Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Freibergs: "Grūta spēle. Vienā brīdī nosēdāmies, jo beidzās benzīns"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Freibergs: "Grūta spēle. Vienā brīdī nosēdāmies, jo beidzās benzīns"
Ralfs Freibergs, Radeks Faksa un Oskars Cibuļskis. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas izlase guva pirmos divus vārtus, tomēr piedzīvoja otro zaudējumu pasaules čempionātā, ar 3:6 piekāpjoties Čehijai – vienai no tiešajām konkurentēm par tikšanu ceturtdaļfinālā. Ikdienā Čehijā spēlējošais aizsargs Ralfs Freibergs atzina, ka komandai aptrūkusies jauda.

"Daudz kas nesanāca. Ja godīgi, tad laukumā atdevām visu. Cik izvilkām, tik izvilkām. Redzējāt, ka visi vienā brīdī nosēdāmies – vienkārši beidzās benzīns. Grūta spēle. Ja salīdzina ar Šveici, tad tur bija vieglāk, bet te čehi individuāli turēja ripu, piespēles pa lielu laukumu, visam jātiek līdzi. Mazākumi, vairākumi, viss – baigi daudz enerģijas prasīja. Pietrūka benzīns," pēc mača secināja Ralfs Freibergs.

"Neteiktu, ka čehi spēlēja ātrāk. Šveice laukumā bija ātrāka, bet čehi garām piespēlēm spēlēja. Visu laiku jāpārvietojas, jāskatās aiz muguras, un tas viss prasīja baigi daudz enerģijas. Grūti bija," abus zaudējumus salīdzināja Freibergs. Viņš laukumā pavadīja 24:04 minūtes, un tas bija ilgākais laiks starp Latvijas izlases aizsargiem. Vairāk nospēlēja tikai Teodors Bļugers – viņam par divām sekundēm ilgāks spēles laiks.

"Pirmais periods – turējāmies, viss kārtībā. Manuprāt, tas piecu minūšu sods lielais mūs aizturēja. Viņi nobombardēja, atdevām spēkus līdz pēdējam, lai neielaistu," norādīja Zlīnas "Berani" komandā spēlējošais aizsargs. Pēc Mika Indraša un Laura Dārziņa vārtiem Latvijai bija 2:0 pārsvars, bet Māra Bičevska noraidījums līdz spēles beigām visu sagrieza kājām gaisā.

Arī mača beigas bija asumiem piepildītas, un vienā no epizodēm bija iesaistīts arī Freibergs, kurš izpildīja asu spēka paņēmienu pret čehu aizsargu Radko Gudasu. Tas tika novērtēts ar 5+20 minūšu sodu, taču noraidījums tika piešķirts Dārziņam, nevis Freibergam. "Neko, spēles moments. Pret Lauri izpildīja spēka paņēmienu, es izpildīju spēka paņēmienu pret Gudasu. Arī šeit nevajadzēja dot piecas minūtes, tāpat kā Mārim."

"Tie ir čehi. Tāds hokejs ir arī Čehijā. Esmu pieradis, man likās normāla spēle. Viņi tādi ir, nekas traks tas nav," par daudzajiem asumiem pie vārtiem teica Freibergs. "Viņi bija labāki, ar visiem mazākumiem un visu pārējo. Tiesneši viņus pavilka nedaudz. Iedeva mums daudz vairākumus, bet cik aiz mugurām neiedeva tādēļ, ka jau iepriekš bija iedoti..."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-05-17 08:21, pirms 5 gadiem
Kārlis Laurinovičš vai tad nav kārlohs laurinopisējs... Aaa, tas ir bravo un pareizi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-17 12:27, pirms 5 gadiem
Laurinopisēj, tieši tā tu esi kaka