Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

ASV aizsardzību papildina "Blackhawks" un "Bruins" spēlētāji

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

ASV aizsardzību papildina "Blackhawks" un "Bruins" spēlētāji
Trevors Van Rīmsdaiks
Foto: Sipa USA/Scanpix

Amerikas Savienoto Valstu, kas 2017. gada pasaules čempionātā spēlēs vienā grupā ar Latviju, aizsardzību papildinājuši Trevors Van Rīmsdaiks un Čārlijs Makavojs.

Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Bostonas "Bruins", kas ar 2-4 atzina Otavas "Senators" pārākumu. Komandas aizsardzību mocīja savainojumu epidēmija, tāpēc pirms izslēgšanas spēlēm no fārmkluba tika izsaukts 19 gadus vecais Čārlijs Makavojs, kurš regulārajā sezonā nav aizvadījis nevienu maču.

2016. gadā ar 14. numuru draftētais aizsargs spēlēja Bostonas "Bruins" pirmajā aizsargu pārī kopā ar kapteini Zdeno Hāru, un viņš ar pienākumiem galā tika gana labi, sešos mačos izdarot trīs rezultatīvas piespēles un nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -2. Tagad paziņots, ka Makavojs brauks uz pasaules čempionātu.

Tādējādi viņš vienas sezonas laikā būs pārstāvējis Bostonas Universitāti (NCAA, 26 punkti 38 spēlēs), Providensas "Bruins" (AHL, divas piespēles četros mačos), Bostonas "Bruins", ASV U20 valstsvienību (seši punkti septiņās spēlēs) un ASV pieaugušo izlasi.

Tāpat uz pasaules čempionātu dosies 25 gadus vecais Čikāgas "Blackhawks" aizsargs Trevors Van Rīmsdaiks, kurš šajā sezonā piedalījās 58 regulārās sezonas spēlēs, izceļoties ar pieciem vārtiem un 16 punktiem, bet četros izslēgšanas mačos viņš palika sausā. Čikāga ar 0-4 piekāpās Nešvilas "Predators", lai gan Rietumu konferencē bija izlikta ar pirmo numuru.

Van Rīmsdaikam šī bija otrā pilnvērtīgā sezona Čikāgas "Blackhawks" rindās, bet pirms tam viņš trīs gadus pavadīja NCAA. Aizsargs pirms tam nav pārstāvējis nevienu ASV izlasi, taču viņa brālis Džeimss, kura pārstāvētā Toronto "Maple Leafs" arī izstājusies no cīņas par Stenlija kausu, ir spēlējis olimpiskajās spēlēs, pasaules čempionātā un Pasaules kausā, kā arī pārstāvējis U20 un U18 izlases.

ASV spēlēs Ķelnes apakšgrupā un maču pret Latviju aizvadīs 13. maijā.

ASV izlases sastāvs

Vārtsargi: Konors Helebaks (Vinipegas "Jets"), Džimijs Hovards (Detroitas "Red Wings") un Kels Pītersens (Noterdamas Universitāte).
Aizsargi: Denjels Briklijs (Minesotas štata Universitāte), Denijs Dikeizers (Detroitas "Red Wings"), Noā Henifins (Karolīnas "Hurricanes"), Konors Mērfijs (Arizonas "Coyotes"), Džeikobs Truba (Vinipegas "Jets"), Trevors Van Rīmsdaiks (Čikāgas "Blackhawks") un Čārlijs Makavojs (Bostonas "Bruins").
Uzbrucēji: Anderss Bjorks (Notre Dame, NCAA), Niks Bjugstads (Floridas "Panthers"), Džeitī Komfers (Kolorado "Avalanche"), Endrjū Kops (Vinipegas "Jets"), Kristians Dvoraks (Arizonas "Coyotes"), Džeks Aikels (Bufalo "Sabres"), Džonijs Gudro (Kalgari "Flames"), Džordans Grīnvejs (Bostonas Universitāte), Dilans Larkins (Detroitas "Red Wings"), Kleitons Kellers (Arizonas "Coyotes"), Anderss Lī un Broks Nelsons (abi – Ņujorkas "Islanders").

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/ByKevinAllen/

  -1 [+] [-]

, 2017-04-26 23:28, pirms 7 gadiem
Truba. Izklausās smieklīgi.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-26 23:37, pirms 7 gadiem
Jenkiem kaut kads medalis buus!