Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

"Rangers" uzbrucējs Jensens atsaka Dānijai, Čehijai palīdzēs Sobotka

Agris Suveizda

"Rangers" uzbrucējs Jensens atsaka Dānijai, Čehijai palīdzēs Sobotka
Vladimīrs Sobotka
Foto: Reuters/Scanpix

Dānijas Hokeja savienība paziņoja, ka Ņujorkas "Rangers" rezerves uzbrucējs Niklass Jensens nolēmis nedoties uz pasaules čempionātu Ķelnē.

"Mums bija laba saruna, un viņš pateica, ka nevarēs piedalīties pasaules čempionātā," sacīja valstsvienības ģenerālmenedžeris Kims Pedersens. Niklass Jensens bija piedalījies trīijosno pēdējiem četriem pasaules čempionātiem, Kaldera kausa izcīņas dēļ izlaižot vienīgi 2015. gada čempionātu.

24 gadus vecais uzbrucējs lielāko sezonas daļu pavadīja fārmklubā Hārtfordas "Wolf Pack", kur 70 spēlēs sakrāja 55 (32+23) punktus un bija otrais rezultatīvākais komandā. Nacionālās hokeja līgas regulārajā sezonā viņam septiņi mači un neviena punkta, bet Stenlija kausā Jensens tā arī laukumā nedevās. 2011. gada draftā Jensenu ar 29. numuru izvēlējās Vankūveras "Canucks".

Dānijas pieteikumā pasaules čempionātam vēl ir brīvas divas vietas, no kurām viena provizoriski ir pietaupīta 28 gadus vecajam Vašingtonas "Capitals" uzbrucējam Lārsam Elleram, kurš šonakt izstājās no Stenlija kausa izcīņas. Pašreiz dāņu rindās ir tikai viens NHL spēlētājs, taču Dānijas Hokeja savienības prezidents Henriks Bahs-Nilsens sarunā ar TASS apstiprināja, ka visi NHL spēlētāji apsolījuši dalību nākamgad Dānijā gaidāmajā pasaules čempionātā. Ja vien tobrīd, protams, nepiedalīsies Stenlija kausā.

Pozitīvas ziņas no Ziemeļamerikas saņēma Čehija - Vladimīrs Sobotka sarunā ar ģenerālmenedžeri Martinu Ručinski apstiprināja, ka spēlēs pasaules čempionātā. Viņa ierašanās gaidāma rīt. 29 gadus vecais uzbrucējs sezonu sāka Omskas "Avangard", regulārajā sezonā 41 spēlē sakrājot 30 (9+21) punktus un Gagarina kausā 12 spēlēs tiekot pie desmit (3+7) punktiem. Aprīļa sākumā Sobotka atgriezās Sentluisas "Blues", tās rindās paspējot aizvadīt arī vienu regulārās sezonas spēli un gūstot vārtus. Stenlija kausā Sobotka, 11 mači un seši (2+4) punkti.

Vasarā Sobotkam ar "Blues" stāsies spēkā jauns trīs gadu līgums, kura kopējā vērtība būs 10,5 miljoni dolāru. Šis Sobotkam būs trešais pasaules čempionāts karjerā. Oficiālajā izlases pieteikumā turnīra mājaslapā Sobotkas uzvārds vēl nefigurē, taču pēc visu formalitāšu nokārtošanas viņš kļūs par 23. (2+7+14) pieteikto hokejistu.

Izmantotie resursi:
Все датские игроки НХЛ согласились сыграть на...
VM: NICKLAS JENSEN kommer IKKE til VM –...
Útočník Vladimír Sobotka posílí český tým na...

  +1 [+] [-]

, 2017-05-11 14:40, pirms 7 gadiem
Tāpēc viņi par Ovečkiniem nekļūst!
Izskatās ka Dāņi nav lieli patrioti, jau vairaki viņiem atsaka!