Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: Arčas putnu būris mūrnieka māceklim

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: Arčas putnu būris mūrnieka māceklim
Foto: Reuters/Scanpix

Optimisma paraugstunda vai pašapmāna ilūzija. Kurš gan iedomājas, ka Boba zēniem būt jāsit pasaules vicečempioni? Vai pēc šādas nēsāšanās var palikt spēka, lai cīkstētos ar Itāliju?

Pirmais periods

- Tā jau kļuvusi par standarta praksi šajā čempionātā, kamēr desmit minūtes uz tablo nav aiztecējušas, tikmēr Latvijas izlase hokeju spēlēt nesāk. Arī šoreiz sākumā tikai nēsājas no viena gala uz otru, trenējoties ripas iemešanā zonas dziļumā. Varbūt, turpmāk uz spēlēm jānāk laicīgi, lai agrāk iesildītos un būtu gatavi jau pirmajām minūtēm.

- Šveices melnā kaučuka dzenātāji atgādināja, ka tuvojas Eirovīzija. Sagrieza tādu karuseli mūsu aizsardzības zonas stūrī, ka sāku atcerēties to nakti. Tik ilgi pa riņķiem slidoja, kamēr pašiem šveiciešiem dūša apskrējās un paši izmeta ripu no zonas.

- Tas Balcers ir viens ellīgi daudzpusīgs un talantīgs zellis. Ja nevar ar nūju golu iebakstīt, tad bez problēmām var arī ar slidzābaku iespert ripu vārtos. Kājbumbas izlase ar tādu uzbrucēju gribētu nolaupīt. Nelaidiet Gorkšu uz Bratislavu! Vispār no vieglatlētiem arī jāuzmanās, jo Rūdis arī barjerskrējienā pār šveicieti visai veikls izskatās.

- Nu reti skaists spēka paņēmien Bļugeram uz perioda beigām. Šveicietis tik skaisti tika pielīmēts pie apmales, ka tehniskajiem darbiniekiem periodu pārtaukumā bija jāskrien uz slovāku Depo ekvivalentu pēc līmes noņēmēja. Būtu šogad Zemgus atbraucis, katrā maiņā varētu pretiniekus pa bortiem smērēt.

Otrais periods

- Nezinu vai ko citu kā vairākuma izspēli Boba zēni sagatavošanās posmā ir trenējuši. Ripiņa kustās reti skaisti. Ja vēl Indrašim metiens neiestrēgtu starp diviem šveiciešiem, būtu varējuši izvirzīties vadībā pret pasaules vicečempioniem.

- Otrajā periodā Latvijas izlase pārāk maz izmanto spēka spēli, nodomāja Elvis un aiz vārtiem deva iespēju šveicietim izbaudīt Bratislavas arēnas ledu. Tajā nokdaunā gaismas izslēgtas un tiesnesis sāk skaitīt līdz desmit.

- Nu ja Elvim var par ko piesieties, tad nu pirmais ielaistais gols ir uz viņu. Pozīcijas nosaukums vārtsargs ir visai pašpaskaidrojošs. Esi priekšā vārtiem un neļauj iemest! Kur varēja rasties doma, ka izslidojot līdz iemetiena apļa ūsiņai viss būs kārtībā? Medus maize Hofmanim.

- Atkal izplēsām lappusīti no spēles grāmatas pret Austriju. Kā mums iemet, tā uzreiz liekam pretī. Parasti jau Latvijas izlase tādus golus nemet, bet Indrašis smuki pāri kājsargam un tieši tālajā stūrī, bet puse gola jādod Balceram, bez viņa šajā čempī vispār vārtus nevar noorganizēt. Ātri saņēma un vēl ātrāk atdeva atpakaļ piespēlīti.

Trešais periods

- Elvis vasarās strādā celtniecībā par mūrnieka mācekli. Tik glīta ķieģeļu sieniņa uzcelta Latvijas vārtu taisnstūrī. Četras minūtēs no vietas ar lielo pārsvaru Šveice nevar ripuli dabūt iekšā. Arčam jāizvelk no skapīša savs noputējušais putnu būris un jāatdod Elvim lietošanā.

- Ja pirmajos divos periodos likās, ka vairākums ir Boba panākumu atslēga, tad trešajā izcili nodemonstrēts pagājušā gada čempionāta izspēles modelis. Sešas minūtes no vietas ar viena vīra pārsvaru būtu jāspej vismaz vienu reizi kaut ko iebakstīt.

- To kā jāsargā sava vārtu priekšā Šveices aizsargi parādīja. Vismaz trīs reizes ripai bija brīvs ceļš vārtos, bet vārtsarga laukumā lēkājošo ripuli šveicieši aizslaucīja kā pensijas vecumam tuvojošies sētnieki, kuri jau sešos no rīta gluži vai izlaizījuši ietvi.

- Ne par velti ir teiciens - skaties un mācies. Šveice parādīja priekšzīmi, bet Galva ar Soču ir pieļaušu pats savas kļūdas mileniāļu paaudzes. Atlika tik vien kā noslaucīt ripu no priekšas, kamēr Elvis vienu reizi pa visu spēli atpūšas uz dupša, bet nē, jāļauj kaut kādiem sarkanajiem kristiem šļūkt pa mūsu vārtpriekšu. Te arī pakāsām punktu.

- Stress par Ābolu, ne to kurš uz soliņa stāv, bet to kurš laukumā šļūc. Centri jau tā vienmēr jūtīgā zona un kas mums tur tagad spēlēs. Te nu mācība jaunajiem, neizaicini karmu un nekad neatstāj galveno treneri bez kulaciņa. Sencim uz komandtiltiņa nav priekšroka.