Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Zviedri apliecina favorītu statusu un ceturtdaļfinālā pieveic Šveici

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Zviedri apliecina favorītu statusu un ceturtdaļfinālā pieveic Šveici
Niklas Bekstrēms pēc gūtajiem vārtiem
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules čempionātā hokejā pusfinālā spējusi iekļūt Zviedrijas izlase. Zviedri ceturtdaļfinālā ar rezultātu 3:1 pārspēja Šveices valstsvienību, garantējot skandināvu dueli cīņā par vietu finālā. Pusfinālā zviedriem pretī stāsies Somijas izlase.

Uz papīra, iespējams, labākā izlase šajā čempionātā, Zviedrijas izlase, šajā čempionātā nerāda to pārliecinošāko sniegumu, bet tajā pašā laikā A grupā droši finišēja otrajā vietā, Ķelnē uzņemot Šveices izlasi, kas rādījusi uz uzbrukumu tendētu hokeju, spējot aiz sevis atstāt Somiju un finišēt trešajā vietā B grupā. Lai arī zviedri šajā ceturtdaļfinālā bija favorīti, bija skaidrs, ka viegli viņiem nekas nenāks.

Spēli labāk sāka Zviedrijas hokejisti, piektajā minūtē arī atklājot mača rezultātu. Vienā no uzbrukumiem pēc labas saspēles un metiena pirmais pie ripas tika Niklas Bekstrēms, apliecinot savu meistarību. Rezultāts nemainījās līdz 13. minūtei, kad Šveicei izdevās gūt vārtus no nekā. Gītans Hāss izdarīja ļoti neveiksmīgu metienu pa vārtiem, pats bija pirmais pie ripas un deva to uz vārtu priekšu. Ripa trāpīja pa zviedru aizsarga Olivera Ekmana-Lāšona nūju, no kuras ieslīdēja vārtos (1:1).

Zviedri uzreiz metās uz priekšu, bet pēc viena no metieniem ripa tikai nedaudz lidoja garām vārtiem. Līdz pirmā perioda beigām ripu vairāk kontrolēja zviedri, bet nespēja izveidot bīstamus momentus. Tikmēr šveicieši sagaidīja iespēju pretuzbrukumam, Hāsam spēcīgi raidot ripu, kuru tvēra Henriks Lundkvists. Zviedri vēl centās izvirzīties vadībā, izdarot lielu spiedienu uz Šveices izlases vārtiem, bet pirmās 20 minūtes noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu.

Otro periodu ar vairākumu jau otrajā minūtē varēja sākt Šveice, un pietam uzreiz četru minūšu apmērā. Zviedri apliecināja, ka viņi šajā čempionātā ir labākie mazākumā, ļaujot šveiciešiem veikt četrās minūtēs tikai vienu puslīdz bīstamu uzmetienu uz vārtiem. Astotajā minūtē jau zviedri tika pie vairākuma, bet labākā iespēja gūt vārtus bija Hāsam, kurš veica ātro pretuzbrukumu un izlauzās līdz vārtiem. Perioda vidū šveiciešiem bija vēl viena ļoti laba iespēja, bet zviedri palika ar sausām kājām. Ko nepaveica šveicieši, to paveica zviedri, 14. minūtē Viljamam Nīlanderam, neskatoties uz pārkāpumu ātrajā pretuzbrukumā raidot ripu vārtos - 2:1. Līdz otrā perioda beigām Šveice aktīvi devās uz priekšu, cenšoties atspēlēties. Zviedriem nedrīkstēja atdot iniciatīvu, bet arī Šveices izlase pie sava mērķa netika, paliekot iedzinējos.

Trešo periodu jau krietni labāk sāka zviedri, ātri arī gūstot vārtus. Ilgstošāks uzbrukums, kas beidzās ar Džoela Lundkvista metienu, pirmajam pie atlēkušās ripas tiekot Aleksandram Edleram, kurš panāca 3:1. Zviedri neapstājās, Edleram sestajā minūtē trāpot pa vārtu stabu. Gūtie vārti ļāva justies drošāk un kontrolēt cīņas gaitu, varbūt sagaidot kādu pretinieku kļūdu, lai dotos ātrā pretuzbrukumā. Šveices izlasei tiešām nebija no zaudēt un vajadzēja vairāk uzbrukt.

Pēc viena no uzbrukumiem tiesneši pieņēma pāragru lēmumu apturēt spēli, kad Lundkvists vēl nebija fiksējis ripu un tā īsi pēc svilpes pārslīdēja pāri vārtu līnijai bez kādas šveiciešu iesaistīšanās. Netika skatīts pat video atkārtojums, rezultātam paliekot nemainīgam. Īsi pēc tam Šveice nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kad jāspēlē bija vairāk nekā trīs minūtes. Pēc viena nesekmīga uzbrukuma Leonardo Dženoni devās atpakaļ uz vārtiem. Trīs minūtes līdz beigām Dženoni atkal devās uz soliņa, bet vēl pusotru minūti vēlāk zviedri nopelnīja noraidījumu par ripas izmešanu no laukuma. Šveicieši izmisīgi cīnījās līdz galam, bet vārtus neguva, mačam noslēdzoties ar rezultātu 3:1. Līdz ar to Zviedrija iekļuva pusfinālā, kurā sestdien mērosies spēkiem ar Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā, ceturtdaļfināls

Šveice – Zviedrija 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Vārti: 04:15 Bekstrēms (Lindberjs, Nīlanders) 0:1, 12:53 Hāss 1:1, 33:15 Nīlanders (Ekmans-Lāšons) 1:2, 43:44 Edlers (Dž.Lundkvists) 1:3.
Soda minūtes: 2:6
Metieni: 27:29
Vārtsargi: Leonardo Dženoni - Henriks Lundkvists

PČ ceturtdaļfināli

PilsētaLaiksSpēleRezultāts
Parīze17:15Krievija – Čehija3:0
Ķelne17:15ASV – Somija0:2
Parīze21:15Šveice - Zviedrija1:3
Ķelne21:15Kanāda - Vācija2:1

PČ pusfināls

DatumsLaiksVietaSpēle
20.0516:15ĶelneKanāda – Krievija
20.0520:15ĶelneZviedrija – Somija

  +8 [+] [-]

, 2017-05-18 23:29, pirms 7 gadiem
psc tiesneši šogad vienkārši nepārspējami!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-18 23:36, pirms 7 gadiem
cik reizes Kanāda neizmantoja izgājienus1vs? ar tādu realizàciju pret Krieviju būs grūti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-05-18 23:38, pirms 7 gadiem
Bet pusfināli bus kaifs divi principiāli dueļi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-18 23:52, pirms 7 gadiem
Podriks rakstīja: psc tiesneši šogad vienkārši nepārspējami!
kas bija?!

  +5 [+] [-]

, 2017-05-18 23:55, pirms 7 gadiem
Kārtējā tiesāšanas pērle! Un tas ir pasaules čempionāts? Pēc tādas visatļautības var spriest par IIHF kopumā, ja tiesneši dara, ko vēlas! Kāda motivācija vairs kādam spēlēt...?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-19 00:05, pirms 7 gadiem
zviedri iemeta visus 4 vārtus

  +5 [+] [-]

, 2017-05-19 00:53, pirms 7 gadiem
tusks rakstīja: Kārtējā tiesāšanas pērle! Un tas ir pasaules čempionāts? Pēc tādas visatļautības var spriest par IIHF kopumā, ja tiesneši dara, ko vēlas! Kāda motivācija vairs kādam spēlēt...?
Fazel atkāpies! (tas nopietni)

  +3 [+] [-]

, 2017-05-19 03:55, pirms 7 gadiem
Autors nrmāli veselu rindkopu nepareizi sarakstījis - zviedri palika trešie, kamēr šveicieši bija otrie. Kā gan mačs vakarā varēja notikt Ķelnē, ja spēlēja Vācija? Loģika jāieslēdz.

  +5 [+] [-]

, 2017-05-19 06:25, pirms 7 gadiem
Zutis kaut kur aiz stūra raud.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-19 06:56, pirms 7 gadiem
Šo rakstu vajadzētu parādīt kādai latviešu valodas skolotājai. Teikuma uzbūve, komati, utt., mazas šausmas šo visu lasot. Vai tiešām šo rakstu ir rakstījis žurnālists?

  +3 [+] [-]

, 2017-05-19 07:25, pirms 7 gadiem
Kristap Pildiņ, pirms publicēšanas parādi kādam gudrākam cilvēkam savas vārsmas! Jo sarakstītas ir pilnīgas muļķības. Apskaties apakšgrupu tabulas un spēļu norises vietas !!!

  -1 [+] [-]

, 2017-05-19 07:57, pirms 7 gadiem
Izskatās, ka ne es viens tā domāju
Кукольный театр ИИХФ - Статьи - Allhockey.ru

  +1 [+] [-]

, 2017-05-19 08:00, pirms 7 gadiem
Aiross rakstīja: Šo rakstu vajadzētu parādīt kādai latviešu valodas skolotājai. Teikuma uzbūve, komati, utt., mazas šausmas šo visu lasot. Vai tiešām šo rakstu ir rakstījis žurnālists?
Es saprotu,portāls ir apmeklēts un visam jābūt profesionāli,bet vai tev tiešām nav ko darīt,ka tu rakstos meklē komatu kļūdas?Nožēlojami.
Tu gan jau neticēsi,bet es varu arī izlasīt ar komatu kļūdam rakstu.

  +4 [+] [-]

, 2017-05-19 09:30, pirms 7 gadiem
Komatu kļūdas ir sīkums salīdzinājumā ar nepareizu zviedru hokejistu uzvārdu atveidošanu latviešu valodā.

"...ja latviešu valodā nav iespējams precīzi atveidot kāda vārda oriģinālizrunu vai ja oriģinālvalodā ir daudz izrunas variantu, tad priekšroku dot formai, kas ir tuvāka (kas atbilst) oriģinālvalodas rakstībai, piem., zviedru Björck — Bjorks (nevis “Bjerks”), Larsson — Larsons (nevis “Lāšons”)"
Avots: https://www.vestnesis.lv/ta/id/54197

  +1 [+] [-]

, 2017-05-19 13:48, pirms 7 gadiem
tusks rakstīja: Izskatās, ka ne es viens tā domāju
http://allhockey.ru/article/show/291922-Kukol_nyj_teatr_IIHF
Patiesībā, ja saprotat krievu valodu ,tad tur var izlasīt cik neceremoniāli ,pa vienkāršo, tiesneši atņēma Latvijai uzvaru ,uzskaitot visas tiesnešu akluma pazīmes ,jeb atklātās lažas!Lai tikai bagātajai Vācijai nenodarītu pāri.