Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Rihards Bukarts: "Ja nemācētu spēlēt hokeju, noteikti nenokļūtu Berlīnē"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rihards Bukarts: "Ja nemācētu spēlēt hokeju, noteikti nenokļūtu Berlīnē"
Rihards Bukarts
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

LETA. Aizvadīt pārbaudes spēles pret spēcīgiem pretiniekiem ir labāk nekā pret vājākām komandām, pēc Latvijas hokeja izlases zaudējuma Kanādas valstsvienībai žurnālistiem pastāstīja latviešu uzbrucējs Rihards Bukarts.

"Labi, ka spēlējām pret Kanādu, kas būs favorīte pasaules čempionātā," sarunā ar medijiem izteicās Bukarts. "Uzskatu, ka pārbaudes cīņās labāk ir spēlēt pret spēcīgām komandām nekā vājākām. Šodien padzenājām sevi un izbaudījām Nacionālās hokeja līgas (NHL) ātrumus, kas mums viennozīmīgi palīdzēs pasaules čempionātā."

Spēles pirmajā trešdaļā Latvijas izlase guva vārtus un pēc 20 minūtēm cīnījās neizšķirti ar kanādiešiem (1:1), taču otrajā spēles nogrieznī ātri nonāca iedzinējos, īsā laikā zaudējot trīs vārtus. Savukārt trešajā periodā Latvijas komanda savos vārtos ielaida vēl divas ripas. "Otrajā trešdaļā varbūt nebijām līdz galam gatavi Kanādas lielajam spiedienam, bet tas ir labs atskaites punkts, un būsim gatavi viņu spēlei pasaules čempionātā," turpināja Bukarts

Bukarts pauda, ka Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) finālsērijas dēļ bija iekrājies nogurums, kas mazliet patraucējis pret Kanādas valstsvienību. "Lēnām ieeju ritmā un strādāju zālē ar fiziskās sagatavotības treneri un fizioterapeitu."

22 gadus vecais Bukarts aizvadīto sezonu sāka Čehijas komandā Zlīnas "Aukro Berani", vēlāk pievienojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienībai Rīgas "Dinamo", bet sezonu noslēdza Berlīnes "Eisbaren" sastāvā, kļūstot par Vācijas vicečempionu.

"Ja es nemācētu spēlēt hokeju, noteikti nenokļūtu Berlīnē," stāstīja uzbrucējs. "Cilvēki, kuri mani uzaicināja, zināja manas vērtības. Pagājušajā gadā spēlēju Losandželosas "Kings" sistēmā, un viss notika caur viņiem, jo Berlīnes klubs pieder "Kings" īpašniekiem. Šos divus mēnešus Berlīnē es tiešām izbaudīju."

Bukarts atklāja, ka ir sarunas ar Berlīnes klubu par karjeras turpināšanu "Eisbaren". "Protams, vairākas Vācijas komandas ir izrādījušas interesi, bet Berlīne ir mana prioritāte. Redzēsim, kā tas viss tālāk attīstīsies. Šobrīd neko nezinu, pēc čempionāta būs vairāk informācijas." Latvijas izlases hokejists noteica, ka nevēlas šobrīd domāt par līgumu, bet gan maksimāli koncentrējas izlasei.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-05-02 16:46, pirms 6 gadiem
Loģika ir acīmredzama. Arī mūsu futbolisti pirms kaujas Gibraltārā gatavojās pārbaudes spēlē pret spēcīgāku pretinieku Torshavnā.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-02 19:19, pirms 6 gadiem
Nu gan zvaigznu slimibu nokeris. Vakar izskatijas vienkarsi katastrofali uz laukuma. Pagaidam, neko nav paradijis vispar, lai shadus tekstus splautu araa

  -1 [+] [-]

, 2018-05-02 19:48, pirms 6 gadiem
vafele404 rakstīja: Nu gan zvaigznu slimibu nokeris. Vakar izskatijas vienkarsi katastrofali uz laukuma. Pagaidam, neko nav paradijis vispar, lai shadus tekstus splautu araa
Brilli uzliki, kad skatījies, kanāls varbūt ne tas bija?! Izskatījās pat ļoti ok! Katrā gadījumā, ļoti cerams, ka sapratis būs, RD bija kļūda, jāatrod savs klubs un jāspēlē, jo pērn PČ bija pat ļoti manāms!
p.s. Un viennozīmīgi, ja būtu palicis RD līdz pašām beigām, uz izlasi pat aicināts nebūtu, secinājumus paši lai citi spēlētāji tad var izdarīt!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-02 22:06, pirms 6 gadiem
Pieskir komandai atrumu un svaigumu. Noderigs kadrs.

     [+] [-]

, 2018-05-02 22:24, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Brilli uzliki, kad skatījies, kanāls varbūt ne tas bija?! Izskatījās pat ļoti ok! Katrā gadījumā, ļoti cerams, ka sapratis būs, RD bija kļūda, jāatrod savs klubs un jāspēlē, jo pērn PČ bija pat ļoti manāms!
p.s. Un viennozīmīgi, ja būtu palicis RD līdz pašām beigām, uz izlasi pat aicināts nebūtu, secinājumus paši lai citi spēlētāji tad var izdarīt!
Vakar skatījos bez brillēm, dzīvajā. Vakar viņs tiesām izskatījās nekāds, joņoja pa laukumu bez jebkādas jēgas