Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: "Augsta ranga sportistiem vajadzīga valsts izdienas pensija"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daugaviņš: "Augsta ranga sportistiem vajadzīga valsts izdienas pensija"
Kaspars Daugaviņš. Foto: IIHF

2023. gada hokeja pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Kaspars Daugaviņš uzskata, ka valstij jāsniedz regulārs atbalsts augstākā ranga sportistiem pēc viņu karjeras beigām. Par to vēsta lsm.lv.

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs atklāj, ka saņems pensiju par gadiem, kas nospēlēti Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet par Šveici nav skaidrības. "Man šķiet, ja policistiem un armijas cilvēkiem ir kāda izdienas pensija, būtu pareizi, ka valsts atbalstītu arī augstākā ranga sportistus līdzīgā veidā. Proti, ja tu nospēlē gadus, pārstāvot valsti kādos augstākā ranga turnīros vai čempionātos, tas rezultētos arī finansiāli, ne tikai kā gods," saka Kaspars Daugaviņš. "Piemēram, ja tu nospēlē desmit pasaules čempionātos, tad tev tiek garantēta vidējā valsts pensija. Ja nospēlē vēl piecus gadus, tad pieliek vēl kaut ko klāt. Tad arī spēlētāji būtu gatavi ziedot sevi, zinot, ka ir valsts garantējums pēc tam. Tas būtu solīdi."

Daugaviņam šis čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība izcīnīja augstāko vēsturē panākumu - bronzu, bija vienpadsmitais, kurā viņš piedalījies. Latvijas izlasē viņš spēlējis arī trijās olimpiskajās spēlēs. "Ja par to pienāktos valsts atbalsts, tad būtu drošības sajūta, ka tu nepaliksi pilnīgi bez nekā," norāda 35 gadīgais spēlētājs. "Jo 45 gados hokejistam nāk ārā visas vecās traumas, daļa no hokejistiem paliek par tādiem pusinvalīdiem. Spēlējot dakteri ir pieejami katru dienu, bet tāpat - dzelži pa visu ķermeni, ceļi salauzti, klibi muskuļi..."

"Man jau tagad vienai rokai ir zaudētas 50% kustību, bet man nebūs nekādu sociālu garantiju, ka es varēšu to iet un ārstēt. No agras jaunības esmu bijis prom, man nekas nepienākas. Bet rūpes no valsts puses par to, ka sportistiem būtu atbalsts arī pensijas vecumā, būtu veids, kas cilvēkus motivētu iet un ziedot savu ķermeni lielajam sportam, pārstāvēt savu valsti. Ja izdodas izsisties līdz tam profesionālajam līmenim, kad ir jāizšķiras: iet tālāk pasaules līmeņa komandās vai nē, tad tā būtu motivācija."

Spēlējot izlasē, katram spēlētājam ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) ir līgums par dienas naudu, kas ir tīri simboliska - degvielai līdz treniņam un atpakaļ, un sanāk arī saldējumam. "Un tad ir līgums, ka mēs saņemam prēmiju par sasniegumiem. Un sākums, lai saņemtu prēmiju, ir iekļūšana ceturtdaļfinālā. Šogad laikam bija piektā reize vēsturē, kad Latvija tika ceturtdaļfinālā. Man pašam tas bija pirmais ceturtdaļfināls," informē Daugaviņš. "Tad rēķiniet paši, cik reizes esmu spēlējis tikai goda dēļ vien. Algas jau nav. Un tu ziedo arī savu atvaļinājumu. Tā kā nav tā, kā cilvēki domā, ka mēs te finansiālas ieinteresētības dēļ spēlējam. Visi spēlētāji naudiņu nopelna ārzemēs, savos klubos. Tik, cik tu tur vari nopelnīt, un tas prasa daudz - izsisties tur."

Hokejistu galvenā motivācija spēlēt izlasē ir mīlestība pret savu valsti, mīlestība pret sportu.

Izmantotie resursi:
lsm.lv

1 2 3 89 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2023-07-16 02:38, pirms 10 mēnešiem
Augsta ranga sportisti jau tāpat daudz nopelna, pēc karjeras nopērk kādu biznesu un dzīvo uz procentiem kā rentjē, atšķirība no parastiem strādniekiem, kuri strādā visu dzivi, katru dienu no 8 rīta līdz 8 vakarā.

  +9 [+] [-]

, 2023-07-16 02:41, pirms 10 mēnešiem
Es piedāvāju augsta ranga sportistus pieņemt, kā PSRS laikos - par Fabrikas strādniekiem, ar atbilstošu atalgojumu, un par lieliem panakumiem sportā un valsts laba prēmēt ar volgu bez rindas un dzīvokli.

     [+] [-]

, 2023-07-16 02:49, pirms 10 mēnešiem
Es vispār uzskatu - ka Pro Sports ir katra personīga izvēle un bizness - bet tas ir Neveselīgs, tā vietā Valstij būtu jāiegulda Fizkulturas un Tautas Sporta attīstībā.
Lai amatieri skrien krosiņus, nodarbojas ar Orientēšanās sportu pa mežu, pacila svarus - no darba brīvajā laikā, galvas izvēdināšanai;

Es kā izbijis sportists-šahists atbalstu Šaha izplatību - nekādi locekļi nav jalauž, ja ir azarts un smadzenes - tad uz priekšu.
PSRS laika skolu spartakiādēs bija jākārto fiziskie normatīvi pirms šaha sacensībām - tāllēkšana, 800 metru skrējiens un atspiešanās uz rokām.
Slēpts komentārs: ritenis

     [+] [-]

, 2023-07-16 04:50, pirms 10 mēnešiem
ļoha, ej uz savu fabriku un strādā no zvana līdz zvanam. tev toč nekas cits nepienākas. varbūt vel moskvičš pēc kādiem 15 gadiem.

     [+] [-]

, 2023-07-16 05:17, pirms 10 mēnešiem
Te nu gan es atļaušos kapteinim nepiekrist... Cits stāsts ir ar PSRS laika sportistiem

  -1 [+] [-]

, 2023-07-16 05:24, pirms 10 mēnešiem
oxa rakstīja: Augsta ranga sportisti jau tāpat daudz nopelna, pēc karjeras nopērk kādu biznesu un dzīvo uz procentiem kā rentjē, atšķirība no parastiem strādniekiem, kuri strādā visu dzivi, katru dienu no 8 rīta līdz 8 vakarā.
tas par hujova zemeņu lastāju darbu no 8-8
parasti no 8 -17

  +3 [+] [-]

, 2023-07-16 05:31, pirms 10 mēnešiem
nu gan sakāpis galvā vienam. spēlēs līdz 40 gadiem maksimums par algu ko reti kurš valstī saņem un tad sēdēt uz to kakla? Līdz pensijas vecumam vēl tālu. Lai iet kūdras purvā un to sev nopelna

 +14 [+] [-]

, 2023-07-16 06:03, pirms 10 mēnešiem
Un cik bieži būs situācijas, kad treneri aiz žēluma nevis pēc spējām izlasē ņems spēlētājus, lai cilvēcīgi viņam sakasītu tos 10 čempionātus? Es uzskatu, ka sportists ir pašnodarbinātais, kam ir iespēja veidot 3. pensijas līmeni un no tā saņemt pensiju. Jā, uz ķepas sanāks saņemt mazāk, bet toties kāds garants vecumdienām.

  +3 [+] [-]

, 2023-07-16 07:03, pirms 10 mēnešiem
Bez šaubām, ka būtu pelnīts, ja maksātu nodokļus šeit, bet, ja nē, tad no valsts puses, kā jau guntis86 minēja 3.pensijas līmenis. Ar 1x samaksājot nodokli no prēmijas būtu par maz. Protams, tad vēl būtu jākatigorizē pa sporta veidiem, no kāda vecuma tad piešķirt to izdienas pensiju.

  +9 [+] [-]

, 2023-07-16 08:06, pirms 10 mēnešiem
Naivi domāt, ka pelnot 10k mēnesī, rausies uz izlasi domājot par 500e pēc karjeras. Ja spēlētājs domā tik tāliem plāniem, noteikti jau salicis labi daudz fondos vai citos ieguldījumos. Tie kas piedāvā 3. Pensiju līmeni - IIN saņem tikai tie kuri maksā nodokļus LV. Sportisti savas karjeras laikā, drizakais, maksā nodokļus vien valsti kurā pelna naudu. Ir jau skaisti stāstīt, ka vajag pensiju un cik grūti iet karjerā, jā traumatiski, bet ir daudz profesiju kur tikpat labi sačakarē veselību par daudz mazāku naudu. Un ja visiem no budžeta sāks maksāt mistiskas izdienas pensijas, kur to naudu dabūt? NHL pensiju jau spēlētājiem pēc karjeras maksā tāpēc, ka visu laiku ir nolocīta dala algas spēlētāju asociācijai, nejau no zila gaisa kāds apžēlojas. Tāpat arī ar valsts budžetu, nauda neparādās no zila gaisa, bet tāpēc ka maksa nodokļus.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-16 08:17, pirms 10 mēnešiem
Pasaules čempionāti daudziem spēlētājiem noder lai dabūtu labu līgumu. Tad valstij nepasakās.

  -2 [+] [-]

, 2023-07-16 08:23, pirms 10 mēnešiem
+vēl viena valsts brīvdiena viņu sagaidīšanai valstij un uzņēmumiem izmaksāja vairāk par 10 miljoniem.

     [+] [-]

, 2023-07-16 08:27, pirms 10 mēnešiem
..tad jau ari augsta līmeņa dziedātājiem māksliniekiem virpotājiem jumiķiem menedžeriemun ari grāvjračiem lūdzu lielākas pensijas...

  +2 [+] [-]

, 2023-07-16 08:31, pirms 10 mēnešiem
Ka tas par sviestu, Porziņģis ar tad kvalificējas uz pensiju, ņirgāšanās par skolotajiem un medicīnas darbiniekiem konkrēta..

  +3 [+] [-]

, 2023-07-16 08:52, pirms 10 mēnešiem
Pa lielam jau tā ir ar lielu daļu sportistiem.Jaunībā nekādu amatu nav apguvuši,kā vienīgi sporta spēli.Visu dzīvi spēlējuši bumbu.Nu un tad pienāk vecumdienas,aktīvi spēlējot vairs nevar nopelnīt sev iztikai.Un tad štuko ko nu darīt,kur iet strādāt?Bet visur darba vietās jautā-Ko tu proti?Parādi kā tu strādā.

  +7 [+] [-]

, 2023-07-16 09:11, pirms 10 mēnešiem
Veselības apdrošināšana Latvijā ir jāsaved kārtībā. Policists vai karavīrs, vai ugunsdzēsējs tomēr nav tas, kas sportists. Vieni glābj dzīvības, citi izklaidē. Pensijas kapitālu katrs audzē pats...

     [+] [-]

, 2023-07-16 09:24, pirms 10 mēnešiem
Urīns jeb šnabis sāk spiest uz smadzenēm? Jeb kāds pačukstējie priekšā kas jāsaka? Pirmkārt par degvielu un saldējumu - jebkuram spēlētājam jebkurā sporta veidā ieraksts CV par dalību valsts izlasē dod preferences sava līguma noteikumos ( lasi papildus piķi), aģenti to tik gaida. Otrais un pats galvenais - maksā nodokļus jeb uzkrāj pensiju fondā LV no savas "nabaga" aldziņas un Tev nebūs jāraizējas par nespēju vecumdienās uz valsts rēķina nopirkt zāles jeb aiziet pie ārsta.Krievijā spēlējot tā aldziņa patiešām biją nekāda

     [+] [-]

, 2023-07-16 09:27, pirms 10 mēnešiem
Smieklīgi. Kādu vēl pensiju? Ja tu esi augsta ranga sportists tu jau būsi nopelnījis vairāk ja ne vienā tad pāris sezonās vairāk kā dažs labs paradtais strādnieks visā mūžā. Un ko ta tu gribi beigt 40 gados karjeru un saņemt jau pensiju? Kamēr citi strādās līdz 65. Beidz sportista karjeru ej strādā parastu darbu ja neesi mācējis ieguldīt savu sportista karjerā nopelnīto. Saprotu 3. Vieta pasaules čempī augsts sasniegums, bet nu bišk sakāpis galvā.

     [+] [-]

, 2023-07-16 09:29, pirms 10 mēnešiem
Robis rakstīja: Naivi domāt, ka pelnot 10k mēnesī, rausies uz izlasi domājot par 500e pēc karjeras. Ja spēlētājs domā tik tāliem plāniem, noteikti jau salicis labi daudz fondos vai citos ieguldījumos. Tie kas piedāvā 3. Pensiju līmeni - IIN saņem tikai tie kuri maksā nodokļus LV. Sportisti savas karjeras laikā, drizakais, maksā nodokļus vien valsti kurā pelna naudu. Ir jau skaisti stāstīt, ka vajag pensiju un cik grūti iet karjerā, jā traumatiski, bet ir daudz profesiju kur tikpat labi sačakarē veselību par daudz mazāku naudu. Un ja visiem no budžeta sāks maksāt mistiskas izdienas pensijas, kur to naudu dabūt? NHL pensiju jau spēlētājiem pēc karjeras maksā tāpēc, ka visu laiku ir nolocīta dala algas spēlētāju asociācijai, nejau no zila gaisa kāds apžēlojas. Tāpat arī ar valsts budžetu, nauda neparādās no zila gaisa, bet tāpēc ka maksa nodokļus.
Vai tad nav tā, ka 3. Pensijas līmenis ir atkarīgs no tā, cik tu pats tajā savā personiskajā krājkasē liec un absolūti nav svarīgi, kur tu to piķi rauj? Stradā pa mello, laupi, zodz jeb krustojumos izdiņģē un PO BARABANU visi tie nodokļi

     [+] [-]

, 2023-07-16 09:38, pirms 10 mēnešiem
Te varetu papetit kada pieredze ir arvalstis, bet es pilnibaa piekritu Kasparam, sportists karjeru beidz salidzinoshi agri, lielakajai dalja ir tomer iespejams pec karjeras beigam palikt un stradat sportaa jomaa bet ne visiem un ne lidz 90 gadu vecumama...par sapelnito, nu manskiet latvija uz rokas pirkstiem var saskaitit speletajus kuri savas karjeras laika ir nodroshinajusi sev dzivi(varbut ne daudz vairak), bet pats fakts ka visam muzham itseviski ja dzivo lidz saviem 85-95 ko visiem musu sportistiem ari novelu, nopelnit nesanaks. Nepiekritu ka no videjas pensijas kadam hokejistam paradisies lielaka motivacija, bet domaju ka visi latvijas hokejisti ir pelnijushi pensiju..ljoti diskutabls temats. Ja neviens neuznjemsies iniciativu tad pec menesha jau vairs neviens par to nerunas...ta ka ja gribi sho izmainit kjeries versim aiz ragiem un uz priekshu. Malacis ka vismaz pacela sho tematu.

  +5 [+] [-]

, 2023-07-16 09:40, pirms 10 mēnešiem
Baidos, ka Daugavas pensiju Smiltēns dabūs.

  +3 [+] [-]

, 2023-07-16 09:42, pirms 10 mēnešiem
Es domāju, ka Kapteinis vairāk runā par šķēpmetējiem, airētājiem u.tml., kur karjeras laikā visai dzīvei 100 punkti nav iespējams iekrāt.

  +5 [+] [-]

, 2023-07-16 09:59, pirms 10 mēnešiem
Te nu atļaušos nepiekrist. Daugaviņš dzīvo visai izšķērdīgi - celta māja Berģu skatos, GLE mersis… Svešā makā līst, protams, nav smuki, bet ja dzīvotu mazliet pieticīgāk nevis ‘pakazuhai’ un starpību gudri ieguldītu kaut vai te minētajā 3PL vai nekustamajā īpašumā, varētu baigi daudz nesūdzēties. Nevajag jau sākt uzreiz slieku biznesu ar apšaubāmiem biznesa partneriem.
Paskaties uz Peineru no basketbola - karjeru nosacīti jau beidzis, par naudu nesūdzas. Ok, kaut ko viņam KP maksā, bet vienā podcastā pats teica - dzīvojis taupīgi līdz pēdējam un visu centies ieguldīt apzinīgi domājot par nākotni.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-16 09:59, pirms 10 mēnešiem
ritenis rakstīja: Ja izlases kapteinis prasa izdienas pensiju, ir jāpiešķir! Godam nepelnīts pašam un visiem izlases dalībniekiem. Tur pat nav par ko diskutēt. Jāpiešķir un viss!
Edit: nopelnīts

  +1 [+] [-]

, 2023-07-16 10:01, pirms 10 mēnešiem
ST2 rakstīja: Es domāju, ka Kapteinis vairāk runā par šķēpmetējiem, airētājiem u.tml., kur karjeras laikā visai dzīvei 100 punkti nav iespējams iekrāt.
Par šķēpmetējiem un airētājiem grūti teikt, bet par vienu kategoriju zinu ļoti labi, proti, tie ir štangisti jeb svarcēlāji
Tādus momentāli izķers jebkura krāvēju vai mēbeļpārvedēju firma, it sevišķi tāda, kur maksā nevis par stundu tarifu, bet par gabaldarbiem Uznes ātri klavieri uz 9.stavu, pēc tam dodies uz nākamo objektu, izkrauj gruzoviku ar smagajiem regipsiem un, skaties, vakarā ķešā vairāki sotaki eiriku
Arī pašai firmai tādi kadri ir izdevīgi, jo rodas pasūtījumu apgrozījums

  +1 [+] [-]

, 2023-07-16 10:19, pirms 10 mēnešiem
Ja Latvija pumpētu naftu un būtu Norvēģijas līmenī, tad jau arī varētu, bet tā - nu piedodiet, bet tomēr nē. Hokejisti un top sporta veida pārstāvji tomēr normālu naudu saņem un daudz kas ir nodrošināts jau karjeras laikā, ja mēs runājam par ilglaicīgiem izlases (!) pārstāvjiem. Ja grib kaut kādu "ekstra pensijas" sistēmu. Tad lūdzu, 5-10% no spēlētāja algas lai noloka par labu jaunas Latvijas Sportistu Pensiju Fondam un tad pēc karejas beigām attiecīgi saņems naudiņu katru mēnesi.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-16 10:30, pirms 10 mēnešiem
Sarežģīta lieta. Ok Kaspars te tā viegli paskatījās uz hokeju un plāns rokā, bet ir tač vēl n-tie sporti, kur notiek pasaules čempionāti. Citiem nenotiek katru gadu...tad kā skaitīsi? Vai makšķerētāju (nav nekas pret makšķerēšanu, tikai kā piemērs), kurš arī savā čempī pārstāv Latviju ar tad apbalvosim ar pensiju? Ir n-tie sporti, kuri principā čempjos piedalās amatieri, kuri ikdienā strādā savos darbos + paralēli trenējas. Ko ar tiem? Kopumā jau man liekas, ka sociālisms ir beidzies, kad "valsts par tevi rūpejas". Valstij ir jārūpējas par maznodrošinatajiem, invalīdiem utt. un arī bijušie sportisti, ja nebūs spējuši pietiekami nopelnīt, vai nebūs prātigi rīkojušies ar nopelnīto, vai vienkārši nebūs paveicies, var nonākt šajās kategorijās - attiecīgi par to arī kopuma ir jadomā, kā palielināt valsts atbalstu šiem cilvēkiem, lai viņiem būtu iespējama kaut cik jēdzīga dzīve, nevis vienkārši izdzīvošana. Izcelt ārpus rāmja kaut ka speciāli sportistus es nezin vai ir taisnīgi. Un pa lielam kā jau Kaspars teica - čaļi spēlē jo to vēlas. Viņiem darbs ir arī hobijs un ir forši vēl salasīties visiem kopā un nomaukt turnīru. Reku tikko bij dziesmusvētki - arī cilvēki savam hobijam ir ziedojuši brīvas dienas, gājuši pēc darba uz mēģinājumiem, braukājuši pa skatēm utt. Tā tas vienkārši ir... cits "ziedo" visu atvaļinājumu ar čomiem "sēžot" uz ezera... Tāpat spēlēt izlasē ir jābūt vnk vēlmei. Ja spēlētājs uz izlasi brauc tāpēc, ka tas ir "pienākums", lai gan reāli viņš daudz labprātāk tajā laikā darītu kaut ko citu, tad lai viņš labāk nebrauc - lai viņa vietā brauc kāds, kuram deg acis no vēlmes tur būt.

  +4 [+] [-]

, 2023-07-16 10:39, pirms 10 mēnešiem
Šoreiz Kaspars runā muļķības. Sportistiem, ka daudziem pašnodarbinātajiem ir pašiem jādomā kā rīkoties ar savu naudu un veidot uzkrājumus. Valstij tas nav jādara.

  -4 [+] [-]

, 2023-07-16 10:42, pirms 10 mēnešiem
killo2000 rakstīja: Sarežģīta lieta. Ok Kaspars te tā viegli paskatījās uz hokeju un plāns rokā, bet ir tač vēl n-tie sporti, kur notiek pasaules čempionāti. Citiem nenotiek katru gadu...tad kā skaitīsi? Vai makšķerētāju (nav nekas pret makšķerēšanu, tikai kā piemērs), kurš arī savā čempī pārstāv Latviju ar tad apbalvosim ar pensiju? Ir n-tie sporti, kuri principā čempjos piedalās amatieri, kuri ikdienā strādā savos darbos + paralēli trenējas. Ko ar tiem? Kopumā jau man liekas, ka sociālisms ir beidzies, kad "valsts par tevi rūpejas". Valstij ir jārūpējas par maznodrošinatajiem, invalīdiem utt. un arī bijušie sportisti, ja nebūs spējuši pietiekami nopelnīt, vai nebūs prātigi rīkojušies ar nopelnīto, vai vienkārši nebūs paveicies, var nonākt šajās kategorijās - attiecīgi par to arī kopuma ir jadomā, kā palielināt valsts atbalstu šiem cilvēkiem, lai viņiem būtu iespējama kaut cik jēdzīga dzīve, nevis vienkārši izdzīvošana. Izcelt ārpus rāmja kaut ka speciāli sportistus es nezin vai ir taisnīgi. Un pa lielam kā jau Kaspars teica - čaļi spēlē jo to vēlas. Viņiem darbs ir arī hobijs un ir forši vēl salasīties visiem kopā un nomaukt turnīru. Reku tikko bij dziesmusvētki - arī cilvēki savam hobijam ir ziedojuši brīvas dienas, gājuši pēc darba uz mēģinājumiem, braukājuši pa skatēm utt. Tā tas vienkārši ir... cits "ziedo" visu atvaļinājumu ar čomiem "sēžot" uz ezera... Tāpat spēlēt izlasē ir jābūt vnk vēlmei. Ja spēlētājs uz izlasi brauc tāpēc, ka tas ir "pienākums", lai gan reāli viņš daudz labprātāk tajā laikā darītu kaut ko citu, tad lai viņš labāk nebrauc - lai viņa vietā brauc kāds, kuram deg acis no vēlmes tur būt.
Tu lasīt proti? Dogmens te runā par AUGSTA RANGA sportistiem, nevis kaut kādiem tur makšķerniekiem vai amatieriem Kas attiecas uz izlasi, VALSTS IZLASI, tad valstij arī būtu jāstimulē lai tur spēlētu LABĀKIE, nevis tie, kuriem "deg acis" Ar degošām acīm vien mēs nekur tālu netiksim! Tak čto, man personiski domāt, ideja ir pareiza un atbalstāma Lai ievieš Sporta jeb atsevišķu Hokeja nodokli šādām te vajadzībām un visi darbaspējigie LV pilsoņi lai maksā (čiriks mēnesī, piemēram)
Es ar maksāt būtu ar mieru, zinot, ka izlase būs katru gadu optimāla jeb tuvu optimālai iespēju robežās, nevis ar vienkārši "degošām acīm", no kurām tolka praktiski nekāda

  +1 [+] [-]

, 2023-07-16 10:43, pirms 10 mēnešiem
labāk būtu ēdis
tieši tāpēc mani sportisti interesē tikai laukumā no svilpes līdz svilpei

  +1 [+] [-]

, 2023-07-16 10:57, pirms 10 mēnešiem
Valstij priekš visiem naudas nepietiek + valsts jau piedalās visu izlašu finansēšanā

  +1 [+] [-]

, 2023-07-16 11:20, pirms 10 mēnešiem
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Tu lasīt proti? Dogmens te runā par AUGSTA RANGA sportistiem, nevis kaut kādiem tur makšķerniekiem vai amatieriem Kas attiecas uz izlasi, VALSTS IZLASI, tad valstij arī būtu jāstimulē lai tur spēlētu LABĀKIE, nevis tie, kuriem "deg acis" Ar degošām acīm vien mēs nekur tālu netiksim! Tak čto, man personiski domāt, ideja ir pareiza un atbalstāma Lai ievieš Sporta jeb atsevišķu Hokeja nodokli šādām te vajadzībām un visi darbaspējigie LV pilsoņi lai maksā (čiriks mēnesī, piemēram)
Es ar maksāt būtu ar mieru, zinot, ka izlase būs katru gadu optimāla jeb tuvu optimālai iespēju robežās, nevis ar vienkārši "degošām acīm", no kurām tolka praktiski nekāda
Kaspars aicināja top sportistiem izdienas pensiju, kas ir līdzvērtīga lv vidējai pensijai. Tu tiešām domā, ka hokejistam, kas sezonā pelnavairākus simtus tūkstošu vai pat miljonus (ja, jau runājam par labākajiem) 500 eiro mēnesī būs baigais motivators?
Paņemsim, spēlētāju X, kas spēlē NHL un sezonā nopelna 2 miljonus, bet beidzās līgums un tu rausties dabūt traumu, tāpēc negribi braukt uz izlasi, jo tā vari pazaudēt nākamo līgumu. Tu tiešām pilnā nopietnībā domā, ka 500 eiro garantētā pensija kaut ko palīdzēs?
Šeit izskatās, ka Kaspars muld nesaprotot tēmu. Un kāpēc, kādam no saviem nodokļiem būtu katru mēnesi jāpiķo "hokejistu vai sportistu pensiju fondā?" Vienai daļai nav par ko samaksāt komunālos - toties pabalstīt tos, kas karjerā pelna ļoti solīdu algu vajag? Nu bet lūdzu lielais biznesmeni - atver fondu un katru mēnesi krāj tur 10 % no ienākumiem un atdod sportistiem pēc 40. Vai piesoli izlašniekiem, ka tie, kas brauks saņems 10% tavu ienākumu. Netirs, netēlo lielo veci, bet dari.

  +3 [+] [-]

, 2023-07-16 11:25, pirms 10 mēnešiem
Un kas vēl pienāktos? Kur maksā nodokļus, tur arī prasi pensiju.

  -1 [+] [-]

, 2023-07-16 11:38, pirms 10 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Kaspars aicināja top sportistiem izdienas pensiju, kas ir līdzvērtīga lv vidējai pensijai. Tu tiešām domā, ka hokejistam, kas sezonā pelnavairākus simtus tūkstošu vai pat miljonus (ja, jau runājam par labākajiem) 500 eiro mēnesī būs baigais motivators?
Paņemsim, spēlētāju X, kas spēlē NHL un sezonā nopelna 2 miljonus, bet beidzās līgums un tu rausties dabūt traumu, tāpēc negribi braukt uz izlasi, jo tā vari pazaudēt nākamo līgumu. Tu tiešām pilnā nopietnībā domā, ka 500 eiro garantētā pensija kaut ko palīdzēs?
Šeit izskatās, ka Kaspars muld nesaprotot tēmu. Un kāpēc, kādam no saviem nodokļiem būtu katru mēnesi jāpiķo "hokejistu vai sportistu pensiju fondā?" Vienai daļai nav par ko samaksāt komunālos - toties pabalstīt tos, kas karjerā pelna ļoti solīdu algu vajag? Nu bet lūdzu lielais biznesmeni - atver fondu un katru mēnesi krāj tur 10 % no ienākumiem un atdod sportistiem pēc 40. Vai piesoli izlašniekiem, ka tie, kas brauks saņems 10% tavu ienākumu. Netirs, netēlo lielo veci, bet dari.
Labi zinu situāciju, kad ir iekrājumi, bet beidzas ienākumi un tas ir tas, kas draud praktiski visiem PRO sportistiem pēc karjeras beigšanas, neatkarīgi no tā, cik viņi pelna aktīvi sportojot
Tos iekrātos miljonus ātri vien var nolaist klozetpodā, tāpēc ir vajadzīgs kaut kāds visam tam segums pavirsu, kaut vai vidējās LV pensijas apmērā Kā tu domā, nahrena man tie "sūda" pabalsti, kurus es ikmēnesi saņemu, paralēli Krustojuma biznesam? Tas ir GARANTS, ka galīgi bešā nepalikšu, ja bizness aizies kādreiz pa peipelēm P.S. un vispār, labāk ir, lai tie ienākumi ir mazi, bet pastāvīgi, nekā ātri, lieli, bet vienreizēji, to labi zinu iz savas pieredzes!
1 2 3 89 komentāri