Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Metjūzs un P. Keins nebrauks uz Ķelni, Zviedrijai 15. spēlētājs no NHL

Agris Suveizda

Metjūzs un P. Keins nebrauks uz Ķelni, Zviedrijai 15. spēlētājs no NHL
Ostons Metjūzs pirms gada pasaules čempionātā desmit spēlēs sakrāja deviņus (6+3) punktus
Foto: AP/Scanpix

2016. un 2007. gada drafta pirmie numuri Ostons Metjūzs un Patriks Keins informējuši ASV hokeja izlases vadību par lēmumu nedoties uz pasaules čempionātu Ķelnē. Iepriekš amerikāņu rindās dalību apstiprināja tādi uzbrucēji kā Džonijs Gudro un Džeks Aikels.

19 gadus vecais centrs Ostons Metjūzs debijas regulārajā sezonā Nacionālajā hokeja līgā aizvadīja visas 82 spēles, kuru laikā sakrāja 69 (40+29) punktus. Stenlija kausā Toronto "Maple Leafs" izstājās pirmajā kārtā, ar 2-4 piekāpjoties Vašingtonas "Capitals", bet Metjūzs sešās spēlēs tika pie pieciem (4+1) punktiem. Kā iemeslu nebraukšanai uz Ķelni jaunais uzbrucējs minēja nogurumu pēc ilgās un smagās sezonas.

Līdzīgs iemesls atteikumam acīmredzot ir arī 28 gadus vecajam Patrikam Keinam, par kuru vēl pirms dažām dienām tika runāts, ka viņš varētu piekrist doties uz čempionātu. Arī Keins regulārajā sezonā aizvadīja visas 82 spēles un sakrāja 89 (34+55) punktus. Stenlija kausa izcīņa Čikāgas "Blackhawks" aprāvās jau pēc pirmajiem četriem mačiem pret Nešvilas "Predators", kuros Keins tika pie diviem (1+1) punktiem. Tā kā "Blackhawks" regulāri spēlē Stenlija kausā, Keins pēdējo un pagaidām arī vienīgo reizi pasaules čempionātā piedalījās pirms deviņiem gadiem.

ASV izlases sastāvs

Vārtsargi: Konors Helebaks (Vinipegas "Jets"), Džimijs Hovards (Detroitas "Red Wings") un Kels Pītersens (Noterdamas Universitāte).
Aizsargi: Denjels Briklijs (Minesotas štata Universitāte), Denijs Dikeizers (Detroitas "Red Wings"), Noā Henifins (Karolīnas "Hurricanes"), Konors Mērfijs (Arizonas "Coyotes") un Džeikobs Truba (Vinipegas "Jets").
Uzbrucēji: Anderss Bjorks (Notre Dame, NCAA), Niks Bjugstads (Floridas "Panthers"), Džeitī Komfers (Kolorado "Avalanche"), Endrjū Kops (Vinipegas "Jets"), Kristians Dvoraks (Arizonas "Coyotes"), Džeks Aikels (Bufalo "Sabres"), Džonijs Gudro (Kalgari "Flames"), Džordans Grīnvejs (Bostonas Universitāte), Dilans Larkins (Detroitas "Red Wings"), Kleitons Kellers (Arizonas "Coyotes"), Anderss Lī un Broks Nelsons (abi – Ņujorkas "Islanders").

Citai Latvijas pretiniecei Zviedrijai palīgā steigs Minesotas "Wild" aizsargs Jūnass Brodīns. 23 gadus vecais spēlētājs šajā regulārajā sezonā piedalījās 68 cīņās un nopelnīja 25 (3+22) punktus un pozitīvu lietderību +5, bet Stenlija kausā viņam viena piespēle un negatīva lietderība -3. "Wild" piecās spēlēs zaudēja Sentluisas "Blues". Zviedrijas izlasei jāvārdu pirms pasaules čempionāta teikuši jau 15 NHL spēlētāji, bet vēl gala atbilde nav sagaidīta no Bufalo "Sabres" vārtsarga Robina Lēnera, kuram beidzas līgums. Pirms gada zviedru sastāvā bija astoņi NHL pārstāvji.

Piekrituši: Jūnass Brodīns, Aleksanders Edlers, Olivers Ēkmans Lāšons, Jūels Ēriksons, Viktors Hedmans, Viljams Kārlsons, Jons Klingberjs, Markuss Krīgers, Gabriels Landeskūgs, Eliass Lindholms, Edijs Leks, Jūakims Nordstrems, Viktors Rasks, Antons Strolmans, Kārls Sēderberjs. Atteikuši: Luī Ēriksons, Niklass Jalmāšons, Niklass Krūnvalls, Andešs Nilsons, Gustavs Nīkvists, Daniels Sedīns, Henriks Sedīns, Henriks Seterberjs. Savainoti vai nav atbildējuši: Mīkaels Baklunds, Klāss Dālbeks, Jūnatans Ēriksons, Matiass Janmārks, Melkers Kārlsons, Jākobs Jūsefsons, Jākobs Markstrems, Patriks Nēmets.

Pret Zviedriju un ASV Latvija spēlēs attiecīgi 11. un 13. maijā. Vēl Ķelnes grupā būs jātiekas ar Krieviju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Izmantotie resursi:
Auston Matthews 'exhausted,'...
https://sports.yahoo.com/news/no-pa...
https://twitter.com/mnwild/status/8...
NHL-läget inför VM i Tyskland -...
https://twitter.com/DarrenDreger/st...

1 2 64 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2017-04-26 11:59, pirms 7 gadiem
Viss kā katru gadu - komandu (īpaši top komandu) spēks vairāk atkarīgs no piekrīt/nepiekrīt, nekā izlases spēka kā tāda. Nemaz nerunājot par to, ka labākajiem pat nav iespēju piekrist, tie turpina kārpīties NHL playoff. Kurā vēl sporta veidā pasaules čempionāts ir tik tizls?
Tagad arī OS nebūs NHListu. Kas paliek - Pasaules kauss?

  +2 [+] [-]

, 2017-04-26 12:02, pirms 7 gadiem
Niklass Jalmāšons-?
Varētu lūdzu netulkot vārdus un uzvārdus?
Tulkojat no citām saitēm, tad vienkāršāk ir atstāt orģinālu, nevis google translate izmantot!

  +4 [+] [-]

, 2017-04-26 12:05, pirms 7 gadiem
Būtībā pasaules čempionāts jārīko reizi divos vai četros gados. Esošais formāts sevi pilnībā ir izsmēlis. Nav jēgas rīkot turnīru rīkošanas pēc un cerēt, ka ieradīsies kāds bariņš no labākajiem pasaules hokejistiem. Šāda formāta čempionātu var nosaukt tikai par valstsvienību entuziastu līgu vai kaut kā tamlīdzīgi.

  +7 [+] [-]

, 2017-04-26 12:09, pirms 7 gadiem
Šis tikai apliecina cik liels mēsls tagad ir tā dēvētais ''pasaules čempionāts''. No sporta spēlēm tikai beisbolā vēl ir tā, taču šajā spēlē PČ nav katru gadu

     [+] [-]

, 2017-04-26 12:10, pirms 7 gadiem
zb jau tie jalmašoni,petešoni,lāšoni

  +1 [+] [-]

, 2017-04-26 12:13, pirms 7 gadiem
Kas viņi tās ziņas, kādiem valodniekiem raksta vai kam?
Kas tie vispār ir par spēlētājiem?
Klaunāde kaut kāda, atradušies valodnieki

  +2 [+] [-]

, 2017-04-26 12:14, pirms 7 gadiem
Tik grūti iekavās ielikt normālā veidā? Klauni!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-26 12:20, pirms 7 gadiem
Kas pie velna ir -Kārls Sēderberjs? Jopt, Sūdpļeizda, ja gribi tēlot baigo valodnieku, tad vai nu vismaz pieliec iekavās komandu, kurā spēlē attiecīgais spēlētājs , vai raksti tā, kā visi visu var saprast!

Sūdpļeizda Tu esi klauns!

  +3 [+] [-]

, 2017-04-26 12:21, pirms 7 gadiem
Apbrīnojama Zviedru aizsardzības līnija priekš PČ:
Norisa trofejas kandidāts Hedmans, vēl 3 citu komandu nr.1 aizsargi (Ekmans-Larsons, Edlers, Klingberjs), Tampas nr.2 Strolmans un nu arī Brodins, kas ir stabils NHL pirmo divu maiņu aizsargs.

  -2 [+] [-]

, 2017-04-26 12:30, pirms 7 gadiem
Cik jūs varat čīkstēt par tiem uzvārdiem, nav jau apnicis!?? Cik gadus atpakaļ jau sportacentrā tā sāka rakstīt, sen jau pierasts un visi spēlētāji atšifrējami, kas jums tā par superlēno aizdedzi Nu lai taču zviedri tā izrunā, kādas problēmas. Bet nē, čīkst un čīkst. Cik var.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-26 12:31, pirms 7 gadiem
Kanāda izkritīs no elites!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-04-26 12:37, pirms 7 gadiem
Eh, baigi cerēju, ka ASV nolasīs lielus dūžus, jo sastāvs jau ir gana stiprs, lai pretendētu uz medaļām.
Zviedru aizsardzības līnija būtu labāka, pat ja salasītu visu pārējo šī gada turnīra komandu labākos aizsargus un noliktu pretī.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-26 12:41, pirms 7 gadiem
werdens rakstīja: Niklass Jalmāšons-?
Varētu lūdzu netulkot vārdus un uzvārdus?
Tulkojat no citām saitēm, tad vienkāršāk ir atstāt orģinālu, nevis google translate izmantot!
Bet "Metjūzs" drīkst rakstīt? Un "Vestbruks"? Nekad neesmu redzējis ka šādiem vārdiem kāds bļautu par oriģināla atstāšanu. Bet par zviedriem bļaustās jau cik gadus. Neticu, ka tev pielekšana ir tik lēna un joprojām nesaproti, kas ir Jālmāšons u.c.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-26 12:44, pirms 7 gadiem
Bergjis rakstīja: Tāpēc, ka kārtībai jābūt, nevar vienā brīdī viens gailis ņemt un izdomāt, ka tagad būs tā. Nu stulbenis
Un kādai tai kārtībai jābūt? Pēc kādiem likumiem ārzemnieku vārdi jāraksta, pastāsti!

  +5 [+] [-]

, 2017-04-26 12:50, pirms 7 gadiem
Speciāli vērošu zviedru spēles pa TV un kontrolēšu lai nedod dievs Lāšūnu nenosauc par Larsonu!

  +3 [+] [-]

, 2017-04-26 12:55, pirms 7 gadiem
Bergjis rakstīja: Džeikobs TRUBA
vecvecāki latvieši

  -1 [+] [-]

, 2017-04-26 12:59, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Speciāli vērošu zviedru spēles pa TV un kontrolēšu lai nedod dievs Lāšūnu nenosauc par Larsonu!
Kādreiz esi pretenzijas redzējis, kad nosauc par Larsonu? Jūs te problēmu taisat no nekā.
Bet vari arī paskatīties zviedru tv un ķert trieku, ka nedzirdēsi tur Larsonu

  +2 [+] [-]

, 2017-04-26 13:10, pirms 7 gadiem
Prāmnieks, Vuguls un Zahārovs nav tādi gaiļi, lai taisnīguma pēc hokejistus par Lāšoniem Kāšoniem sauktu. Viņi domā par skatītājiem. SC.com varētu domāt par savu auditoriju jeb lasītājiem, bet tā nekad nenotiks.

  -2 [+] [-]

, 2017-04-26 13:24, pirms 7 gadiem
Būtu krieviem 15 spēleetāji no NHL, mazie heiteri atkal tirstu, ka tiem vienīgajiem interesē PČ. Tagad mutes ciet visiem pēkšņi, cirvji

  +3 [+] [-]

, 2017-04-26 13:40, pirms 7 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Šis tikai apliecina cik liels mēsls tagad ir tā dēvētais ''pasaules čempionāts''. No sporta spēlēm tikai beisbolā vēl ir tā, taču šajā spēlē PČ nav katru gadu
nosaukt šo turnīru par mēslu??? Nu tur jau daudz prāta nevajag...
Tas ir un būs 2. skatītākais hokeja turnīrs Eiropā (aiz OS).

     [+] [-]

, 2017-04-26 13:41, pirms 7 gadiem
Puertoriko rakstīja: Bet "Metjūzs" drīkst rakstīt? Un "Vestbruks"? Nekad neesmu redzējis ka šādiem vārdiem kāds bļautu par oriģināla atstāšanu. Bet par zviedriem bļaustās jau cik gadus. Neticu, ka tev pielekšana ir tik lēna un joprojām nesaproti, kas ir Jālmāšons u.c.
Es personīgi uzskatu, ka arī Metjūziem būtu origināls jāieliek iekavās pirmo reizi pieminot rakstā- tiem, kam neinteresē, tas netraucētu, bet tie, kuri gribētu par šo spēletāju pameklet vairak info arī ārzemju lapās, tas pat ļoti noderētu, nebūtu lieki jālauza galva kā tad tas tagad oriģināli rakstās.

     [+] [-]

, 2017-04-26 13:45, pirms 7 gadiem
blu3 rakstīja: Prāmnieks, Vuguls un Zahārovs nav tādi gaiļi, lai taisnīguma pēc hokejistus par Lāšoniem Kāšoniem sauktu. Viņi domā par skatītājiem. SC.com varētu domāt par savu auditoriju jeb lasītājiem, bet tā nekad nenotiks.
Tiešām tu joprojām nesaproti, kurš ir Lāšons? Neticu, ka nesaproti. Tātad problēma ir tieši kur?
Apbrīnojami, ka nezin cik gadus te taisa problēmu, kur tās nav. Es zinu, ka citi teiks Larsons, SC pa zviedrisko - Lāšons, nesaprotu kur vienmēr stress par to, konkrēti jau apnikuši esat Saprastu vēl, ja pēc likumiem nebūtu pareizi bet ja zviedri tā runā, tātad ir pareizi arī šis.

  +4 [+] [-]

, 2017-04-26 13:50, pirms 7 gadiem
Autor, ja jau gribi rakstīt zviedru izrunā, tad davai nehaltūrē: nevis Brodīns, bet Brudīns, nevis Ēkmans bet Ekkmans, nevis Viktors bet Viktūrs, nevis Jons, bet Jūns, nevis Nordstrems, bet Nūrstrems, nevis Antons, bet Antuns UTT!!!!! Izrādi konsistenci, ja jau gudroties patīk, nevis vijobivaisja

  +2 [+] [-]

, 2017-04-26 13:55, pirms 7 gadiem
Puertoriko rakstīja: Tiešām tu joprojām nesaproti, kurš ir Lāšons? Neticu, ka nesaproti. Tātad problēma ir tieši kur?
Apbrīnojami, ka nezin cik gadus te taisa problēmu, kur tās nav. Es zinu, ka citi teiks Larsons, SC pa zviedrisko - Lāšons, nesaprotu kur vienmēr stress par to, konkrēti jau apnikuši esat Saprastu vēl, ja pēc likumiem nebūtu pareizi bet ja zviedri tā runā, tātad ir pareizi arī šis.
Nu ja jau viņš izmanto zviedrisko izrunu, tad lai dara to ar visiem zviedru vārdiem, savādāk viņam puse tāda un puse savādāka. Man tas vienkārši izskatās pēc idiotisma. Bet nu redzi, arī tā ir popularitāte šī raksta autoram

     [+] [-]

, 2017-04-26 13:56, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Es personīgi uzskatu, ka arī Metjūziem būtu origināls jāieliek iekavās pirmo reizi pieminot rakstā- tiem, kam neinteresē, tas netraucētu, bet tie, kuri gribētu par šo spēletāju pameklet vairak info arī ārzemju lapās, tas pat ļoti noderētu, nebūtu lieki jālauza galva kā tad tas tagad oriģināli rakstās.
Nu labi, ja visiem tad visiem, nekādu iebildumu. Bet kaut reizi tad varēja kāds arī pie Metjūziem pakurnēt Bet Lāšonus raksta jau gadus trīs stabili un atkal un
atkal tā plate uz riņķi it kā neviens patiešām nesaprastu, kas tas Lāšons tāds ir. Piedodiet, bet tas jau ir stulbums.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-26 14:01, pirms 7 gadiem
Puertoriko rakstīja: Tiešām tu joprojām nesaproti, kurš ir Lāšons? Neticu, ka nesaproti. Tātad problēma ir tieši kur?
Apbrīnojami, ka nezin cik gadus te taisa problēmu, kur tās nav. Es zinu, ka citi teiks Larsons, SC pa zviedrisko - Lāšons, nesaprotu kur vienmēr stress par to, konkrēti jau apnikuši esat Saprastu vēl, ja pēc likumiem nebūtu pareizi bet ja zviedri tā runā, tātad ir pareizi arī šis.
Es NHL spēlētājus no galvas zinu, katru reizi saprotu, kad ir runa par profesionāļu uzvārdiem. Es vienkārši neuzskatu, ka vajag pakārtot visu portālu šādam stilam, ja visa valsts runā citādāk un ja vairums lasītāju iebilst tam. Kam tad redakcija veido tos rakstus - sev vai lasītājiem?

  +5 [+] [-]

, 2017-04-26 14:03, pirms 7 gadiem
Ko te bērniņi pukstāt par pasaules čempionātu hokejā?Tāds tas ir bijis vienmēr,kamēr tikai pasaules čempionāti hokejā pastāv.Nekad tajā nav spēlējuši vienkopus pasaules labākie spēlētāji.Ir mainījušās tikai nianses.Sešdesmitajos gados PČ bija slēgti profesionāļiem,socvalstīs bija dzelzs priekškars un līdz ar to savas spēcīgākās komandas varēja izlikt tikai PSRS un Čehoslovākija,kanādiešiem spēlēja amatieru komandu spēlētāji,jeņķiem studenti,zviedri un somi arī bija tādi pusprofesionāļi,lai arī PČ piedalījās ar iespējami labāko sastāvu.Septiņdesmito gadu beigās,kad atvēra ceļu NHL spēlētājiem ,čempionāta līmenis manāmi pieauga,jo tajā ar saviem spēcīgākajiem spēlētājiem joprojām piedalījās PSRS un Čehoslovākija.Spēcīgākas kļuva Zviedrija un progresēja Somija.Astoņdesmitajos gados tas viss turpinājās ,tikai jau bez dažiem labākajiem spēlētājiem bija jāiztiek zviedriem un somiem,kuri spēlēja Stenlija kausā.Tad zirgā bija PSRS un Čehoslovākija,jo viņiem kā parasti izlasē spēlēja labākie pašu valsts hokejisti.Deviņdesmito gadu sākumā sabruka sociālisma nometne un labākie šo valstu hokejisti bariem laidās pāri "dīķiem" un šinī brīdī visas hokeja valstis tika nostādītas vienlīdzīgā situācijā.Katru valstu izlases pastiprināja savas komandas ar NHL spēlētājiem,kuri piekrita pārstāvēt savu valsti pasaules čempionātā.Tā tas ir arī šodien.Visprestižākais hokeja turnīrs bija Kanādas kauss un vēlāk tas kļuva par Pasaules kausu un Olimpiskās spēles,no tā brīža ,kad tur atļāva piedalīties NHL spēlētājiem. Saprotams,ka izaugusi jauna paaudze,kura bija pieradusi pie augstvērtīgiem turnīriem vismaz olimpiādes laikā.Nu nekas,tas rats ir pagriezies nedaudz atpakaļ un par spēcīgāko turnīru kļuvis atkal Pasaules kauss.Vai rīko pasaules čempionātu reizi divos vai četros gados,nekas nemainīsies,jo problēma ir tā,ka nav atrodami "logi",kad visas valstu komandas varētu sapulcināt savus labākos spēletājus izlasē.Jūnijā beidzās Stenlija kauss,jūlijs atpūta,augusts sagatavošanās sezonai un septembrī jau sākās dažās hokeja valstīs savi čempionāti.Šo problēmu nav atrisinājuši pagājušo9s piecdesmit gados un neatrisinās arī nākošajos.Tā nu diemžēl hokejā tas ir,tā kā iesaku neiespringt

     [+] [-]

, 2017-04-26 14:03, pirms 7 gadiem
Romis1991 rakstīja: Nu ja jau viņš izmanto zviedrisko izrunu, tad lai dara to ar visiem zviedru vārdiem, savādāk viņam puse tāda un puse savādāka. Man tas vienkārši izskatās pēc idiotisma. Bet nu redzi, arī tā ir popularitāte šī raksta autoram
Neiešu jau tagad meklēt, bet tu tiešām esi pārliecināts, ka tevis nosauktie zviedriski izrunājas tā, kā tu uzrakstīji, nevis tā, kā Suveizda, kuram vienmēr rūp valodas likumi?
Man jau gan tas galīgi netraucētu, ja puse tā un puse šitā

  +4 [+] [-]

, 2017-04-26 14:03, pirms 7 gadiem
Puertoriko rakstīja: Nu labi, ja visiem tad visiem, nekādu iebildumu. Bet kaut reizi tad varēja kāds arī pie Metjūziem pakurnēt Bet Lāšonus raksta jau gadus trīs stabili un atkal un
atkal tā plate uz riņķi it kā neviens patiešām nesaprastu, kas tas Lāšons tāds ir. Piedodiet, bet tas jau ir stulbums.
Stulbums ir darīt kaut ko nepilnīgi. Par muļķiem ir jāsmejās un jāapsmej, nevis jāņem viņu muļķība par nopietnu

  +2 [+] [-]

, 2017-04-26 14:10, pirms 7 gadiem
Problēma ir tā, ka tie vārdi latviski ir nelabskanīgi, grūti izrunājami, jo tiem pievienotas latviešu galotnes un nozīme ir tam, kā tradicionāli tikuši atveidoti šie zviedru nosaukumi gadu desmitiem, ja ne simtiem. Starp citu, Rīga kādreiz bija Zviedrijas lielākā pilsēta

  -3 [+] [-]

, 2017-04-26 14:11, pirms 7 gadiem
Vectēv algun, to ka tā ir, mēs zinam. Bet es saku - stulbi, ka tā ir, jo kurā vēl sporta veidā pasaules čempionāts ir tik žēlīgs? Te teica, ka beisbols, kur vēl?
Ja rīkotu retāk un vēlāk, domāju, ka saskrietu neslikti sastāvi, prestižs arī uzreiz cits.

     [+] [-]

, 2017-04-26 14:16, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: nosaukt šo turnīru par mēslu??? Nu tur jau daudz prāta nevajag...
Tas ir un būs 2. skatītākais hokeja turnīrs Eiropā (aiz OS).
Pēc šogad elites komandās savākto kadru līmeņa - mēsls. Nu neizliksimies, ka ne tā. Taču nesaku, ka tāpēc nebūs interesanti

     [+] [-]

, 2017-04-26 14:21, pirms 7 gadiem
Romis1991 rakstīja: Stulbums ir darīt kaut ko nepilnīgi. Par muļķiem ir jāsmejās un jāapsmej, nevis jāņem viņu muļķība par nopietnu
Nedomāju, ka kāds cits vēl te kurn par to, ka arī citi vārdi nav uzrakstīti kā Nūrstrems un Jūns, tāpēc šoreiz laikam ne pa tēmu citē mani Es besījos par tiem, kam vēl joprojām stress par Lāšonu. It kā nesaprastu, kas viņš tāds ir.
1 2 64 komentāri