Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Masaļskis: "Čehija ir lielvalsts un vienmēr mūs novērtē, tāpēc pret viņiem ir grūti"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Masaļskis: "Čehija ir lielvalsts un vienmēr mūs novērtē, tāpēc pret viņiem ir grūti"
Edgars Masaļskis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pulksten 21:15 Latvijas hokeja izlase aizvadīs ceturto maču pasaules čempionātā, spēkojoties ar Čehiju, kuras kontā arī divas uzvaras un viens zaudējums, tiesa, jau aizvadītas spēles pret zviedriem un krieviem. Edgars Masaļskis turpināja tradīciju un vārtsargu neatklāja, kā arī komentēja neveiksmes vairākumā.

Lai gan Čehijai pirms neilga laika pievienojies NHL kluba Kolorado "Avalanche" vārtsargs Pāvels Francouzs, kuram gan 2017., gan 2018. gadā bija labākais atvairīto metienu procents KHL, pret Latviju laukumā viņu vēl neredzēsim. Toties spēlēs Dalasas "Stars" centra uzbrucējs Radeks Faksa, kurš iekārtojies otrajā maiņā.

"Domāju, ka lielas starpības nav, kurš viņiem spēlēs vārtos – visi vārtsargi šeit ir labi. Protams, ka vārtsarga spēle ir galvenais, kas dod rezultātu, bet mums ir jāapspēlē jebkurš vārtsargs, kurš viņiem būs," čehu izvēli komentēja Edgars Masaļskis. Tikmēr Latvijas vārtsargu vakaram viņš nevēlējās atklāt.

"Tomēr tā ir hokeja lielvalsts. Ļoti daudz labu spēlētāju, kuri vienmēr atbildīgi pret mums attiecas un mūs novērtē, tāpēc arī pret mums spēlē savu labāko hokeju. Tāpēc mums ir grūti," iemeslu, kāpēc deviņos dueļos nav izdevies pieveikt čehus, meklēja Masaļskis. "Bet tā tradīcija mums ir jālauž. Maskavā bijām ļoti tuvu, lai viņus apspēlētu, varbūt šī ir tā reize."

"Domāju, to, ka ar neatlaidību varam panākt daudz ko," mācību no 2016. gada spēles Maskavā meklēja Masaļskis. Toreiz, sākoties pēdējai minūtei, bijām vadībā, bet čehi izlīdzināja un bija pārāki bullīšos. "Mēs bijām pelnījuši uzvarēt. Vārtsargs varbūt tajā dienā nebija pārāk labs... Jāspēlē ar kārtīgu pašatdevi, bet citādi mēs nemaz nevaram, un domāju, ka mēs arī nemākam citādi. Spēle sākas ar 0:0, abām komandām izredzes ir vienādas. Mums seši punkti, viņiem seši punkti – domāju, ka gan viņi, gan mēs apzināmies, cik šī spēle ir svarīga. Zaudētājam būs grūtāk tikt astotniekā."

Latvijas izlase guvusi deviņus vārtus, bet nevienam aizsargam izcelties vēl nav izdevies. Masaļskis solīja, ka šodien būs tā diena. "Ja par uzbrucējiem, domāju, tas ir labi, ka pa vienam golam met iekšā. Tas parāda, ka mums ir izlīdzināts sastāvs uzbrukumā, ka jebkurš var iemest. Galvenais, lai tās ripas krīt. Nav svarīgi, kurš tās met."

"Meistarīgi viņi ir, tur neko nevar noliegt. Bet mums ir jārealizē savas iespējas. Tās noteikti būs. Būs arī vairākums, un ir jāiemet, kas ir ļoti svarīgi. Ar to mums ne pārāk labi veicas," teica Masaļskis. Ar 20% realizāciju Latvijas izlase šobrīd ir desmitā labākā.

"Nobeigums pietrūkst. Ļoti bieži ir tā, ka vairāk izspēlējam un mazāk metam pa vārtiem. Izskatās skaisti, bet vārtu nav. Ir kādam jādara arī melnais darbs. Ripu mēs turam labi, bet vārtu gūšanas epizodes nav nemaz tik daudz. Ir teiciens, ka citreiz vairākumā ir jāierok ripas. Vakar slovāki vinnēja iemetu, viena piespēle, metiens, gols. Mums uz to ir jātiecas," vērtēja Masaļskis.

Vakar tika izziņots, ka Elvis Merzļikins pagarinājis līgumu ar Kolumbusas "Blue Jackets". Lai gan Masaļskis treniņa laikā vairākas reizes garāk aprunājās ar Merzļikinu, jaunā vienošanās pagaidām nav bijusi aprunājamo tēmu sarakstā. "Esam šeit, pasaules čempionātā, nevis Kolumbusā. Protams, pēc tam aprunāsimies ar viņu, ko viņš sagaida, kādi viņam plāni, bet tagad jākoncentrējas šīm spēlēm. Viņš ir šeit. Mēs jau sen sazvanījāmies, viņš ļoti gribēja braukt. Runāt par to, ka viņš nav psiholoģiski gatavs, būtu nepareizi."

     [+] [-]

, 2019-05-16 14:17, pirms 5 gadiem
Gan jau vàrtos šodien liks mūsu NHL vìru, ĺaujot Gudĺevskim atpūsties...

Būs grūti jebkurā gadījumā, taču Latvijai uzvarēt ir laiks pienācis. Raksts par to, kāda varētu būt šī vakara spēle šeit :

16.05.2019. Lielais hokejs turpinās!- Latvija...

  -1 [+] [-]

, 2019-05-16 15:07, pirms 5 gadiem
Līdzīga spēle, pie 1:2 noņemsim vārtu vīru un nu jau kā LAT:CZE talismans, spēle beidzas ar 1:3

     [+] [-]

, 2019-05-16 16:58, pirms 5 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Līdzīga spēle, pie 1:2 noņemsim vārtu vīru un nu jau kā LAT:CZE talismans, spēle beidzas ar 1:3
Pie 3-2 čehi noņem vārtsargu un spēle tā arī beidzas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja