Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Somija atstāj sausā zviedrus un U18 finālā spēlēs pret ASV, Francija izkrīt no elites

Rolands Eliņš

Somija atstāj sausā zviedrus un U18 finālā spēlēs pret ASV, Francija izkrīt no elites
Foto: IIHF

Pasaules U18 čempionātā hokejā pirmajā pusfinālā Somija ar 2:0 pārspēja Zviedriju, iekļūstot finālā jau ceturto gadu pēc kārtas, kamēr otrā pusfinālā pašreizējā čempione ASV ar 4:1 uzvarēja Čehiju. Savukārt Francijas izlase ar 0:6 atzina Šveices pārākumu un no elites divīzijas izkrita, atdodot savu vietu pirmās divīzijas A grupas uzvarētājai Latvijai.

Somijas izlase PČ U18 finālā spēlēja visos trīs pagājušajos čempionātos – 2015. un pagājušajā gadā somi piekāpās ASV, bet 2016. gadā pieveica Zviedriju, izcīnot savu trešo titulu. Nu somi rītdienas finālā mērķēs uz ceturto pasaules čempionu titulu, sacenšoties ar ASV un Čehijas dueļa uzvarētāju.

Šodienas mačā turnīrā vēl nevienā spēlē nezaudējušie somi bija krietni pārāki pirmajā periodā, kurā arī ieguva, kā vēlāk izrādījās, izšķirošo pārsvaru. Somi dominēja metienu ziņā (13:4 pirmajā periodā), un astotajā minūtē Konsta Hirvonens atklāja rezultātu, kamēr zviedri pēc tam nopelnīja divus noraidījumus, un otro no tiem realizēja Jesperi Kotkaniemi.

Mača turpinājumā Zviedrija spēja izlīdzināt spēles gaitu, taču savas iespējas neprata izmantot. Somi arī nospēlēja pietiekami disciplinēti, lai nedotu Zviedrijai papildu iespējas vairākumā, un neko nelīdzēja arī Zviedrijas veiktā vārtsarga nomaiņa pret sesto uzbrucēju – Somija tā arī uzvarēja ar pirmajā periodā iegūto pārsvaru 2:0.
Visus 29 pretiniekus metienus atvairīja Somijas vārtsargs Justus Annunens, kurš šosezon debitēja Somijas augstākajā līgā „Karpat” sastāvā.

Finālā atgriezusies arī ASV izlase, pagājušā gada čempione, kas ar 4:1 šodien pieveica čehus, līdz ar to nodrošinot, ka trešo reizi pēdējos četros gados U18 PČ finālā būs ASV-Somijas duelis. ASV izlase spēlē pret Čehiju, kas ceturtdaļfinālā izslēdza Kanādu, dominēja un izdarīja gandrīz trīsreiz vairāk metienu nekā pretinieki (47:17). Amerikāņiem ātri izdevās iegūt vadību - jau ceturtajā minūtē - un, lai arī pēc tam ilgāku laiku ASV pārsvars bija slidens, trešā perioda sākumā tika panākta triju vārtu vadība.

Elites divīziju tikmēr atstāja Francijas izlase, kas ar 0:6 cieta sagrāvi pret Šveici un zaudēja arī sērijā līdz divām uzvarām. Ar „hat-trick” un rezultatīvu piespēli Šveices uzvarā izcēlās Gilians Kolers.

Francijas izlasei šī bija debija elites divīzijā, un francūži visās apakšgrupas spēlēs zaudēja ar vismaz sešu vārtu pārsvaru. Kopumā Francijas U18 izlase turnīra sešās spēlēs guva tikai sešus vārtus un pārliecinoši palika pēdējā vietā, kas nozīmē nākamgad atgriešanos pirmajā divīzijā, kamēr Francijas vietu ieņems Latvijas U18 izlase.

Izmantotie resursi:
Home

     [+] [-]

, 2018-04-28 22:28, pirms 6 gadiem
Somiem pēdējos gados jauno talantu birums.

     [+] [-]

, 2018-04-29 00:55, pirms 6 gadiem
svomalraH rakstīja: Somiem pēdējos gados jauno talantu birums.
U20 tomēr pirms pusotra gada bija jāveic pārspēles ar Latviju, kurā izskatījās ņemami. Talantu netrūkst, bet nav vienmērīgs sniegums.