Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Bez darba esošais Viņo trenēs Kanādu pasaules čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bez darba esošais Viņo trenēs Kanādu pasaules čempionātā
Alēns Viņo. Foto: AP/Scanpix

Straujiem soļiem tuvojas 2019. gada pasaules čempionāts hokejā – līdz atklāšanas spēlei, kurā tiksies mājiniece Slovākija un ASV, palikušas 42 dienas. Cīņā par zeltu iesaistīsies Kanādas valstsvienība, kuras vadīšana būs Alēna Viņo rokās, vēsta TSN.

Kanādieši 2015. un 2016. gadā triumfēja pasaules čempionātā, pārtraucot astoņus gadus ilgušo sausuma periodu. Arī pirms diviem gadiem izdevās sasniegt finālu, taču bullīšos nācās atzīt Zviedrijas pārākumu. Savukārt pērn pusfinālā tika piedzīvots negaidīts zaudējums pret Šveici, bet cīņā par bronzu kāju priekšā aizlika sīvākā pretiniece ASV.

Pirms gada Kanādas valstsvienības stūres rats atradās Bila Pītersa rokās. Tobrīd viņš bija Karolīnas "Hurricanes" galvenais treneris, bet vasarā izmantoja punktu savā līgumā un aizgāja no darba, lai pieņemtu izdevīgāku piedāvājumu un strādātu ar Kalgari "Flames". Jau tagad skaidrs, ka "Flames" piedalīsies Stenlija kausa izcīņā, tādēļ kanādiešiem jāmeklē jauns treneris.

57 gadus vecais Viņo šajā sezonā netrenē nevienu NHL komandu, bet viņam tiks uzticēta Kanādas izlase. Pirms tam viņš piecus gadus vadīja Ņujorkas "Rangers", pirmajā sezonā pie komandas stūres sasniedzot Stenlija kausa finālu. Tas izdevās arī 2011. gadā kopā ar Vankūveras "Canucks", taču abos gadījumos Viņo trenētās komandas piedzīvoja zaudējumus.

Uz starptautiskās skatuves Viņo ir neliela pieredze – viņš 1988./89. un 1990./91. gada sezonās bija Kanādas U20 izlases galvenā trenera palīgs, otrajā reizē tiekot pie zelta. Taču pēdējos gados Viņo tiek uzskatīts par NHL vienu no labākajiem treneriem, un šajā sezonā viņš bez darba bija tādēļ, ka neuzskatīja nevienu piedāvājumu par pietiekami pievilcīgu, nevis tādēļ, ka nebūtu piedāvājumu.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/vigneault-to-coa...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-03-29 23:59, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Ja jau pat Viņo nepiedāvā līgumu, tad arī Hārtlijam vilciens aizbraucis
Tas jau vēl nav rādītājs - Nolanam nebija lielāku sasniegumu kā Vīņo, bet uz Bufalo pasauca. Un, lai arī Vīņo ir 2 SC fināli -viņam nav kausa - mūžīgi otrā aura + atšķirībā no Hārtlija nav sezonas labākā trenera balvas.