Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

"Twitter" čalas: no sajūsmas par Dārziņu līdz tiesnešu vainošanai

Rolands Eliņš

"Twitter" čalas: no sajūsmas par Dārziņu līdz tiesnešu vainošanai
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pasaules čempionātā hokejā Latvijas izlase aizvadīja spēli ar Čehiju, kurai zaudēja ar 3:6, lai gan otrā perioda sākumu sagaidīja ar 2:0 vadību. Sociālā tīkla „Twitter” lietotāji – gan līdzjutēji, gan sporta apskatnieki - spēles gaitā dalījās savos viedokļos, kuru apkopojumu piedāvājam šajā materiālā.

Pirmajā periodā par sevi skaļi lika runāt mūsu izlases kapteinis Lauris Dārziņš, kurš gan izdarīja elegantu rezultatīvu piespēli, gan veica izcilu solo reidu, atnesot Latvijai divus vārtu guvumus. Hokeja līdzjutēji sociālo tīklu ierakstos neslēpa savu sajūsmu par viņa sniegumu, atzinību izteica arī basketbola sabiedrības pārstāvji, bet sporta komentētājs un menedžeris Edgars Buļs atgādināja par savu apņemšanos dēlu nosaukt par godu Dārziņam.

Taču Latvijas izlases pārsvars otrajā periodā pazuda, un svarīgs iemesls tam bija Māra Bičevska 5+20 minūšu noraidījums, kas kļuva par pavērsiena punktu šajā spēlē. Čehija pārņēma vadību un vairs to neatdeva. Dārziņš trešajā periodā gan vēlreiz lika par sevi runāt - vispirms iemetot vēl vienus vārtus, bet spēles pašās beigās saņēma 5+20 noraidījumu, kad izcēlās asumi pēc Vorāčeka metiena tukšos vārtos. Hokeja līdzjutēju vērtējumā netrūka pārmetumu tiesnešiem par bargi sodīto Bičevski, taču bija arī atzinumi, ka savā zaudējumā tomēr galvenā atbildīgā ir pati Latvijas izlase, kas tomēr nespēja pirmoreiz PČ vēsturē pieveikt Čehiju.

  +3 [+] [-]

, 2019-05-17 00:13, pirms 5 gadiem
Juris Miņins ir īblis!

vari man atbildēt te, droši! Lai ko tu pretī nespļautu, es savas domas nemainīšu!

Eiforija viņam... psihologs ibio!

  -2 [+] [-]

, 2019-05-17 00:20, pirms 5 gadiem
Nevajag vainot visā tiesnešus! Apnicis,gaudotāji,nav? Dabūja 5+20 sev čehi laimīgā situācijā,kad spēlētājs jau bija kritienā,bet Bičevskis uzlikās virsū..
Tur arī spēle tika salauzta,pēc tam jau vārtsarga un aizsargu kļūdas uz škrobes rēķina.Tā gadās.Paldies par pirmo trešdaļu!
Nu,tad gaidīsim atkal nākošgad vismaz ceturtdaļfinālu.

     [+] [-]

, 2019-05-17 00:21, pirms 5 gadiem
Tad Buļa dēlu sauks Dārziņš Buļs? Interesanti.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-17 00:27, pirms 5 gadiem
Ģenerālim ir pilnīga taisnība. Ja čehu līdzjutēju dēļ pārcēla vai ieplānoja čehu spēles Bratislavā, tad tur pilnīgi skaidrs ka latviešus neviens čehu vietā nelaidīs pusfinālā. Ja būtu jebkura cita izlase ok, bet čehus!?

  +3 [+] [-]

, 2019-05-17 00:29, pirms 5 gadiem
striker rakstīja: Nevajag vainot visā tiesnešus! Apnicis,gaudotāji,nav? Dabūja 5+20 sev čehi laimīgā situācijā,kad spēlētājs jau bija kritienā,bet Bičevskis uzlikās virsū..
Tur arī spēle tika salauzta,pēc tam jau vārtsarga un aizsargu kļūdas uz škrobes rēķina.Tā gadās.Paldies par pirmo trešdaļu!
Nu,tad gaidīsim atkal nākošgad vismaz ceturtdaļfinālu.
un 2ie vārti kad indrašķim ar kļušku pa seju ievilka tur jau tiesneši ar nebija vainīgi,un kad batņam degunu pārsita tur ar nebija sods,tur laikam tiesāja spēli cilvēki ar tādām pašām smadzenēm kādas ir tev!

     [+] [-]

, 2019-05-17 00:31, pirms 5 gadiem
Par ko Dārziņam iedeva tās 2+20?? Tur pilnīgi nekā nebija.

  +4 [+] [-]

, 2019-05-17 00:45, pirms 5 gadiem
Ja tiesneši pie visa vainīgi,tad beidzot jārīkojas radikāli-kā Značoks Vācijā-noķēra tiesnesi unturpat laukumā iedeva bietē! Tad mūsu izlasi sāks respektēt visādi jeržābeki, šindleri un CO.
Tāds 5+20 noraidijums kā Laurim gan vēl nebija redzēts .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-05-17 01:14, pirms 5 gadiem
Miņin, Miņin - japrot paskatīies mazliet plašak, kā tikai norakstīt visu uz "eiforiju". Ja tiesneši strīdīgā epizodē, kur pie pārkāpuma smaguma sava vaina ir arī cietējam iedod maksimālos sodu, tad grūti teikt, ka tiesneši nepiepalīdzēja salauzt spēli. Tāpat arī nevar izcelt tikai otro trešdaļu, klāt jāņem arī trešajā un tur tiesneši savu "objektivitāti" nodemonstrēja pēc pilnas programmas. Pat ja pieņemam tavu variantu, ka paši pazaudējām otro trešdaļu, trešajā tiesneši palīdzēja čehiem neļaut mums atgūt spēles pavedienu ar vairākiem maigi sakot diskutabliem lēmumiem.

     [+] [-]

, 2019-05-17 11:23, pirms 5 gadiem
Pēdējos 2 gadus un arī šajā cempī līdz šim par tiesnešiem tiešam nevarēja teikt neko sliktu un mūsu spēles tika tiesātas vairāk kā lieliski - dēļ Hartlija? Bet nu vakar tas bija atkal kkas briesmīgs... Varbut līdz šim nebijām spēlējuši pret mājniekiem? Nezinu... Jā beigās tīri tehniski jau sanāca tā, ka satiesāja uz abām pusēm, tomēr vislielākā ietekme uz rezultātu bija tieši tam 5+20 ko nedrīkstēja dot un nefilsetajam pārkapumam pret Indraši... Tā nedrīkstēja notikt un tas salauza spēli. Nevieni citi tiesnešu lēmumi nebija tik nozīmigi. Tur 5+20 nkeādi nebija, nebijas nekas apzināts vai rupjš,. Galvas rajonā bija tapēc 2+10 būtu bijis pilnīgi normali.