Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Pārsteidza, ka turnīra sākumā zviedri mazākumā bija tik pasīvi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ābols: "Pārsteidza, ka turnīra sākumā zviedri mazākumā bija tik pasīvi"
Bobs Hārtlijs, Artis Ābols un Žaks Klutjē. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas izlase šodien aizvadīja treniņu, gatavojoties duelim pret pasaules čempioni Zviedriju. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, ir nepieciešami trīs punkti. Artis Ābols atklāja, ka no rīta treneru korpuss rēķinājis scenārijus, kā arī atzina, ka turnīra ievadā viņu pārsteigusi zviedru pasīvā spēle.

"Kā Bobs [Hārtlijs] saka, mums ir viena recepte un viens veids, kā mēs spēlējam. Top komanda, kurā ir 21 NHL spēlētājs. Zviedriju var salīdzināt ar Krieviju, tikai citāds spēles stils," teica Artis Ābols. "Ļoti agresīvs mazākums, lai gan čempionāta sākumā viņi mani pārsteidza, pret čehiem savā zonā un mazākumā spēlējot diezgan pasīvi. Tikai centās segt metienu līnijas, bet atdeva perimetru. Tagad ir pamainījuši, un turpinājumā vārtus mazākumā nav zaudējuši."

Ābols karjeras laikā piecas sezonas spēlējis Zviedrijā, un to izmantoja arī skandināvu žurnālisti – Latvijas izlases treneris interviju sniedza zviedru valodā. "Šodien parēķinājām. Mums ir jāuzvar divas spēles, un tad vēl jāskatās, kā konkurentu mači beidzas," atzina Ābols. Lai Latvija spēlētu ceturtdaļfinālā, pašiem jāpaņem seši punkti, kā arī jācer, ka Zviedrija klups pret krieviem. Turklāt jācer arī uz to, ka Šveice paņems kaut punktu no krieviem vai čehiem. Ja tas nenotiks, tad Latvijai zviedri jāuzvar ar vismaz divu vārtu pārsvaru.

Pirms pāris dienām valstsvienības kapteinis Lauris Dārziņš skandināvus salīdzināja ar dīzelīti, kas lēni iesilst. Tam piekrita arī Ābols. "Varētu tā būt. Apmēram tas pats, kas KHL – kad sākas sezona, zinām lielu daļu komandu, kas būs play-off. Būsim godīgi, šeit ir kas līdzīgs – lielās komandas tāpat zina, ka būs ceturtdaļfinālā, jo viņu līmenis ir tāds. Savukārt mums ir jābūt gataviem no pirmās spēles."

Šodienas treniņā uz ledus nebija aizsargs Oskars Cibuļskis un uzbrucējs Rihards Bukarts. Ābols pārliecinoši pauda, ka abi pret zviedriem būs laukumā. Taujāts par vārtsargu izvēli, viņš pieturējās pie treneru štābā tik populārā vārdu salikuma "mums vārtos būs labs vārtsargs".

"Tā ir top līmeņa komanda. Skaidrs, ka tur ir teicami spēlētāji. Zviedru aizsargi – tas ir labākais, kas var būt. Kā viņus apturēt? Jābūt uzmanīgiem ar ripu. Mums recepte ir viena, mēs nepētām un neskatāmies uz pretinieku. Nav tā, ka šodien spēlēsim aktīvāk, bet pret šitiem atdosim iniciatīvu. Mums ir veids, kā spēlējam, un tā spēlējam pret jebkuru pretinieku – Itāliju, Krieviju vai Zviedriju. Papētām nianses – ko dara iemetienos, kāds ir presings, ko dara mazākumā un vairākumā, bet pieci pret pieci mums ir veids, kā mēs spēlējam," pauda Ābols.

Šobrīd pasaules čempionāta rezultatīvākais spēlētājs ir zviedrs Viljams Nīlanders, kurš ikdienā pārstāv Toronto "Maple Leafs". Ābols gan atzina, ka Nīlandera tuvākais sekotājs krievs Ņikita Kučerovs esot labāks. "Tāpat uzskatu, ka Kučerovs ir pasaulē vadošais. Bet, ja Nīlanders ir rezultatīvākais, tad viņš ir viens no varenās izlases vadošajiem spēlētājiem."

  -1 [+] [-]

, 2019-05-19 18:40, pirms 5 gadiem
Ja mēs visu Latvijas valsts budžetu novirzītu zviedru un norvēģu, kā arī tiesnešu uzpirkšanai, tad ceturtdaļfināls būtu diezgan reāls. Diemžēl gaidāms, ka pensionāri rīkos nemierus, ja viņiem hokeja dēļ uz pāris gadiem pārtrauks pārskaitīt pensijas, un līdz ar to, visticamāk, ceturtdaļfināls šogad ies secen.

     [+] [-]

, 2019-05-19 19:05, pirms 5 gadiem
Merzlikinam jāstāv vārtos rīt 100 punkti čalis ir uzņēmis formu 3 ieliasti vārti pret Krieviem ir labi stati! Gudļevskim jādot spēle pret Norvēģiem!

     [+] [-]

, 2019-05-19 19:06, pirms 5 gadiem
Lai arī kāds rezultāts būs rīt, galvenais par tīru spēli, lai nebūtu diskutablu noraidījumu, lai nebūtu lielo sodu LAtvijai tad ir reāls iespējas labu spēli nospēlēt! Lielākoties disciplīna Latviju ir iegāzusi, jo iespējas katrā spēlē bija, kurā mazās kurās lielākas ieķerties!

     [+] [-]

, 2019-05-19 19:08, pirms 5 gadiem
Bet personīgi no šī satāva bija gaidāms, ka 1/4 fināls iespējams nebūs mums nevar spēlēt 2 pilnas maiņas, kas būtiski pastiprinātu LV spēku! Džeriņš, Girgensons, Daugaviņš, Ābols, Rēdligs, Karsums!

     [+] [-]

, 2019-05-19 19:09, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Ja mēs visu Latvijas valsts budžetu novirzītu zviedru un norvēģu, kā arī tiesnešu uzpirkšanai, tad ceturtdaļfināls būtu diezgan reāls. Diemžēl gaidāms, ka pensionāri rīkos nemierus, ja viņiem hokeja dēļ uz pāris gadiem pārtrauks pārskaitīt pensijas, un līdz ar to, visticamāk, ceturtdaļfināls šogad ies secen.
Tiesnešu uzpirkšanā jau esam zaudējuši.Diemžēl,citi bijuši fiksāki

     [+] [-]

, 2019-05-20 01:17, pirms 5 gadiem
Jus varat maksat par 40% mazak par elektroenergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu - https://qil.su/sDSoqM Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!

     [+] [-]

, 2019-05-20 09:31, pirms 5 gadiem
a mani pārsteidza cik pasīvi mēs spēlējam visus 2os periodus....0-7 pret čehiem un krieviem parāda ļoti labi mūsu patiesās spējas...

     [+] [-]

, 2019-05-20 10:46, pirms 5 gadiem
Jus varat maksat par 40% mazak par elektroenergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu - https://qil.su/sDSoqM Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!