Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Kivlenieks: "Pagājušajā sezonā debitēt NHL - tas būtu bijis par ātru"

Rolands Eliņš

Kivlenieks: "Pagājušajā sezonā debitēt NHL - tas būtu bijis par ātru"
Matīss Kivlenieks
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

LETA. Nokļūstot Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas "Blue Jackets" treniņos, Latvijas hokeja izlases vārtsargs Edmunds Matīss Kivlenieks juties kā sapnī, viņš izteicās aģentūrai LETA pēc vakardienas Latvijas izlases spēles pret Šveici.

Jau ziņots, ka Kivlenieks piektdien piedzīvoja debiju Latvijas izlasē, dodoties laukumā uz trešo periodu pārbaudes spēlē pret Šveici, kurā Boba Hārtlija izlase gan zaudēja ar 0:3. Kivlenieks 20 nospēlētās minūtēs vārtus nosargāja neieņemtus.

"Aizvadītā pārbaudes spēle pret Šveici nebija slikta," pēc mača aģentūrai LETA sacīja Matīss Kivlenieks. "Biju nedaudz uztraucies, taču varēju nospēlēt labāk, vienmēr var labāk."

Latvijas izlasei šajā mačā neizdevās gūt vārtus, uzbrukumā nesekmējoties arī skaitliskajā vairākumā.

"Grūti teikt, kas notika ar vairākumiem. Visi centās, taču tas ir process, kam jāiet cauri," turpināja vārtsargs. "Jāstrādā pie vairākuma realizācijas, un redzēsim, kā būs pasaules čempionātā."

Kivlenieks arī uzteica Kristeru Gudļevski, kurš nospēlēja pirmās divas trešdaļas, "Gudļevskis vienmēr bijis labs un šodien viņš nenospēlēja slikti. Varbūt nedaudz nepaveicās. Bija arī pāris metieni, kuri varēja ielidot vārtos, taču viņš tos nosargāja neskartus."

Tāpat latviešu vārtsargs nebija līdz galam apmierināts ar aizvadīto sezonu Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur viņš pārstāvēja Klīvlendas "Monsters" komandu.

"Varēju nospēlēt labāk. Ir atšķirība pāriet no amatieru hokeja uz profesionālo. Sezonā bija pāris šķēršļi, jo dažkārt spēle nevedās kā gribētos. Vajadzēja saprast, kas par vainu, tomēr sezonas beigās spēle aizgāja. Domāju, ka vairāk bija jāstrādā. Nedrīkst nevienu dienu palaist vējā vai paņemt brīvu. Dažkārt varbūt biju pārāk emocionāls," atzina Kivlenieks, kurš sezonas laikā vairākas reizes tika izsaukts arī uz NHL klubu "Blue Jackets". Tiesa, šie izsaukumi bija saistīti ar to, ka Kolumbusa vēlējās dot spēles praksi savam otrajam vārtsargam Jūnasam Korpisalo.

"Pagājušajā sezonā debitēt NHL - tas būtu bijis par ātru," sacīja Kivlenieks. "Mani izsauca patrenēties un sajūtas bija neaprakstāmas. Likās, ka es sapņoju - bērnībā NHL bija sapnis, taču tagad tu tur nokļūsti. Visi spēlētāji "Blue Jackets" komandā bija pretimnākoši, sasveicinājās, sāka runāt ar mani. Var redzēt, ka tas līmenis ir daudzas reizes labāks kā AHL," klāstīja Kivlenieks, kurš piebilda, ka nākamsezon turpinās cīnīties AHL.

Kivlenieks iepriekšējo sezonu aizvadīja Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) junioru čempionātā, pārstāvot Sūsitijas "Musketeers" komandu. Tā aizkļuva līdz ASV spēcīgākās junioru līgas finālam, kurā gan ar 2-3 zaudēja Čikāgas "Steel" vienībai, kuras rindās spēlēja izslēgšanas turnīra vērtīgāko hokejistu atzītais latviešu uzbrucējs Eduards Tralmaks.

Savukārt Kivlenieks tika nosaukts par USHL sezonas vērtīgāko hokejistu un labāko vārtsargu.

Uz Ziemeļameriku Kivlenieks pirmoreiz devās jau 16 gadu vecumā.

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-28 18:57, pirms 6 gadiem
@Asaiz_Nazis

Buus!

  +3 [+] [-]

, 2018-04-28 18:57, pirms 6 gadiem
Tas tik būtu kaut kas, ja pēc gadiem divi latvieši cementētu NHL komandas vārtus!

     [+] [-]

, 2018-04-28 20:09, pirms 6 gadiem
Statistika šosezon varbūt nebija izcila, taču nedomāju, ka kaut viens būtu gaidījis, ka Matīss profesionālajā hokejā debitēs, kā pārliecinošs AHL komandas pirmais numurs. Kopumā milzīgs lēciens.

     [+] [-]

, 2018-04-28 20:37, pirms 6 gadiem
Cerams arī Tralmakam viss ies no rokas un būs lietas koks!

     [+] [-]

, 2018-04-28 21:14, pirms 6 gadiem
Būtu labs scenārijs NHL plejeriem.

Balcers (Sharks),
Bļugers (Penguins),
Kivlenieks (Columbus),
Tralmaks (Bostonā),
Vel Zemgus (Buffalo)

  +3 [+] [-]

, 2018-04-28 21:23, pirms 6 gadiem
Felipe291 rakstīja: Būtu labs scenārijs NHL plejeriem.

Balcers (Sharks),
Bļugers (Penguins),
Kivlenieks (Columbus),
Tralmaks (Bostonā),
Vel Zemgus (Buffalo)
Vēl jau Kivleniekam Merziļkins uz vietu Columbus jāizkonkurē

     [+] [-]

, 2018-04-28 23:33, pirms 6 gadiem
Felipe291 rakstīja: Būtu labs scenārijs NHL plejeriem.

Balcers (Sharks),
Bļugers (Penguins),
Kivlenieks (Columbus),
Tralmaks (Bostonā),
Vel Zemgus (Buffalo)
O, jā un tagad paskaties gadus 10 atpakaļ. Kulda, Bārtulis, Dugaviņš, Karsums, Spukts, un kas tur vēl bija? Cik no viņiem spēlē NHL?

     [+] [-]

, 2018-04-29 09:11, pirms 6 gadiem
andzis rakstīja: O, jā un tagad paskaties gadus 10 atpakaļ. Kulda, Bārtulis, Dugaviņš, Karsums, Spukts, un kas tur vēl bija? Cik no viņiem spēlē NHL?
Vai tad viņi nespēlēja NHL?

     [+] [-]

, 2018-04-29 12:29, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Vai tad viņi nespēlēja NHL?
Teorētiski viņi spēlēja NHL, bet praktiski tā bija vienkārši tādā ākstīšanās. Uz tiem 5 sportistiem vidēji 42 NHL spēles nav pilnīgi nekas, īpaši ja ņem vērā kā šeit par viņiem runāja.

     [+] [-]

, 2018-04-29 14:34, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Vai tad viņi nespēlēja NHL?
Daugavins un Bartulis varetu teikt ka ir spelejusi...parejie...nu ta...nedaudz paostija gaisu...te var vel Ivananu pieplusot, pie tiem, kuri speleja, bet vinam tomer bija cita specifika....

     [+] [-]

, 2018-04-29 14:36, pirms 6 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Vēl jau Kivleniekam Merziļkins uz vietu Columbus jāizkonkurē
Drizak Merzlikinam bus jaizkonkure Korpisalo ...par Bobrovsky pat nerunajot

     [+] [-]

, 2018-04-29 19:42, pirms 6 gadiem
vairogss rakstīja: Daugavins un Bartulis varetu teikt ka ir spelejusi...parejie...nu ta...nedaudz paostija gaisu...te var vel Ivananu pieplusot, pie tiem, kuri speleja, bet vinam tomer bija cita specifika....
Un par Skrastiņu visi aizmirsuši..