Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Cīņā pret Latviju čehi centīsies uzlabot skaitliskā vairākuma izmantošanu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Cīņā pret Latviju čehi centīsies uzlabot skaitliskā vairākuma izmantošanu
Čehijas izlases fani Bratislavā. Foto: Andre Ringuette / iihf.com

Bratislavā notiekošajā pasaules čempionātā Latvijas hokeja izlase plkst. 21.15 sāks cīņu pret spēcīgo Čehiju. Pretinieku izlases galvenā trenera asistents Roberts Reihels norāda, ka līdzšinējie savstarpējie mači bijuši grūti. Nekas vieglāks nav gaidāms arī šovakar.

Šveices "Ambri-Piotta" uzbrucējs Dominiks Kubalīks: "Šajā turnīrā nav vāju komandu. Mums jābūt gataviem pret latviešiem, tas nebūs viegls mačs. Gaidu ar nepacietību."

Čehijas izlases galvenā trenera asistents Roberts Reihels: "Nevienai komandai nebūs viegli pret viņiem, pat vairāk - ar latviešiem būs grūti. Pagātnē ar viņiem mums bijuši līdzīgi rezultāti. Tagad viņiem ir laba spēles disciplīna un sistēma, kuru mēģina izmantot kanādiešu treneris [Bobs Hārtlijs]. Bet mūsu komandas spēks ir tāds, ka varam uzvarēt Latviju."

Latvijas pretinieku nometnē saprot, ka jāuzlabo spēle skaitliskajā vairākumā. Čehi izveido vārtu gūšanas momentus, tomēr realizācija pieklibo. "Mums jāmēģina vairāk mest, turklāt dažiem spēlētājiem jābūt priekšā vārtsargam, lai tas neredzētu metienus," norāda galvenā trenera asistents.

Somijas "Pelicans" uzbrucējs Hineks Zohorna: "Redzēju latviešu pēdējo spēli [pret itāļiem]. Jāsaka, ka viņi ļoti labi slido un neatdod ne metra uz ledus."

Pasaules čempionātos Latvijas un Čehijas savstarpējie mači vienmēr bijuši spraigi, taču latviešiem nekad nav izdevies uzvarēt. Domājot par ceturtdaļfinālu, tagad mums ļoti vajadzīgs panākums.

Izmantotie resursi:
TASR / sport.sme.sk
ceskenoviny.cz
denik.cz
hokej.cz