Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

PČ 2. diena: britu atgriešanās, mājinieki mēģinās pārsteigt arī somus

Andrejs Siliņš

PČ 2. diena: britu atgriešanās, mājinieki mēģinās pārsteigt arī somus
Lielbritānijas hokeja izlase. Foto: icehockeyuk.co.uk

Šodien pasaules hokeja čempionātā, kas norisinās Slovākijas pilsētās Bratislavā un Košicē, tiks aizvadītas sešas spēles - pirmais ledus tiks griezts jau 13:15, kad Dānija spēlēs pret Franciju un Šveice tiksies ar Itāliju. 17:15 bez Latvijas un Austrijas cīņas atgriešanos elitē pēc 25 gadu pārtraukuma piedzīvos Lielbritānija, bet vakara spēlēs, kas sāksies 21:15, savā starpā tiksies komandas, kas čempionātu iesāka jau vakar.

Pēc sarūgtinošā čempionāta savās mājās pirms gada, kad kāju priekšā izslēgšanas turnīram aizlika latvieši, Dānija šogad atkal mērķēs uz iekļūšanu labāko astoņu komandu pulkā - to, kas 16 līdzšinējos elitē pavadītajos gados sanācis tikai divreiz. Šis būs pirmais pasaules čempionāts pie Dānijas stūres Heinsam Ēlersam, pie kura "Tigers" vienībā klubu sezonā Šveicē spēlē latviešu vārtsargs Ivars Punnenovs. No NHL spēlētājiem palīdzēs divi - Mikels Bedkers un Larss Ellers (attiecīgi "Senators" un "Capitals").

Francijai kopš pēdējās atgriešanās elitē 11 gadu laikā ceturtdaļfināls sasniegts reizi un galvenais uzdevums būs nemainīgs arī šogad - noturēties spēcīgāko komandu divīzijā. No NHL spēlētājiem šogad komandai palīdzēs vien jaunais Aleksandrs Teksjē, kurš ir pēdējo gadu lielākais talants Francijas hokejā un pasaules spēcīgākajā līgā debitēja vien sezonas izskaņā. 19 gadus vecais uzbrucējs bija Elvja Merzļikin komandas biedrs Kolumbusā, taču, atšķirībā no Elvja, tika pie teikšanas arī laukumā, gūstot divus vārtus Stenija kausā.

Bratislavā dienas agrajā spēlē Itāliju eksaminēs pasaules vicečempione Šveice. Pirmie kopš 2003. gada mētājas starp elites un otro divīziju, šajā laika posmā ilgāk par vienu gadu elitē pavadot tikai reizi (2006-2008). Arī šis gads nebūs izņēmums - itāliešus sagaida ārkārtīgi smaga cīņa par palikšanu elitē. Tikmēr Šveice mēģinās pārdzīvot sudraba atraugas - iepriekšējo reizi tas neizdevās. Proti, 2014. gadā komanda palika ārpus ceturtdaļfināla, lai gan gadu iepriekš bija izcīnījusi pasaules sudrabu. Šveiciešiem četri no NHL, viens no AHL, pārējie - no respektablās Šveices līgas.

Par Latvijas un Austrijas gaidāmo cīņu jau rakstījām, bet vienlaikus Košicē norisināsies spēle A grupā - Vācija eksaminēs Lielbritāniju, kas elitē atgriezusies pēc 25 gadu pārtraukuma. Vāciešiem sastāvā ir trīs NHL spēlētāji, bet lielo masu veido Vācijas Bundeslīgas vienību hokejisti, savukārt britiem, kas gadu iepriekš vietu elitē nodrošināja dramatiskā veidā (15 sekundes pirms izšķirošā mača beigām izrāva nepieciešamo punktu), jāpaļaujas uz savas labākās līgas spēlētāju kodolu. "Svešie" ir tikai divi - Džoijs Lūiss jau desmit gadus pavadījis Vācijā, tiesa, augstāk par otro Bundeslīgu nav ticis. Savukārt 19 gadus vecais Laiems Kērks pirms gada tika draftēts NHL ("Coyotes", 7. kārtā) un sezonu pavadīja Ontario līgā (26+21) un iepriekš kļuva par rezultatīvāko pasaules U20 čempionāta 2.divīzijas spēlētāju (5+9).

Vakara spēlēs laukumā dosies komandas, kas spēlēja arī vakar. Košicē mājiniece Slovākija pēc visai pārsteidzošā panākuma pār ASV (4:1) mēģinās sastrādāt vēl vienu pārsteigumu. Šoreiz pretī stāsies Somija, kas savukārt vakar, pateicoties Kāpo Kako diviem vārtiem, pārsteidza ar Kanādas sakaušanu (3:1). Tikmēr Čehija, kuriem divus vārtus iemeta Jakubs Vrāna, ar 5:2 apspēlēja pasaules čempioni Zviedriju. Šodien čehiem jāspēlē pret Norvēģiju, kam čempionāta kalendārs nav pateicīgs - dienu pēc sakāves pret Krieviju (2:5) jātiekas ar citu pie turnīra favorītēm pieskaitāmu komandu.

11. maija spēles

LaiksKomandasVieta
13:15Dānija - FrancijaKošice
13:15Šveice - ItālijaBratislava
17:15Vācija - LielbritānijaKošice
17:15Latvija - AustrijaBratislava
21:15Slovākija - SomijaKošice
21:15Norvēģija - ČehijaBratislava
Slēpts komentārs: devils435

     [+] [-]

, 2019-05-11 10:58, pirms 5 gadiem
Žēl, ka Briti spēlēs paralēli Latvijai, labprāt paskatītos uz ko šie ir spējīgi elitē..

  +1 [+] [-]

, 2019-05-11 11:41, pirms 5 gadiem
devils435 rakstīja: Koefs uz britu uzvaru ir ka saldais ediens Nav vini tik slikti ka jus domajat bukmeikeri
Nesadomājies par daudz.

     [+] [-]

, 2019-05-11 12:34, pirms 5 gadiem
šodien visas būs aizraujošas spēles

     [+] [-]

, 2019-05-11 13:00, pirms 5 gadiem
devils435 rakstīja: Koefs uz britu uzvaru ir ka saldais ediens Nav vini tik slikti ka jus domajat bukmeikeri
Apedīšu savu cepuri ja briti vinnēs fričus!!

     [+] [-]

, 2019-05-11 13:49, pirms 5 gadiem
sudraba atraugas

     [+] [-]

, 2019-05-11 14:48, pirms 5 gadiem
kur SC video no Slovakijas? ar faniem utt? bija interesanti pagasgad