Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Vācija līdz spēlei pret Latviju cer uz Draizaitla un Grūbauera pievienošanos

Agris Suveizda

Vācija līdz spēlei pret Latviju cer uz Draizaitla un Grūbauera pievienošanos
Zemgus Girgensons pret Leonu Draizaitlu
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šonakt no Stenlija kausa izcīņas izstājās Edmontonas "Oilers" un Vašingtonas "Capitals", un vācu mediji jau raksta par cerībām izlases kreklā pasaules čempionātā ieraudzīt Leonu Draizaitlu un Filipu Grūbaueru. Oficiālu atbilžu no spēlētājiem gan vēl nav, bet izredzes esot ļoti lielas.

Vācijas izlase pasaules čempionātam šobrīd pieteikusi 23 (2+7+14) spēlētājus, un komandas pieteikumā vieta vēl palikusi vienam vārtsargam un vienam laukuma spēlētājam. Neskatoties uz to, ka Leons Draizaitls aizvadījis ļoti ilgu sezonu – olimpiskajā kvalifikācijā, Pasaules kausā, regulārajā sezonā un Stenlija kausā kopumā aizvadītas jau 104 spēles -, vācu mediji ziņo, ka ir pietiekami lielas izredzes 21 gadu veco uzbrucēju redzēt arī pasaules čempionātā, kas notiek viņa dzimtajā pilsētā Ķelnē.

Draizaitls, kuru 2014. gada draftā izraudzījās ar trešo numuru, Stenlija kausā 13 spēlēs sakrāja 16 (6+10) punktus, kas joprojām ir otrais labākais rādītājs līgā. Vēl vairāk punktu ir vienīgi Pitsburgas "Penguins" krievu uzbrucējam Jevgeņijam Malkinam (12, 5+13). Savukārt regulārajā sezonā Draizaitls 82 spēlēs sakrāja 77 (29+48) punktus, kas bija otra lielākā summa komandā – apaļus 100 punktus nopelnīja Konors Makdeivids (30+70). Rīgā notikušajā olimpiskajā kvalifikācijā Draizaitls trīs mačos tika pie pieciem (2+3) punktiem un izšķirošajā spēlē ar vārtiem un piespēli palīdzēja pieveikt Latviju (3:2) un izcīnīt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. Pasaules kausā Draizaitlam divi vārti sešās spēlēs.

Tāpat vācieši cer uz 25 gadus vecā vārtsarga Filipa Grūbauera ierašanos. Vašingtonas "Capitals" rezerves vārtsargs regulārajā sezonā piedalījās 24 mačos, atvairīja 92,6% metienu un vidēji ielaida 2,04 ripas, bet Stenlija kausā viņš laukumā devās vienīgi otrās kārtas sērijas otrajā spēlē pret "Penguins" (2:6), trešajā trešdaļā nomainot Breidenu Holtbiju un atvairot septiņus no deviņiem metieniem. Tieši Grūbauers bija vācu pamatvārtsargs olimpiskajā kvalifikācijā. Pašreiz izlasē jau ir cits vārtu vīrs no NHL – Ņujorkas "Islanders" pārstāvis Tomass Graiss -, taču viņš pēdējā mačā pret slovākiem iedzīvojās nelielā savainojumā.

Pagaidām ne spēlētāji ir devuši atbildi par iespējamo dalību pasaules čempionātā, ne ir skaidrs, cik drīz viņi varētu ierasties, taču vācu mediji lēš, ka pozitīvas atbildes gadījumā tas varētu notikt tieši uz grupu turnīra pēdējo cīņu pret Latviju. "Pat tad, ja spēlētāji izlems braukt, viņiem būs nepieciešamas vairākas dienas, lai ierastos. Un, protams, tobrīd no tā vēl ir jābūt kādai jēgai [turnīra tabulā]," medijiem sacīja galvenais treneris Marko Šturms.

Latvijas izlasei starp spēlēm pret Zviedriju un Vāciju vēl būs jātiekas arī ar ASV. Pirmdien guvis savainojumu pēc Gabriela Landeskūga spēka paņēmiena, 21 gadu vecais uzbrucējs Niks Šmalcs izlaida vakardienas maču pret Itāliju (3:0), taču parīt pret Latviju varētu būt atpakaļ ierindā. "Sagaidu, ka viņš būs gatavs spēlei pret Latviju, tomēr precīzāk zināsim tikai laika gaitā," sacīja amerikāņu galvenais treneris Džefs Blešils. Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējs regulārajā sezonā 61 spēlē tika pie 28 (6+22) punktiem, bet Stenlija kausā viņam četras spēles un neviena punkta.

Izmantotie resursi:
Leon Draisaitl könnte DEB-Team bei Eishockey-WM...
https://twitter.com/BrianHedger/sta...

 +11 [+] [-]

, 2017-05-11 11:25, pirms 7 gadiem
Lai jau cer, bet Latvija līdz tam visu jau būs sakārtojusi, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā!!!

  +5 [+] [-]

, 2017-05-11 11:35, pirms 7 gadiem
Man tāda sajūta, ka pret zviedriem un amerikāņiem labi nospēlēsim (punktos).

     [+] [-]

, 2017-05-11 11:39, pirms 7 gadiem
ja bus Draisatls bus bedigi saku ka ir,vins tads play-off montrs

  +7 [+] [-]

, 2017-05-11 11:43, pirms 7 gadiem
Vācija var iekļūt 1/4. Nav problēmu zviedrus vai jeņķus atstāt aiz borta

  +8 [+] [-]

, 2017-05-11 11:49, pirms 7 gadiem
Schneider' rakstīja: ja bus Draisatls bus bedigi saku ka ir,vins tads play-off montrs
Jā, bled, viņš viens pats stāvēs vārtos, aizsardzībā un vēl uzbrukumā metīs vārtus un apspēlēs visu Latvijas izlasi.

Viņš ir labs, to neviens nenoliedz, esmu bariņu ar Edmontonas spēlēm šosezon noskatijies, BET – pārlidojums, aklimatizācija, jauni partneri un neiespēlējies komandā, lielie laukumi, nogurums pēc PO utt. Nav jau tā, ka viens laukuma spēlētājs (ne vārtsargs) izšķirs visu spēli. Tāpat LV būs jācīnas par 120% ar vai bez Draizaitla.
N. Ellers Dānijai arī bija līdzīga līmeņa NHL spēlētājs, pie tam jau iespēlējies komandā – redzējām, kas beigās sanāca.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-11 12:19, pirms 7 gadiem
WKS rakstīja: Jā, bled, viņš viens pats stāvēs vārtos, aizsardzībā un vēl uzbrukumā metīs vārtus un apspēlēs visu Latvijas izlasi.

Viņš ir labs, to neviens nenoliedz, esmu bariņu ar Edmontonas spēlēm šosezon noskatijies, BET – pārlidojums, aklimatizācija, jauni partneri un neiespēlējies komandā, lielie laukumi, nogurums pēc PO utt. Nav jau tā, ka viens laukuma spēlētājs (ne vārtsargs) izšķirs visu spēli. Tāpat LV būs jācīnas par 120% ar vai bez Draizaitla.
N. Ellers Dānijai arī bija līdzīga līmeņa NHL spēlētājs, pie tam jau iespēlējies komandā – redzējām, kas beigās sanāca.
Ceresim uz to labako,domaju LAT vs GER bus izkirosa spele pa 1/4 finalu

  +2 [+] [-]

, 2017-05-11 13:59, pirms 7 gadiem
Mums nav jauztraucas, kas notiek vaciesu nometne! Mums jasakuztraukties par rezultativaka speletaja (izvelkam jokeru) Pavlova iesaistisanos LV sastava!Zviedri lai tik turas - Pavlovam golu maiss bus vala!

  +3 [+] [-]

, 2017-05-11 14:50, pirms 7 gadiem
kleperis999 rakstīja: Mums nav jauztraucas, kas notiek vaciesu nometne! Mums jasakuztraukties par rezultativaka speletaja (izvelkam jokeru) Pavlova iesaistisanos LV sastava!Zviedri lai tik turas - Pavlovam golu maiss bus vala!
Nesmejies! Ja Cibuļskis iedos nūju, zviedri visu spēli to vien darīs kā ķeksēs ārā ripas no saviem vārtiem. 11:7 Latvijas labā, Pavlovam 9 goli.

     [+] [-]

, 2017-05-11 16:18, pirms 7 gadiem
Zheel ka oilers netika. Bet nu jaa Leons ir monstrs

     [+] [-]

, 2017-05-11 20:05, pirms 7 gadiem
Lai tik brauc, uzliks pretī kādu kapli no Zii maiņas (Girgensona) un tā arī tas Draizaitls veltīgi maču atslidos, mēģinot tikt vaļā no astes!

tas viss, protams, ir spekulācijas - pēc OS kvalifikācijas un abām pārbaudes spēlēm pret GER, ticu, ka ar pareizo noskaņojumu un Hārtlija taktisko plānu, varam viņus paņemt arī tāpat.