Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Karš slovāku hokejā: treneris un menedžeris kritizē prezidentu un briesmīgos apstākļus

Agris Suveizda

Karš slovāku hokejā: treneris un menedžeris kritizē prezidentu un briesmīgos apstākļus
Zdeno Cīgers
Foto: AP/Scanpix

Bez Nacionālās hokeja līgas pārstāvjiem spēlējošā Slovākijas izlase septiņās spēlēs neizcīnīja nevienu uzvaru pamatlaikā, ieguva tikai četrus punktus un pasaules čempionātā finišēja 14. vietā, kas ir tās visu laiku sliktākais rezultāts augstākajā divīzijā. Pēc turnīra beigām emocijas gan nebūt nav norimušas un virmo pamatīgas kaislības – federācijas prezidents Martins Kohūts jau paziņojis, ka nevēlas, lai galvenais treneris Zdeno Cīgers, viņa asistenti un ģenerālmenedžeris Roberts Švehla turpinātu darbu, un arī paši Cīgers un Švehla negrib palikt, nekautrējoties publiski kritizēt Kohūtu un valstsvienībā radītos darba apstākļus.

Galvenais treneris Zdeno Cīgers: "Bija daudz sliktu lietu, un šie divi gadi, kurus pavadīju pie izlases stūres, Slovākijas hokejā bija katastrofa. Pēc atgriešanās Slovākijā varēšu runāt par daudzām tēmām. Ņemot to visu vērā, pat nezinu, kā hokejisti varēja paspēlēt. Man ir žēl, ka daudzi cilvēki pastāvīgi kritizēja un neatzina manu darbu. Tas ir sliktākais, kas var būt. Teikšu taisnību, ka jau iepriekš gribēju pamest savu amatu, bet neizdarīju to čaļu dēļ. Tas ir briesmīgi, ka jau iepriekš tiek teikts, ka ne ar mani, ne ģenerālmenedžeri vairs nerēķinās. Lūzums notika jau sezonas laikā. Pirmajā gadā izlasē bija boikots, tagad – sabotāža. Un puiši taču to jūt.

Tas, ko mums nācās piedzīvot, bija neticami. Ceļošana un citas lietas. Un tad kāds saka, ka vairs tevi nevēlas. Kā lai šādos apstākļos turpina strādāt? Tā laikam ir mūsu mentalitāte – meklēt problēmas. Pilnībā uzņemos atbildību par komandu un aizvadīto pasaules čempionātu, taču ne par visu notikušo – daudzos aspektos nedrīkst strādāt tā, kā to darījām mēs. Pirms pasaules čempionāta nedrīkst taupīt naudu hokeja nūjām, slidām, dzeramajam vai ēdināšanai. Tika nomainīti pieci cilvēki, kuri darbojās ar šīm lietām. Personālam šādos stresa apstākļos strādāt ir grūti, tas ietekmēja arī spēlētājus, kuri vēl ir ļoti jauni.

Daudzi domā, ka es šo darbu uzņēmos tikai naudas dēļ. Viņiem vienkārši būtu atklāti jāpasaka, ka mani nevēlas. Būtu varējis šo laiku pavadīt mājās ar ģimeni, nevis atrasties tādos apstākļos. Sliktā komunikācija ar prezidentu, kurš vairākas dienas bija pasaules čempionātā? Es ar viņu nemaz negribēju runāt, un tas ir labi, ka arī viņš nerunāja ar mani. Nevēlos tikties ar šādu cilvēku."

Ģenerālmenedžeris Roberts Švehla: "Janvārī kopā ar Zdeno gribējām doties otrpus okeānam, bet prezidents Kohūts mums teica, lai paliekam mājās un ar spēlētājiem sazināmies Skype. Tā ka mēs tikai darījām to, ko viņš gribēja. Ja reiz tagad runājam par sliktu komunikāciju [un daudziem atteikumiem no NHL], tad par to vaicājiet Kohūtam. Nav godīgi, ka katram no NHL spēlētājiem zvanu vismaz divreiz, bet tad viņš [Kohūts] pasaka, ka, ja spēlētāji nav formā, labāk lai nebrauc uz pasaules čempionātu. Tad kādēļ gan es viņiem vispār zvanu?! Tas ir traki. Svarīgākā nav forma, bet gan paši spēlētāji, kuri varētu kļūt par komandas līderiem un ģērbtuvē kļūt par piemēriem, no kuriem mācīties.

Kad Kohūts vēl nemaz nebija prezidents, viņš jau uzreiz teica, ka, iegūstot šo amatu, ģenerālmenedžeris būs Miroslavs Šatans [viņš arī tagad ir Kohūta prioritāte uz šo amatu – A.S.]. Kopš viņa ievēlēšanas prezidenta amatā aizritējis gandrīz gads, un kas gan pa šo laiku ir mainījies? Mums joprojām nav ne U18, ne U20 izlašu trenera. Izlasē nedrīkst būt tādu apstākļu, kādi bija mums. Desmit spēlētājiem tika iedotas slidas, tad tās tika atņemtas un dienu pirms došanās uz čempionātu atkal iedotas. Tas ir smieklīgi. Ir stulbi taupīt uz pasaules čempionāta rēķina."

Federācijas prezidents Martins Kohūts: "Slidas vai nūjas nebija iemesls izlases sniegumam. Spēlētājiem bija 100% nepieciešamā, nebija nekādu problēmu. Pašlaik notiekošais ir nedaudz negodīgs. Svarīgi savaldīt emocijas, apsēsties un to visu izrunāt. Nepieciešama pilnīga analīze par to, kas notika pasaules čempionātā, un tad varēsim spert soļus uz priekšu, lai attīstītu Slovākijas hokeju. Švehlas kritika par teikšanu, lai NHL spēlētāji nebrauc uz čempionātu? Varu tikai atkārtot to, ko teicu intervijā pirms pasaules čempionāta. Sacīju, ka, ja spēlētājs ir savainots vai nav labā sportiskajā formā, viņiem vajadzētu darīt to zināmu. Kā arī to, ja viņi neatbalsta izlases vadību. Ja ģērbtuvē radīsies konflikti, tad labāk nebraukt. Komunikācijas trūkums ar treneri? Viena lieta ir draudzība, bet otra – vadība. Cenšos rīkoties kā vadītājs."

Atgādinām, ka iepriekš aizvadīto pasaules čempionātu un Slovākijas hokeja sistēmu kopumā asi kritizēja arī vārtsargs Jūliuss Hudāčeks. Plašāk ar viņa sacīto varat iepazīties ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Zemetrasenie v slovenskom hokeji naberá na...
Po šampionáte vyplávala všetka špina: Veľké...
VIDEO Slovný boj pokračuje: Kohút reaguje na...

 +11 [+] [-]

, 2017-05-18 12:32, pirms 7 gadiem
Olainē strādā viens biznesmenis, kurš varētu palīdzēt visu sakārtot...

  +4 [+] [-]

, 2017-05-18 12:44, pirms 7 gadiem
M rakstīja: Olainē strādā viens biznesmenis, kurš varētu palīdzēt visu sakārtot...
sakārtot Slovākijas hokeja federāciju ?

  +7 [+] [-]

, 2017-05-18 12:47, pirms 7 gadiem
Martins Kohūts: "Mēs tād' maz' valstiņ' desmitiem gadu spēlējam A grupā!"

  -4 [+] [-]

, 2017-05-18 13:37, pirms 7 gadiem
teemusalami rakstīja: Martins Kohūts: "Mēs tād' maz' valstiņ' desmitiem gadu spēlējam A grupā!"
Nu tu nopietni par to A grupu? Viss čempis gandrīz jau aizritējis un vēl nevar izprast, kurā grupā kas spēlē. Vnk dusmu jau rauj.

  +7 [+] [-]

, 2017-05-18 14:18, pirms 7 gadiem
noladets rakstīja: Nu tu nopietni par to A grupu? Viss čempis gandrīz jau aizritējis un vēl nevar izprast, kurā grupā kas spēlē. Vnk dusmu jau rauj.
Neaizgāja tev! Nestreso.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-18 15:20, pirms 7 gadiem
M rakstīja: Olainē strādā viens biznesmenis, kurš varētu palīdzēt visu sakārtot...
Domāji noteikti Grindeksu kas uz Krustpils ielas.

     [+] [-]

, 2017-05-18 18:30, pirms 7 gadiem
tas prezis kohuts gan jau ka lasijis Kiras memuarus par hokeja federacijas vadisanu!

     [+] [-]

, 2017-05-18 20:09, pirms 7 gadiem
pag, a kā ar numerologiem?

     [+] [-]

, 2017-05-18 20:40, pirms 7 gadiem
Slovākija pārņēmusi stafeti no,neteikšu no kāHokeja lielvalstij tas gan ir divtig skumīgi,kaut gan hokeja lielvalsts statusu slovāki jau zaudējuši milzīgā ātrumā.

     [+] [-]

, 2017-05-18 20:53, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Slovākija pārņēmusi stafeti no,neteikšu no kāHokeja lielvalstij tas gan ir divtig skumīgi,kaut gan hokeja lielvalsts statusu slovāki jau zaudējuši milzīgā ātrumā.
Hm. Vēl pagājušo gad slovāki aizvilka Eiropas komandu līdz finālam, šaubas vai tik ātri jebko var zaudēt.