-]

, 2024-05-14 20:52, pirms 2 nedēļām
M rakstīja: Mums ir tik daudz labu vārtsargu, ka Kristers vienmēr paliks līdz galam nenovērtēts. Viņš ir ļoti augstas klases spēlētājs, un liels prieks viņu beidzot atkal redzēt izlases vārtos! Apsveicu visus ar uzvaru!
Šobrīd 4, viens gan vairs nav mūsējais. Tad ir bariņš, kas nav tālu, bet nav vairs tāda situācijā, kā 90 gados, ja netiek Irbe, Skudra un Naumovs, tad vārtos būtu jāstājas Ančam vai Cimermanim.

  +6 [+] [-]

, 2024-05-14 21:00, pirms 2 nedēļām
Bet reāli Gudļevskis izvilka spēli, jo caurumu aizsardzībā bija ļoti daudz. Kazahiem bija visa iespēju gamma iemest 3-4 vārtus. Aizsardzība ievērojami jāuzlabo.

  +2 [+] [-]

, 2024-05-14 21:22, pirms 2 nedēļām
timurietis rakstīja: Šobrīd 4, viens gan vairs nav mūsējais. Tad ir bariņš, kas nav tālu, bet nav vairs tāda situācijā, kā 90 gados, ja netiek Irbe, Skudra un Naumovs, tad vārtos būtu jāstājas Ančam vai Cimermanim.
Gudļevskis-Šilovs-Merzļikins-Punnenovs,
pēc tam jādomā....

  +2 [+] [-]

, 2024-05-14 22:28, pirms 2 nedēļām
Patiess prieks par Gudļevski. Vienmēr esmu viņam ticējis.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-14 22:37, pirms 2 nedēļām
oxa rakstīja: Gudļevskis-Šilovs-Merzļikins-Punnenovs,
pēc tam jādomā....
Es kā 4. Kalniņu domāju, bet tā kā izvēlējās fašistu naudu, tad ceru, ka izlasē vairs nekad neredzēsim. Ivaru es lieku vienā maisā ar Mitenu, Grigali, Vītolu, Feldbergu, Lagzdiņu, Vori. Līdz 18 gadiem viņš bija labāks par Elvi, kādu laiku bija perspektīvs, šobrīd ļoti labs Šveices augstākās līgas apakškomandu vārtsargs, ja nebūtu Šveices hokeja pilsonība, vai viņš spēlētu augstākā LVL kā Gudļevskis, Varis vai Vītols - tas atkarīgs no aģenta.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-14 22:55, pirms 2 nedēļām
Mums kopumā ir ļoti laba vārtsargu skola, gandrīz visās bērnu komandās ir vārtsargu treneris, atšķirībā no daudzām valstīm, kas mums hokejā ir priekšā. Lielākā problēma ir tā, ka lai aizsargātu savas valsts spēlētājus, zemes, kur ar hokeju var nopelnīt naudiņu ir uzlikuši limitus uz ārzemju spēlētājiem. Jauniešu līmenī tā atšķirība starp labu un izcilu vārtsargu ir diezgan minimālā, tamdēļ, līdzīgi kā Latvijas futbola virslīgā citu valstu junioru komandas izvēlas par leģionāriem piesaistīt meistarīgus uzbrucējus, un vārtsargu līniju nodrošināt ar vietējiem kadriem.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-14 22:57, pirms 2 nedēļām
Riit zvaigznes arii tavaa pusee!

  +3 [+] [-]

, 2024-05-14 23:25, pirms 2 nedēļām
Nebrīnīšos, ja kāds NHL klubs pēc PČ piedāvās Kristeram līgumu! Kristera sniegums spēlē pret Kazahstānu man atgādināja Šilova parādīto.

     [+] [-]

, 2024-05-15 08:17, pirms 2 nedēļām
Novēlu veiksmi pret Vāciju Elvis varēs ūdeni padot

  +1 [+] [-]

, 2024-05-15 10:08, pirms 2 nedēļām
Gudļevskim viennozīmīgi jāstāv vārtos pret Vāciju, viņš šobrīd ir stabilākais izlases vārtsargs.

     [+] [-]

, 2024-05-15 10:43, pirms 2 nedēļām
Veiksmi,Gudij

     [+] [-]

, 2024-05-15 10:52, pirms 2 nedēļām
Izskatas,ka Merzlikins ir nomierinajies,bet tas stulbums ,ko vins izsplava pirmaja un pedeja intervija paliks uz muzu...diemzel