Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Masaļskis: "Ja reiz itāļi ir šeit, tātad viņi nav pavisam zemē metami"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Masaļskis: "Ja reiz itāļi ir šeit, tātad viņi nav pavisam zemē metami"
Edgars Masaļskis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas izlasei šovakar priekšā pasaules čempionāta trešā spēle – pulksten 17:15 pretī stāsies Itālija. Rīta treniņā uz ledus bija tikai rezervisti, pamatsastāvam atpūšoties. Treneris Edgars Masaļskis nevēlējās atklāt vārtsargu.

"Neteikšu. Pagājušajā reizē no rīta pateicu, bet mēs nevinnējām to spēli, tāpēc... Būs labs vārtsargs," atbildot uz jautājumu, kuram šovakar tiks uzticēta vārtu drošība – Elvim Merzļikinam vai Kristeram Gudļevskim –, sacīja Edgars Masaļskis. "Ar vārtsargiem tuvākajām spēlēm ir plāns, bet uz beigām atkal skatīsimies, kā būs."

Gudļevskis bija vārtos atklāšanas spēlē pret Austriju (5:2), tiekot galā ar 16 metieniem un izcīnot uzvaru. Merzļikinam cietoksnis tika uzticēts duelī pret Šveici (1:3), un viņš atvairīja 34 no 36 metieniem, kaut laukumā devās pēc divu mēnešu pauzes. Pēc Rodrigo Ābola izkrišanas neskaidrība valda arī par virknējumiem. "Protams, ka izmaiņas būs. Visdrīzāk, arī spēles laikā virknējumi tiks mainīti, jo centri mums ir tik, cik ir," norādīja Masaļskis.

"Domāju, ka komandā valda labs noskaņojums. Vakar bija brīvāka diena un fotografēšanās, vakarā visi kopā aizgājām uz pilsētu paēst labākas un kvalitatīvākas vakariņas. Visi labi pavadījām laiku. Šodien, protams, video skatīšanās," ieskatu pēdējo stundu ikdienā sniedza viens no Boba Hārtlija palīgiem.

"Katra spēle sākas no 0:0. Ja viņi ir šeit, tātad viņi nav pavisam zemē metami. Domāju, ka spēle nebūs viegla. Jā, mēs esam favorīti, bet viņi centīsies mums iekost un kaut ko atņemt. Jāspēlē maksimāli labi, un tad būs rezultāts," treneris sacīja, ka komanda automātiski trīs punktus turnīra tabulā vēl nav ierakstījusi.

"Viņi pārāk neskrien pretinieku zonā virsū, vairāk atkāpjas. Tas pats arī par savu zonu – viņi cenšas visi seši sargāt savus vārtus, visi ir vidū. Ļoti svarīgi ir ripas dabūt ripas iekšā un no turienes strādāt. Ja slidosim apkārt pa bortiem, tad nekas daudz mums neizdosies. To pierādīja arī Itālijas spēle pret zviedriem. Divus periodus zviedri mēģināja visu izdarīt no ārpuses, un rezultāts bija tikai 2:0. Kad viņi sāka līst uz vārtiem, mest vairāk, tad arī ripas sāka birt vārtos," par maču, kas beidzās ar 0:8, teica Masaļskis.

"Vārtsargs var noķert spēli, bet, ja dari pareizas lietas, agri vai vēlu, bet arī vārtsargs salūzīs un goli būs. Svarīgi ir viņam traucēt. Būt vārtu priekšā, jo viņam ripas daudz atlec. Tās ripas tur būs, tās ir jāiedzen vārtos," sāncenšu vārtsargu sniegumu komentēja Masaļskis. Viņš arī norādīja, ka mazākumā Itālija spēlē pasīvāk nekā citas komandas. "Pašaizliedzīgi mazākumā, bet arī piespiežas vairāk vārtiem, nav tik agresīvi. Viss tas pats – jābūt vārtu priekšā, jāizdara metieni un jācīnās."

"Te pavisam vāju komandu nav. Viņi spēlēja pret labām komandām un labiem vārtsargiem. Viņi bija pastarīši. Kaut kur nepaveicās. Protams, ka viņi bija pelnījuši iemest kādus vārtus. Cerēsim, ka viņi ar nulli paliks arī pēc šodienas," itāļu vājo sniegumu uzbrukumā novērtēja Masaļskis. Čempionāta pirmajā spēlē mūsu šodienas pretinieki ar 0:9 zaudēja Šveicei, kam sekoja jau pieminētais 0:8 pret zviedriem.

Rīta treniņā uz ledus bija tikai četri hokejisti – trešais vārtsargs Gustavs Grigals, kā arī čempionātam nepieteiktie Jānis Jaks, Edgars Siksna un Toms Andersons. Latvijas izlasei pieteikumā ir viena brīva vieta, tādējādi pat teorētiski laukumā varēs doties tikai viens no trim. Protams, Masaļskis treniņā lielāku uzmanību veltīja Grigalam. "Katru dienu jāstrādā. Pats esmu bijis tādās situācijās, kad zini, ka vārtos visdrīzāk netiksi. Jāizmanto laiks, lai sevi pilnveidotu, nedrīkst nolaist galvu. Jāstrādā priekšdienām – varbūt pēc trim četriem gadiem viņš būs pirmais vārtsargs. Kas to lai zina."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-14 12:21, pirms 5 gadiem
Nu ja mums ir biznesa plans.ka tikt 1/4 finala.tad no sitiem nebutu jarauj merce bikses.!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-05-14 15:29, pirms 5 gadiem
HMB - PC 2019!!! rakstīja: Ja jaa, korejci ari bija TE un nograbeeja ar -50 goliem
itāļiem vēl ir iespējas pacīnīties ar norvēģiem un austriešiem.

     [+] [-]

, 2019-05-14 18:54, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: itāļiem vēl ir iespējas pacīnīties ar norvēģiem un austriešiem.
Reāli visai apšaubāmi! Itāļi ,tāpat kā angļi ir pārpratums!