Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Eksperti vērtē: Štāls atzīmē Hārtlija ieguldījumu, Zirnis raksturo bullīšu nozīmi

Eksperti vērtē: Štāls atzīmē Hārtlija ieguldījumu, Zirnis raksturo bullīšu nozīmi
Kārlis Zirnis
Foto: Mārtiņš Aiše

Latvijas hokeja izlase noslēgusi pasaules čempionātu ar zaudējumu izšķirošajā spēlē par ceturtdaļfinālu. Otro reizi šajā sezonā Vācijas hokejisti mūs sarūgtināja atbildīgā mačā. Par izlases sniegumu čempionātā un pret Vācijas izlasi sniedza divi hokeja zinātāji - Juris Štāls un Kārlis Zirnis.

"Esmu patīkami pārsteigts, ka ar Hārtlija iesaistīšanos izlases darbā ir pamainīts spēlētāju domāšanas veids," par kanādiešu speciālista paveikto darbu ar valstsvienību izteicās Juris Štāls. "Bauda skatīties kā hokejisti spēlē - droši un pārliecināti par savu izpildījumu. Nevienam spēlētājam nevarēja pamanīt satraukumu, visi spēlēja pēc viena plāna. Hārtlijs ir ieskaidrojis spēlētājiem, ka viņi ir labi un var uzvarēt. Spēlētājos darbojās dubulta enerģija."

Bijušais valstsvienības uzbrucējs Juris Štāls aizvadītajā sezonā ar HK "Kurbads" komandu izcīnīja Latvijas čempiontitulu. Štāls pilda arī sporta skolas "Kurbads" direktora pienākumus, bet hokejista gaitas pie malas pavisam nav metis. Profesionālā hokejista karjeras laikā, uzbrucējs ir piedalījies septiņos pasaules čempionātos un vienās olimpiskajās spēlēs. Latvijas izlases sastāvā 39 pasaules čempionāta spēlēs izcēlies ar pieciem (1+4) punktiem, bet trīs mačos olimpiskajā turnīrā punktus neguva.

"Čempionāta laikā neļāvām pretiniekiem brīvi darboties. Fiziskā sagatavotība izlasei arī bija līmenī," turpināja Štāls. "Hokejs ir komandas spēle, tāpēc uzdevums tiek dots priekš visiem spēlētājiem. Nekad neatzīmēšu vienu hokejistu, atsevišķi var vērtēt individuālajos sporta veidos. Jebkurš treneris cenšas izveidot vienotu komandu, spēlēs arī uzvar un zaudē visi kopā."

"Lai cilvēki uzzinātu vairāk par hokeju, Ikšķiles vidusskolā noorganizēju skolēnu tikšanos ar Sandi Ozoliņu," par neseno lekciju izteicās Štāls. "Vērtīgi paklausīties, kā tik izcili hokejisti uz savu sporta veidu skatās no malas, izveidojām veiksmīgu diskusiju ar bērniem."

Par Latvijas izlases sniegumu komentāru sniedza arī Kārlis Zirnis, kurš čempionāta sākumā palīdzēja valstsvienības treneru štābam Ķelnē. Tomēr pēc pirmajiem mačiem Zirnis devās atpakaļ uz Latviju, lai gatavotu Latvijas U20 izlasi pārbaudes turnīram Sočos. Tagad speciālistam ir uzticēta galvenā trenera loma ar jaunajiem hokejistiem.

"Pirmais periods nebija labākais mūsu izpildījumā, pēc tam spēle izlīdzinājās, trešajā periodā mēs bijām labāki," spēles gaitu raksturoja Zirnis. "Pirmo periodu var salīdzināt ar spēli pret Dāniju, mazliet pasīvi nospēlējām. Pret zviedriem varbūt zuda pārliecība, kad neizmantojām savas iespējas. Nākamajā spēlē pret ASV pēc pirmā perioda mēs dominējām, Krievijas izlasi neskaitīsim, jo visi zināja nākamās spēles likmi."

"Beigās viss izšķīrās pēcspēles metienos. Neuzskatu, ka bullīši ir laimes spēle, vajag arī savu meistarību. Tie ir atkarīgi no individuālās spēles, nevis komandas snieguma. Tas nenozīmē, ka pēcspēles metienos uzvar labākā komanda, jo iznākums atkarīgs no spēlētāju individuālas meistarības," bullīšus raksturoja Zirnis un turpināja par tiesnešu darbu. "Tiesnešu lēmumi neko labu nesaka par pašiem arbitriem un Starptautisko hokeja federāciju (IIHF). Zona ir viens no vienkāršākajiem spēles elementiem. Līnijtiesnešiem nav daudz uzdevumi - seši spēlētāji, zonas fiksēšana un pārmetieni. IIHF noteikti diskutēs, ka treneris var prasīt challenge (izskatīt strīdīgu situāciju - aut.), lai pateiktu ir vai nav zona. Tas būtu papildus ieguvums treneru štābam, lai pierādītu, ka zona nav fiksēta."

"Var redzēt, kā komanda spēlē Hārtlija vadībā, kāda visiem ir attieksme, - izlasē valdīja ģimenes gars. Patīkami bija atrasties uz vietas un palīdzēt komandai pirmajās spēlēs. Viss sākās no trenera komunikācijas ar hokejistiem, var vilkt paralēles ar Nolana laiku," Zirnis skaidroja Hārtlija pienesumu izlasei. "Patīkami redzēt jauno paaudzi, kas piedalījās pasaules čempionātā. Hokeja ziņā mums ir mainījis spēles stils un zīmējums. Izlase piekopa moderno hokeju, kur spēle notiek zem spiediena visās trijās zonās. Agresīvajā hokejā pirmais ir fiziskā sagatavotība un slidošana. Liels darbs ir izdarīts no spēlētājiem, viņi var būt gandarīti ar padarīto."

P.S. Juris Štāls atgādina, ka "Kurbads" halle pēc kāda laika uzsāks savu darbību, tāpēc jebkurš jaunais hokeja entuziasts ir aicināts pieteikties "Kurbads" sporta skolā, apmeklējot kluba mājaslapas sporta skolas sadaļu.

  +7 [+] [-]

, 2017-05-17 11:33, pirms 7 gadiem
Zobārstam un viņa kabinetam (IIHF) nebij finansiāli izdevīga Latvijas nokļūšana ceturtdaļfinālā, tad nu tiesneši darīja, ko varēja, lai Fāzela lūgumu nolasītu no lūpām un izpildītu.Pilnīgi noteikti prēmijas pēc šī mača tiesnešu kolektīvam ir burvīgas.Loģiski, ka mūsējie atviegloja šo uzdevumu, jācer, ka tajā čempī, kas būs Rīgā, netīrās spēlītes būs joprojām mājiniekiem izdevīgas.

  -3 [+] [-]

, 2017-05-17 11:36, pirms 7 gadiem
Ja nekas nemainās nolikumā ,tad nākošgad man sanāk šāda grupa Latvija,Baltkrievija,Vācija,Francija,D-Koreja

  +1 [+] [-]

, 2017-05-17 11:58, pirms 7 gadiem
Kas ir pamainijies- psihiloģija - noteikti. Rezdas ka spēlē, un lai ar;ī bija daudz jauno ( tas nozimē ka uz priekšu būs vel labāk ja kaut ko LHF nesabojās) , tie no spelēs kopējā zīmejuma ārā nektrita, nebija lasi treicienpiecinieka ( Miķelis, Lauris, Mārtiņš, Bārtulis, Krišjānis) , vairakums dalīta 5 vieta, mazākums ok , aizsardz;iba arii ok , kastinieks 4 vieta, pat mazliet labāk nekā ok. Un tagad tas kas ljoti , vismaz man krita aciis - neprasme ( ledus kvalitate, domāsahas un rīcibas ātrums) parvaldīt ripu - jo .. cik bija piespeēļu itka līdz adresatam bet ne one time metienam, cik parleca pāri nujai un moments nokavēts. Nu un arī izviedoto momewntu realizācija - tikai 13 vieta no 16 komandam. bet kopuma šitais chempis ir ar labu plusinju vertējams

  +2 [+] [-]

, 2017-05-17 15:28, pirms 7 gadiem
zivotaajs rakstīja: Kas ir pamainijies- psihiloģija - noteikti. Rezdas ka spēlē, un lai ar;ī bija daudz jauno ( tas nozimē ka uz priekšu būs vel labāk ja kaut ko LHF nesabojās) , tie no spelēs kopējā zīmejuma ārā nektrita, nebija lasi treicienpiecinieka ( Miķelis, Lauris, Mārtiņš, Bārtulis, Krišjānis) , vairakums dalīta 5 vieta, mazākums ok , aizsardz;iba arii ok , kastinieks 4 vieta, pat mazliet labāk nekā ok. Un tagad tas kas ljoti , vismaz man krita aciis - neprasme ( ledus kvalitate, domāsahas un rīcibas ātrums) parvaldīt ripu - jo .. cik bija piespeēļu itka līdz adresatam bet ne one time metienam, cik parleca pāri nujai un moments nokavēts. Nu un arī izviedoto momewntu realizācija - tikai 13 vieta no 16 komandam. bet kopuma šitais chempis ir ar labu plusinju vertējams
Krišjānis (un arī Jēkabs & Pujacs) droši vien jau ir izlases pagātne... laiks dara savu.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-17 15:37, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Krišjānis (un arī Jēkabs & Pujacs) droši vien jau ir izlases pagātne... laiks dara savu.
Nākamgad kāds no viņiem varētu parādīties. 37 gadīgi aizsargi nav mums retums izlasē.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-17 16:02, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Krišjānis (un arī Jēkabs & Pujacs) droši vien jau ir izlases pagātne... laiks dara savu.
Jāskatās kas trenēs, bet Krišu es nenorakstītu ja Hartlijs paliek. Jēkabs laikam ir pagātne pie jebkura trenera.

     [+] [-]

, 2017-05-17 16:44, pirms 7 gadiem
Ja nu vienīgi tad, ja atkal būs traumētie un nogurušie.
Bez šī PČ gados jaunajiem aizsargiem vēl ir Zīle, Rubīns, Čukste... vecajiem nāksies drīz vien pabīdīties.

     [+] [-]

, 2017-05-17 16:54, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Ja nu vienīgi tad, ja atkal būs traumētie un nogurušie.
Bez šī PČ gados jaunajiem aizsargiem vēl ir Zīle, Rubīns, Čukste... vecajiem nāksies drīz vien pabīdīties.
Tas Ponamarenko ar bija aizsargs? Rakstīja jau, ka Hartlijam patīk tie kustīgie, tā ka ja viņs paliek, var nostrādāt tas faktors, nevis gadi. Lai gan cik sapratu, Pujacs kurš īsti neatbilst skrējēja tipam, visticamāk būtu izlasē, ja ne tās potītes.

     [+] [-]

, 2017-05-17 20:15, pirms 7 gadiem
norcha 172 rakstīja: Zobārstam un viņa kabinetam (IIHF) nebij finansiāli izdevīga Latvijas nokļūšana ceturtdaļfinālā, tad nu tiesneši darīja, ko varēja, lai Fāzela lūgumu nolasītu no lūpām un izpildītu.
kāda finansiāli starpība Fāzelam??! - izmaksā prēmiju Latvijai vai Vācijai - vienalga