Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Mārners spēlēs pasaules čempionātā, Railijs atpūtīsies

Andrejs Siliņš

Mārners spēlēs pasaules čempionātā, Railijs atpūtīsies
Mičs Mārners
Foto: Sipa USA / Scanpix

Pēc Toronto "Maple Leafs" izstāšanās no cīņas par Stenlija kausu kļuvis zināms, ka Kanādas izlasei maijā gaidāmajā pasaules čempionātā palīdzēs viens no šīs sezonas labākajiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitantiem Mičs Mārners, savukārt Morgans Railijs atteicies no šādas iespējas.

19 gadus vecais Mičs Mārners, ko 2015. gada draftā "Maple Leafs" izvēlējās ar ceturto numuru, nule kā aizvadījis savu debijas sezonu pasaules hokeja Mekā. 77 regulārās sezonas spēlēs Mārners guva 19 vārtus un atdeva 42 rezultatīvas piespēles, ar 61 punktu esot dalītā trešajā vietā rezultatīvāko pirmgadnieku sarakstā.

Sešās Stenlija kausa izcīņas spēlēs Mārneram vieni vārti un trīs rezultatīvas piespēles. Savulaik (2014) Mārners ar U18 izlasi triumfēja pasaules čempionātā, bet pagājušogad ar U20 izlasi palika vien sestajā vietā pasaules junioru čempionātā, lai gan pats sešos mačos guva četrus vārtus un atdeva divas piespēles.

Cits "Maple Leafs" jaunais spēlētājs Morgans Railijs atteicies no iespējas šogad pārstāvēt Kanādu. 23 gadus vecais aizsargs noslēdzis savu ceturto sezonu NHL, bet Kanādu pasaules čempionātos pārstāvējis jau divas reizes. 2014. gadā ar izlasi Railijs izcīnīja piekto vietu, bet pagājušogad tika pie zelta.

Kanāda šī gada pasaules čempionātā spēlēs B grupā Parīzē, tiekoties ar Čehiju, Somiju, Šveici, Baltkrieviju, Norvēģiju, Franciju un Slovēniju.