Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Austrijas preses reakcija: "Mums nebija izredžu pret 5000 latviešu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Austrijas preses reakcija: "Mums nebija izredžu pret 5000 latviešu"
Latvijas valstsvienība: trešā uzvara PČ atklāšanas spēlē pēc kārtas. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas uzvara sarkanbaltsarkano derbijā bija sestdienas vakara otrā nozīmīgākā ziņa Austrijas sporta presē pēc Dominika Tīma zaudējuma Novakam Džokovičam. Nachrichten.at atzīmēja, ka Bratislavā ieradušies 5000 latviešu.

Kronen Zeitung: Austrija pasaules čempionāta starta spēlē zaudē Latvijai!

https://www.krone.at/1920422

“Austrijas ledus hokeja valstsvienībai pasaules čempionāta pirmajā sarkani-balti-sarkano mačā neizdevās nekas no iecerētā. ALHF (OEHF – Austrijas ledus hokeja federācija) komanda sestdien zaudēja Latvijai ar 2:5 (1:1, 0:0, 1:4).

Mihaels Rafls 8900 skatītāju klātbūtnē Bratislavā 15. minūtē izvirzīja austriešus vadībā. Austrija – ar Dāvidu Kikertu vārtos – divas trešdaļas lika nervozēt PČ ceturtdaļfinālistei, kamēr izšķirošajā trešdaļā latvieši (die Letten) ar četriem vārtiem izcīnīja pelnītu uzvaru.

“Ja pēc 40 minūtēm esi favorīts, ceri uz labvēlīgāku iznākumu. Pietrūka Komareka neizmantotā iespēja otrajā trešdaļā: ja gūtu vārtus, pēdējā periodā spēlētu ar lielāku iedvesmu. Notika pretējais, viņi iemeta vairākumā un no tā brīža parādīja savu meistarību,” pēc spēles teica Austrijas galvenais treneris (šveicietis) Rodžers Bāders.

“Mēs 40 minūtes cīnījāmies par punktiem, taču patiesībā latvieši bija stiprāki un viņiem bija vairāk iespēju. Viņu meistarība ņēma virsroku. Visu laiku teicu, ka sešās spēlēs būsim pastarīši un pēdējā spēlē pret Itāliju izredzes ir 50:50.”

Raflu un kompāniju svētdienas pēcpusdienā gaida duelis pret PČ favorīti Krieviju.”

ORF: Austrijai nākas pakļauties Latvijai

https://sport.orf.at/stories/3048594/

“Austrijas sapņi par panākumu pasaules čempionāta pirmajā spēlē sestdien Bratislavā nepiepildījās. Trenera Rodžera Bādera komanda – par spīti cienīgam sniegumam – beigās zaudēja bez ierunām ar 2:5. Galotnē visu izšķīra latviešu precizitāte.

Atšķirībā no 2015. gada Prāgā un pērngada Kopenhāgenā sarkani-balti-sarkanie turnīru sāka tukšā. Pirms četriem gadiem komanda pēcspēles soda metienos sensacionāli uzvarēja Šveici ar 3:2. Pērn austrieši izcīnīja punktu, pagarinājumā zaudējot šveiciešiem ar 2:3.

Bāders nevēlējās ļaut latviešiem izpētīt Austrijas vārtsarga spēli – šveicieša izvēle palika noslēpums līdz pat cīņas dienai. Beigās vārtos, kā jau gaidīts, stājās Dāvids Kikerts. Par spīti Bernharda Starkbauma pēdējo divu mēnešu sniegumam “Vienna Capitals” rindās, Bāders nevēlējās riskēt.”

Tiroler Tageszeitung: ALHF komanda pasaules čempionāta atklāšanā zaudē Latvijai

https://www.tt.com/sport/winterspor...

“Austrija, pateicoties NHL spēlētājam Mihaelam Raflam, izvirzījās vadībā pret Latviju, taču visā spēlē zaudēja ar 2:5. Svētdien gaida Krievija.

Pēc pirmā pārtraukuma Latvija, kuras sastāvā bija divi NHL profesionāļi un deviņi KHL kluba “Dinamo” spēlētāji, pastiprināja spiedienu. Rodžera Bādera komanda otrajā trešdaļā izdzīvoja un 37. minūtē pēc Konstantīna Komareka metiena bija tuvu panākumam. Komareks 33. minūtē neizmantoja vēl vienu iespēju.”

Nachrichten: “Latvieši bija disciplinētāki”

https://www.nachrichten.at/sport/wi...

“Latvieši vienkārši bija disciplinētāki,” teica sarkani-balti-sarkano vārtsargs Dāvids Kikerts, kurš nākamajā sezonā būs Lincas “Black Wings” pirmais numurs. “Un ar disciplīnu nedomāju tikai noraidījumus.”

Kikerts izrādīja cieņu Filadelfijas “Flyers” spēlētājam Mihaelam Raflam. “Viņš mūs noturēja spēlē. Tikām pārāk daudz sodīti. Gandrīz visu laiku atradāmies mazākumā. Mazākumā ātrāk nogursti. Centāmies atspēlēt ripu atpakaļ un uz priekšu – kādā brīdī tevi sodīs. Mums vajadzēja sameklēt citu risinājumu.”

Atmosfēra Ondreja Nepela arēnā bija lieliska – 8917 skatītāji pārvērta zāli sarkanbaltsarkanā jūrā. Apmēram 2000 Austrijas atbalstītāju mēroja ceļu līdz Slovākijas galvaspilsētai, taču viņiem nebija izredžu pret 5000 latviešiem saceltā trokšņa ziņā. Tāpat kā vīriem uz ledus.

“Tas bija ļoti forši – tik daudz cilvēku,” priecājās Kikerts, kurš tikai piektdien uzzināja, ka varētu stāties vārtos pirmajā spēlē. Tiesa, viņam nav pirmā numura statusa. Trenera rīcībā ir trīs vārtsargi: Kikerts, Lukass Hercogs un Bernhards Starkbaums, kurš svētdien spēlēs pret krievu superzvaigznēm un Aleksandru Ovečkinu.”

  -2 [+] [-]

, 2019-05-11 22:30, pirms 5 gadiem
Izredzes būtu līdzīgākas, ja būtu ērtāka satiksme starp Vīni un Bratislavu, un savu komandu varētu atbalstīt vairāk austriešu līdzjutēji.

  -4 [+] [-]

, 2019-05-11 22:39, pirms 5 gadiem
Sākumā teica ka uzvarēs Latviju un tagad jau liek vainu uz Latvijas faniem ka viņi par daudz😆

  +1 [+] [-]

, 2019-05-11 22:51, pirms 5 gadiem
TV PACK rakstīja: Izredzes būtu līdzīgākas, ja būtu ērtāka satiksme starp Vīni un Bratislavu, un savu komandu varētu atbalstīt vairāk austriešu līdzjutēji.
Beidz ākstīties! Kaut vai Flixbus lapā ieskaties.

 +13 [+] [-]

, 2019-05-11 23:07, pirms 5 gadiem
5000 pret 2000 fanu, 5-2 uz tablo

  -1 [+] [-]

, 2019-05-11 23:22, pirms 5 gadiem
Gin4a rakstīja: Beidz ākstīties! Kaut vai Flixbus lapā ieskaties.
Bija taču problēmas ar biļetēm, atceries, cik grūti bija atrast biļetes Merzlijam?

     [+] [-]

, 2019-05-11 23:58, pirms 5 gadiem
Nu, rīt spēlē pret RUS var ierasties par kapeikām austriešu izpratnē https://shop.global.flixbus.com/sea...
Austrieši nevar nokooperēties šoferim ar busiņu? Tik desas ēst Vīnē? Paši vainīgi!

  -2 [+] [-]

, 2019-05-12 10:07, pirms 5 gadiem
bet kā treneris var ta pateikt: sešas spēles pastarītes,pret itāļiem 50/50. Kas ta pa mentalitāte

  +4 [+] [-]

, 2019-05-12 10:54, pirms 5 gadiem
Martinssterns rakstīja: bet kā treneris var ta pateikt: sešas spēles pastarītes,pret itāļiem 50/50. Kas ta pa mentalitāte
Treneris reāli skatās uz lietām. Apgalvojums ka esam pastarīši nenozīmē ka necīnīsies par uzvaru.

     [+] [-]

, 2019-05-12 21:50, pirms 5 gadiem
"Pēc pirmā pārtraukuma Latvija, kuras sastāvā bija divi NHL profesionāļi un deviņi KHL kluba “Dinamo” spēlētāji"- uzdirsiens KHL?