Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Plekanecs neatsaka Čehijai un piedalīsies 10. pasaules čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Plekanecs neatsaka Čehijai un piedalīsies 10. pasaules čempionātā
Tomāšs Plekanecs
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Monreālas "Canadiens". Centra uzbrucējs Tomāšs Plekanecs sezonas ātrās beigas nolēmis izmantot, lai palīdzētu Čehijas izlasei pasaules čempionātā.

Monreālas "Canadiens" kļuva par savas divīzijas uzvarētāju, tomēr pirmajā kārtā ar 2-4 piekāpās Ņujorkas "Rangers" un izstājās no cīņas par Stenlija kausu. Sešos mačos ar vieniem vārtiem un trim punktiem izcēlās centra uzbrucējs Tomāšs Plekanecs. Tomēr aizvadītā sezona čeham bija sliktākā karjerā – viņš 78 mačos savāca vien 28 punktus. 2006. gadā jeb debijas sezonā Plekanecs savāca 29 punktus, bet 2013. gadā, kad lokauta dēļ sezona bija īsāka, viņš 47 mačos tika pie 33 punktiem.

Neskatoties uz slikto rezultativitāti, 34 gadus vecais uzbrucējs piekritis Čehijas izlases uzaicinājumam un spēlēs pasaules čempionātā. Kopš debijas 2006. gadā Plekanecs izlaidis tikai divus pasaules čempionātus – 2010. un 2014. gadā, kad viņš piedalījās olimpiskajās spēlēs. Pērn Maskavā viņš biija komandas kapteinis un astoņās spēlēs izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem, taču Čehija zaudēja ceturtdaļfinālā un ierindojās sestajā vietā.

Plekanecs deviņos pasaules čempionātos aizvadījis 57 spēles, gūstot 19 vārtus un sakrājot 41 punktu, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +12 un 48 soda minūtes. Kopā ar Čehijas izlasi viņš 2006. gadā kļuva par pasaules vicečempionu, bet 2011. un 2012. gadā izcīnīja bronzas medaļas. Viņš bija valstsvienības kapteinis arī septembrī notikušajā Pasaules kausa izcīņā, bet trīs spēlēs pie punktiem netika.

Čehijas valstsvienība gatavojas pārbaudes mačiem pret somiem, zviedriem un krieviem, un ierindā jau ir vairāki Ziemeļamerikā spēlējošie hokejisti – vārtsargs Petrs Mrāzeks, aizsargi Radko Gudass, Jakubs Kindls un Mihals Kempnijs un uzbrucējs Jakubs Vorāčeks. Problēmas ar ceļgalu ir aizsargam Mihalam Jordanam, kamēr Magņitogorskas "Metallurg" uzbrucējam Tomāšam Filipi tiks veikta magnētiskā rezonanse, pēc kuras būs zināms, vai viņš varēs doties uz pasaules čempionātu.

Čehijas izlases sastāvs pārbaudei pret Somiju

Mrāzeks; Gudass, Krejčīks, Kundrāteks, Kempnijs, Ruta, Kolāržs, Šimeks, Kindls; Vorāčeks – Holīks – Červenka, Radils – Jans Kovāržs – Sekāčs, Ržepīks – Vrāna – Birners, Zohorna – Horāks – Kašpars, Hika.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/canadiens
Hokej.cz - web českého hokeje

  +3 [+] [-]

, 2017-04-26 21:20, pirms 7 gadiem
Tas ir vecis!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-04-26 21:27, pirms 7 gadiem
Būs interesanti vērot, vai šosezon kaut ko no Saņok ir samācījies!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-26 21:36, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Būs interesanti vērot, vai šosezon kaut ko no Saņok ir samācījies!
buhāt