Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Eksperti vērtē: Rēdlihs par saimniekošanu vārtu priekšā, Jasam patīk komandas gars

Eksperti vērtē: Rēdlihs par saimniekošanu vārtu priekšā, Jasam patīk komandas gars
Koba Jass
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas hokeja izlase pēc trīs spēļu uzvaru maratona, savu sniegumu čempionātā izlīdzinājusi ar trim zaudējumiem pēc kārtas. Valstsvienība piekāpās spēcīgajai Krievijas izlasei ar 0:5. Raksturojumu par spēli sniedza divi hokejisti - Jēkabs Rēdlihs un Koba Jass.

"Krievijas hokejisti izskatījās diezgan jaudīgi. Pieturēja ripas, deva precīzas un spēcīgas piespēles," par spēli izteicās Jēkabs Rēdlihs. "Mūsējie cīnījās, bet nespējām uzspiest savu spēli. Kaut kādā mērā varbūt taupījāmies Vācijas spēlei. Čaļi gribēja uzvaru, bet kaut kas līdz galam neizdevās."

Jēkabs Rēdlihs pagājušo sezonu aizvadīja Rīgas "Dinamo" rindās, bija arī viens no 62 spēlētājiem, kas piedalījās čempionāta sagatavošanās posmā. Tomēr Hārtlija spēles zīmējumā aizsargs neiederējās. Šis ir pirmais pasaules čempionāts 15 gados, kad Latvijas izlases sastāvā nav neviens no brāļiem Rēdlihiem. Jēkabs ir piedalījās četros pasaules čempionātos, pēdējais bija 2014. gadā, izlases sastāvā izcēlies ar pieciem (1+4) punktiem 23 spēlēs.

"Mūsdienās lielākā daļa vārtu tiek gūti no vārtu priekšas. Savā vārtu priekšā neviens cits nedrīkst saimniekot, tā ir jāattīra no pretiniekiem. Kļūdas ir jālabo spēlē pret vāciešiem. Ļoti patīk Hārtlija mentalitāte un psiholoģija. Mēs spēlējam agresīvāku un aktīvāku hokeju kā citus gadus," sacīja Rēdlihs.

Otrs hokeja zinātājs, kurš izteicās par Latvijas un Krievijas izlases spēli bija Koba Jass. Enerģiskais uzbrucējs arī piedalījās Latvijas izlases sagatavošanās posmā pasaules čempionātam, bet vietu sastāvā neizcīnīja. Aizvadīto sezonu Jass pavadīja HK "Kurbads" vienībā, iegūstot Latvijas čempiontitulu. Latvijas izlases sastāvā Koba ir piedalījies četros pasaules čempionātos un vienās olimpiskajās spēlēs. Valstsvienības rindās aizvadījis 22 spēles un sakrājis divus (1+1) rezultativitātes punktus.

"Latvijas izlases sniegums nebija tāds, kādu rādījām iepriekšējās čempionāta spēlēs," iesāka Koba. "Ja mēs dodam viņiem pussekundi vai sekundi ar ripu, tad krievi sāka improvizēt. Latvija veiksmīgi iesāka čempionātu, jo spēlējām agresīvi, aktīvi un pretspēlētājus turējām nūjas attālumā. Nevienam hokejistam nepatīk, ja tuvā distancē ir pretinieks. Pēc pirmajiem ielaistajiem vārtiem, mēs atdevām iniciatīvu Krievijas komandai. Pret pasaulē vadošajiem spēlētājiem, kā Panarins un Kučerovs jāsāk spēlēt jau no iesildīšanās - nedrīkst ļaut viņiem elpot. Pēc šādas spēles mums ir mazliet zudusi pārliecība."

"Šajā čempionātā nevar uzteikt kādu konkrētu spēlētāju, parādītais sniegums ir panākts ar komandas garu," Koba uzteica vienoto izlase kolektīvu. "Latvijas izlasei ir viena sistēma, kas darbojās kā Šveices pulkstenis. Katrs zina savu lomu un pienākumus komandā. Ja zaudējam koncentrāciju kaut uz pussekundi, - mūs uzreiz soda. Hārtlijs treniņnometnes sākumā teica, ka pretī nāks tādi paši cilvēki, ja mēs esam stipri kā komanda, tad varam spēlēt par medaļām. Tam ir jātic un uz to jāiet."

"Ar Bobu Hārtliju priekšgalā mēs varam sasniegt panākumus," par Hārtliju izteicās Koba Jass. "Neviens pretinieks čempionātā nav vājš, visu izšķir mazas nianses un kā strādā komandas gars. Šogad komandā nekas diži nav mainījies, vienkārši ir citādāka sistēma."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-16 11:42, pirms 7 gadiem
Medaļas tiešām vēl ir iespējamas. Ja jau Šveice varēja vinnēt Kanādu, kāpēc lai mēs nevarētu?

  +4 [+] [-]

, 2017-05-16 11:45, pirms 7 gadiem
Hilss, tas tikai loģiski, ka Girgensonam tāds koefs, jo viņu laiž galvenokārt pret vadošajām maiņām.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-16 11:45, pirms 7 gadiem
Topshop rakstīja: Ņicuskins krīt laukā no spēles. Es tur būtu licis Kaprizovu un viņš tur būtu viens no līderiem.
Piesakies Znarokam par asistentu ...

  +1 [+] [-]

, 2017-05-16 11:59, pirms 7 gadiem
Girgam -6 pret vadošajām maiņām nav nemaz tik slikti, zinot ka pretiniekos ir bijuši USA,RUS un SWE un ja vēl ņem vērā,ka SM ir 0

     [+] [-]

, 2017-05-18 03:08, pirms 7 gadiem
ko pasi redliki nespelee???