Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Lipmans: "Ja es aiziešu, domāju, nebūs tik vienkārši palikt elitē"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lipmans: "Ja es aiziešu, domāju, nebūs tik vienkārši palikt elitē"
LHF prezidents Kirovs Lipmans
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans (74) sarunā ar laikrakstu "Diena" aicina līdzjutējus atbalstīt mūsu puišus un gūt prieku no viņu snieguma. Pasaules čempionātā Latvijas izlasei ir ļoti svarīgi noturēties elitē, jo mazajai hokeja valstij izkrišana varētu būt uz daudziem gadiem.

Pirmajās sešās draudzības spēlēs Latvijas izlase bija tālu no sava labākā snieguma, kas viesa bažas valstsvienības iespējām. Savukārt pēdējos divos kontrolmačos tika apspēlēti slovāki, līdz ar to uz pasaules čempionātu mūsu puiši dosies labā noskaņojumā.

"Salīdzinot ar sagatavošanās posma sākumu, pozitīvās pārmaiņas ir lielas. Protams, daudzi kritizēja izlasi, bet mums bija pārliecība, ka augstākais spēles līmenis tiks sasniegts [pārbaudes spēlēs] pret Slovākiju. Esmu kļuvis mierīgāks, un pārliecība par veiksmīgu startu čempionātā man ir augusi. Bez uztraukuma tik emocionāls cilvēks kā es nemaz nevar dzīvot, bet esmu drošs, ka nospēlēsim tā, kā vajag," atzīst Kirovs Lipmans. "Galīgo uzdevumu noteiksim pirmdien hokeja federācijas valdes sēdē. Protams, man kā prezidentam gribētos redzēt izlasi spēlējam ceturtdaļfinālā, bet tas nav tik vienkārši. Pretiniekos ir ļoti stipras komandas. Būšu apmierināts, ja redzēšu, ka puiši atdod visu, ko viņi var. Nevar jau prasīt no cilvēka to, ko viņš nespēj. Mēs nevaram būt kanādieši, bet, ja atdodam visu, kā, piemēram, nupat pasaules čempionātā izdarīja mūsu U18 hokejisti, nosargājot vietu elitē, visi būs apmierināti."

Šopavasar izlasē nav vairāku potenciālo līderu. "Es negribētu nosaukt nevienu vārdu vai izteikt kādus pārmetumus. Esmu pateicīgs, ka viņi no visas sirds grib pārstāvēt izlasi, tomēr ir daži hokejisti, kuriem trūkst patriotisma un vēlmes spēlēt. Tā pamatā ir situācija ar lielajām algām. Man sāp sirds, ka daži neraujas uz izlasi. Tad ir trauma, tad nogurums, tad vēl kaut kas. Tomēr tādu nav daudz, un kopumā situācija ir normāla," atzīst prezidents.

Kāda ir atšķirība starp iepriekšējo izlases galveno treneri Tedu Nolanu un tagadējo stūrmani Aleksandru Beļavski? "Domāju, ka vēl par agru salīdzināt, to varēsim darīt pēc čempionāta. Beļavskis ir kulturāls, inteliģents cilvēks, lai gan daži viņam pārmet runāšanu krievu valodā. Viņš perfekti runā arī latviski. Es viņam ieteicu, lai kādā no preses konferencēm atbild latviski, lai nebūtu nekādu pārmetumu. Bet trenerim nav obligāti jārunā latviski - vai Nolans to darīja? [Smejas.] Man pret Nolanu nekā nav, bet, godīgi sakot, viņš neko neparādīja. Desmitā un divas vienpadsmitās vietas pasaules čempionātos - astoņniekā tā arī neiekļuvām. Kas attiecas uz 8. vietu Sočos, nevajag aizmirst, ka mēs jau pirms Nolana trīs reizes bijām spēlējuši olimpiskajā turnīrā. Man nav neērti atzīt, ka liela daļa Soču panākumu slēpjas Sanda Ozoliņa pienesumā. Kas attiecas uz Nolana iespēju atgriezties Latvijas izlasē - nē, to es nedarīšu nekad," norāda Latvijas hokeja galvenais funkcionārs.

Latvijas izlase jau 19. reizi pēc kārtas spēlēs pasaules čempionāta elites divīzijā. Cik ilgi tas turpināsies? "Neviena cita no mazajām hokeja valstīm nevar lepoties ar šādu rezultātu," akcentē mūsu hokeja ilggadējais vadītājs Lipmans. "Es nevaru visu mūžu būt LHF prezidents. Ja es aiziešu, domāju, ka nebūs tik vienkārši [palikt elitē]. Tādai valstij kā Latvija izkrišana no spēcīgāko sabiedrības varētu būt uz daudziem gadiem. Aicinu līdzjutējus atbalstīt mūsu puišus un gūt prieku no viņu snieguma. Izlasei tas ir ļoti svarīgi. Šobrīd šķiet, ka Prāgā varētu būt ap 5000 Latvijas līdzjutēju, iespējams, pat vairāk, un tas priecē!"

2015. gada pasaules čempionāts risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā (1.-17.maijs). Prāgas grupā mūsu pretinieces būs Kanāda, Zviedrija, Čehija, Šveice, Francija, Vācija un Austrija. Pasaules čempionātā pirmā spēle Latvijas hokejistiem būs 1. maijā pret Kanādas valstsvienību.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

1 2 3 74 komentāri
Slēpts komentārs: ..............

  +4 [+] [-]

, 2015-04-27 10:54, pirms 9 gadiem
.............. rakstīja: Neskatoties uz to, ka tas izklausīsies stulbi, provokatīvi, nepārdomāti un bērnišķīgi, bet mana priekšnojauta saka, ka mēs pirmajā spēlē uzvarēsim Kanādu. Redzēju sapni, kur es sēžu hallē (sapnī tas varēja būt 2006. gads, jo hokejs notika LV) un mēs uzvaram Kanādu... Ceru, ka tas nav kāds "inversā veida spanis"...
Nebūtu jau slikti, bet jāatceras, ka 2006.g. mēs no Kanādas pa pakaļu dabūjām, ceru, ka Tu šāda sapņa atkārtošanos neredzēji.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-27 10:57, pirms 9 gadiem
Pasaules čempionātā Latvijas izlasei ir ļoti svarīgi noturēties elitē, jo mazajai hokeja valstij izkrišana varētu būt uz daudziem gadiem.

Kirov ko Tu murgo? Uz kādiem "daudziem gadiem"? Ja arī nokritīsim (protams pasarg Die's nenovēlu tādu lietu) vai tad mums ko? Hokejisti par nez kādiem tizleņiem pēkšņi paliks, ka nespēs nākamajā gadā kaut otrie 1. divīzijas A grupā palikt? Slovēniju, Itāliju, Poliju neapspēlēs?

     [+] [-]

, 2015-04-27 10:58, pirms 9 gadiem
Gods un slava Lipmana kungam!

  +2 [+] [-]

, 2015-04-27 11:02, pirms 9 gadiem
Murgs kaut kāds...

  +2 [+] [-]

, 2015-04-27 11:03, pirms 9 gadiem
als rakstīja: Pasaules čempionātā Latvijas izlasei ir ļoti svarīgi noturēties elitē, jo mazajai hokeja valstij izkrišana varētu būt uz daudziem gadiem.

Kirov ko Tu murgo? Uz kādiem "daudziem gadiem"? Ja arī nokritīsim (protams pasarg Die's nenovēlu tādu lietu) vai tad mums ko? Hokejisti par nez kādiem tizleņiem pēkšņi paliks, ka nespēs nākamajā gadā kaut otrie 1. divīzijas A grupā palikt? Slovēniju, Itāliju, Poliju neapspēlēs?
Mani patiešām pārsteidz optimisms no tiem, kas uzskata, ka, ja Latvija izkritīs uz 1. divīziju, tad jau pēc gada būs atpakaļ. Ja tas vēl ir pastiprināts ar tekstiem "vienreiz jāizkrīt, lai ieviestos kārtība", tad vispār ir lieliski!

     [+] [-]

, 2015-04-27 11:04, pirms 9 gadiem
.............. rakstīja: Neskatoties uz to, ka tas izklausīsies stulbi, provokatīvi, nepārdomāti un bērnišķīgi, bet mana priekšnojauta saka, ka mēs pirmajā spēlē uzvarēsim Kanādu. Redzēju sapni, kur es sēžu hallē (sapnī tas varēja būt 2006. gads, jo hokejs notika LV) un mēs uzvaram Kanādu... Ceru, ka tas nav kāds "inversā veida spanis"...
Es gan tādiem brīnumiem neticu, lieku uz 2-4. Čehus varētu apspēlēt savās mājās ar Jāgru priekšgalā, tas arī nedaudz no fantastikas, a vdrug?

  +4 [+] [-]

, 2015-04-27 11:06, pirms 9 gadiem
Un var jebko stāstīt par Kirovu, taču savu darbu viņš padara, jo noturēties elitē 19 gadus priekš Latvijas, zinot kā ir gājis citām valstīm, ir sasniegums. Jā, Lipmans uz to arī strādā visvairāk, nevis uz vietējā hokeja kaut kādu attīstību (kaut kādu, jo nez cik var Latvijas gadījumā par tādu runāt un nez cik tā ir iespējama), taču tieši izlases labā viņš ir paveicis daudz.

 +24 [+] [-]

, 2015-04-27 11:13, pirms 9 gadiem
starp citu, Kirovs Irbi toreiz atbrīvoja no amata, jo viņam nav sporta speciālista sertifikāts, bet Beļavski pieņēma darbā bez šī sertifikāta, ko var viegli apskatīties LSFP mājaslapā.

izskatās, ka Kira toreiz vienkārši nevarēja pacelt Arču $$$
un pie pakaļas tie normatīvie akti
Slēpts komentārs: KazahsLV

  -3 [+] [-]

, 2015-04-27 11:17, pirms 9 gadiem
Pareizi, aizbāza mutes par Nolana iespējamo atgriešanos pie stūres. Pīpējiet to bambuku ar Tedu kur citur.

  -3 [+] [-]

, 2015-04-27 11:19, pirms 9 gadiem
baller46 rakstīja: starp citu, Kirovs Irbi toreiz atbrīvoja no amata, jo viņam nav sporta speciālista sertifikāts, bet Beļavski pieņēma darbā bez šī sertifikāta, ko var viegli apskatīties LSFP mājaslapā.

izskatās, ka Kira toreiz vienkārši nevarēja pacelt Arču $$$
un pie pakaļas tie normatīvie akti
Būšana vai nebūšana tajā sarakstā nenozīmē, to ka viņam ir/nav papīru, jo te ir tikai Latvijas federāciju treneru datu bāze. Ja cilvēks papīrus ir ieguvis ārzemēs, tad viņa šeit nebūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-04-27 11:23, pirms 9 gadiem
Nu tad centīsimies nosargāt vietu elitē.

  +5 [+] [-]

, 2015-04-27 11:27, pirms 9 gadiem
Kas cits sunim asti cels, ja ne pats, ja jau pats būtu tik drošs par to ko pateica, tad nemeklētu apstiprinājumu plātoties.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-27 11:28, pirms 9 gadiem
lai tikai šancē savā jomā ... lielajā izlasē nav ko darīt

golsss rakstīja: No U-18 vienu vajadzēja lielajā izlasē. Treneri vai spēlētāju.

 +14 [+] [-]

, 2015-04-27 11:34, pirms 9 gadiem
Nu Kirovs var jau stāstīt pasaciņas lētticīgajiem,ka grāmatvede 2 reizes pārskaitījusi Nolanam algu kļūdas pēc-droši vien īstenībā jau palika parādā-ja tik kategoriski noraida Nolana kandidatūru'!Zinu konkrētu gadījumu,kad viņš stāstīja presei par to,ka risina jautājumus izlases sakarā,bet īstenība neko nebija darījis.Un kā tad ar tiem hokeja federācijas mūžīgajiem parādiem-ko pat Matulis pieminēja,kad strādāja hokeja federācijā?Blefotājs viņš ir liels katrā ziņā!Tad viņam slikts Znaroks,tad Ozoliņš,tad Nolans.Kā vispār viņam vēl var ienākt prātā aicināt Ozoliņu par ģenerālmenedžeri,ja pats viņu iepriekš nesmuki patrieca?

  +4 [+] [-]

, 2015-04-27 11:34, pirms 9 gadiem
Ulvis Brože ‏@UlvisBrozhe 6 minutes ago

Uz ledus nav aizsargi Ēriks Ševčenko un Jānis Andersons un uzbrucēji Roberts Lipsbergs un Roberts Jekimovs. Sastāvs PČ skaidrs?

  -1 [+] [-]

, 2015-04-27 11:36, pirms 9 gadiem
KazahsLV rakstīja: Ko Tu tur drīzāk murgo?!
Ko tieši? Tavuprāt mūsu izlase gada laikā paliks par tādiem nespējniekiem, ka tad nevarēs/nespēs nākamgad atpakaļ Elitē "uzrāpties"? Un "daudzus gadus"(copyright Kirovs L.) pavadīs 1.divīzijas A grupā? Ja tā, tad kāreiz murgo šoreiz Tu! nevajag burt drāmu tur kur viņas nav! Kirovam ir darbs tāds bišķi drāmu uzburt (cik viss slikti es viens ahūni labais tik daudz izdarijis u.t.t.), bet dzīvē viss ir krietni vienkāršāk! Viss ir pašu čaļu rokās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-27 11:39, pirms 9 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Mani patiešām pārsteidz optimisms no tiem, kas uzskata, ka, ja Latvija izkritīs uz 1. divīziju, tad jau pēc gada būs atpakaļ. Ja tas vēl ir pastiprināts ar tekstiem "vienreiz jāizkrīt, lai ieviestos kārtība", tad vispār ir lieliski!
Es paskatījos 1. divīzijas A grupas spēles –ja mēs izkrītam, LV izlasei ir jābūt extra tizleņiem, lai netiktu atpakaļ, vienīgā izlase, kas bija TOP divīzijas līmenī, bija kā jau sagaidāms, kazahi.
Kā tu iedomājies, kura izlase būtu spējīga aizlikt kāju priekšā LV? Itāļi, japāņi, D-koreja vai poļi . Visas šīs izlases ir zemāka līmeņa, kā LV.
Un par tirliņiem, kas uzskata, ka kaut kāds labums LV izlasei būtu no izkrišanas uz 1. divīziju vispār nerunāsim, tie ir nejēgas.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-27 11:41, pirms 9 gadiem
UN:
LETA Prāgā ‏@LETAsportsEXTRA 6 minutes ago
Savukārt Hokeja federācija to "sīkāk nekomentē", solot, ka preses konferencē būs "interesanti jaunumi".

Un Indrašis piedalās treniņā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-04-27 11:41, pirms 9 gadiem
Kirovs, man par brīnumu ,sakarīgi runāja ,bet līdz brīdim ,kad pieminēja Nolanu.Tālāk jau viss auzās.

  -2 [+] [-]

, 2015-04-27 11:45, pirms 9 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Ulvis Brože ‏@UlvisBrozhe 6 minutes ago

Uz ledus nav aizsargi Ēriks Ševčenko un Jānis Andersons un uzbrucēji Roberts Lipsbergs un Roberts Jekimovs. Sastāvs PČ skaidrs?
Bļāviens – kāda mārrutka pēc punduris Demiters jāņem – tāpat zināms, ka lielākajā daļā spēļu LV vajadzēs vairāk aizsargāties, kā uzbrukt un aizsardzībā Demiters ir vājš, Bajaruns aizsarga postenī būt noderīgāks, kā tāds Demiters.
Piektdien Arēnā speciāli skatījos uz Demitera spēli,viņš taču nav spējigs ne spēka paņēmienu uztaisīt ne augumā nospēlēt pret uzbrucēju, tikai ar savu mazo nūjiņu mēģina kaut ko atņemt ripu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-04-27 11:50, pirms 9 gadiem
Teds kaut ko tādu ir pateicis Lipmanam, kas nav īsti paticis (visticamāk, ka līguma ietvaros kaut kas ir neizdarīts finanšu jomā ), un tas ir uz ilgu laiku, ja tu Kirovam neesi pa prātam, tad ar labu prātu neviens izlasē neatgriežas

alguns rakstīja: Kirovs, man par brīnumu ,sakarīgi runāja ,bet līdz brīdim ,kad pieminēja Nolanu.Tālāk jau viss auzās.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-27 11:52, pirms 9 gadiem
smiltene vanagi rakstīja: Bļāviens – kāda mārrutka pēc punduris Demiters jāņem – tāpat zināms, ka lielākajā daļā spēļu LV vajadzēs vairāk aizsargāties, kā uzbrukt un aizsardzībā Demiters ir vājš, Bajaruns aizsarga postenī būt noderīgāks, kā tāds Demiters.
Piektdien Arēnā speciāli skatījos uz Demitera spēli,viņš taču nav spējigs ne spēka paņēmienu uztaisīt ne augumā nospēlēt pret uzbrucēju, tikai ar savu mazo nūjiņu mēģina kaut ko atņemt ripu.
Toties pret Kanādu čalis varēs izskatīties labi! Galvastiesu mazākais Demiters mēgina kanādiešu uzrucējam ripu "noķeksēt", bet tas šo uztaisa par uzlīmi uz borta!

  +3 [+] [-]

, 2015-04-27 11:56, pirms 9 gadiem
Gribētos, lai Lipmans izskaidro šī sava teikuma domu.
"Tādai valstij kā Latvija izkrišana no spēcīgāko sabiedrības varētu būt uz daudziem gadiem".
Varbūt tas izteikts nepadomājot. Vai patiešām Lipmans tik ļoti netic Latvijas hokejistiem, ka uzskata , ka mēs vairākus gadus pēc kārtas no 6 komandām netiksim 2 labāko skaitā ,kuras atgriežas elitē.
Dienvidkoreja, Ungārija, Itālija, Kazahstāna, Ukraina, Japāna bija šogad. Nopietni pretinieki ir Kazahstāna. Labi vienu gadu nepaveicās ,kaut kas notiek , bet ka vairākus gadus mēs šādā kompānijā netiekam divniekā. tad jābūt lielai krīzei hokejā. Vai Lipmanam ir aizdomas , ka mums varētu būt hokejā nopietna krīze.

  +4 [+] [-]

, 2015-04-27 11:56, pirms 9 gadiem
Prussian2 rakstīja: Sāksim ar to ,ka mūsu hokejistiem jau parādas demotivācija jau spēlēt elites PČ , kur nu vēl 1. divīzijas čempī.
Otrais - 1.divīzijas čempis sākas ātrāk kā elites - līdz ar to mums iztrūks labu spēlētāju ,kas vēl sitīsies Eiropas hokeju līgu plovos. Reāli mūsu sastāvs būtu kā pārbaudes pret Franciju eiročelendžī- vai tas ir gana labs ,lai uzvilktu Poliju bez problēmām - es nezinu.
Būtu mazāks pārbaudes spēļu skaits un būtu grūtāk iespēlēt sastāvu.
Spēlēšana 1.divīzijā mums godu nedarīs.
Kuram no mūsu spēlētājiem ir demotivācija spēlēt PČ??
Un kas tev liek domāt, ka mūsu spēlētāji būtu nemotivēti spēlēt 1. divīzijas PČ – man šķiet tiešī pretēji, būtu maksimāli motivēti atgriezt atpakaļ izlasi uz Top divīziju.

Un uz 1. divīzijas PČ reāli var iztrūkt tikai Eiropas līgu finālisti – daudz mums tādi ir???
No NHL, AHL arī paspēj uz čempi no komandām, kas netiek PO.
Nevajag jau buļļa sūdu te ļurināt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-04-27 11:58, pirms 9 gadiem
Prussian2 rakstīja: Sāksim ar to ,ka mūsu hokejistiem jau parādas demotivācija jau spēlēt elites PČ , kur nu vēl 1. divīzijas čempī.
Otrais - 1.divīzijas čempis sākas ātrāk kā elites - līdz ar to mums iztrūks labu spēlētāju ,kas vēl sitīsies Eiropas hokeju līgu plovos. Reāli mūsu sastāvs būtu kā pārbaudes pret Franciju eiročelendžī- vai tas ir gana labs ,lai uzvilktu Poliju bez problēmām - es nezinu.
Būtu mazāks pārbaudes spēļu skaits un būtu grūtāk iespēlēt sastāvu.
Spēlēšana 1.divīzijā mums godu nedarīs.
Uz spēlēm pret Norvēģiju mums bija pietiekoši daudz pieejami spēlētāji un šajā laikā sākās 1.divīzijas spēles.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-27 11:58, pirms 9 gadiem
smiltene vanagi rakstīja: Es paskatījos 1. divīzijas A grupas spēles –ja mēs izkrītam, LV izlasei ir jābūt extra tizleņiem, lai netiktu atpakaļ, vienīgā izlase, kas bija TOP divīzijas līmenī, bija kā jau sagaidāms, kazahi.
Kā tu iedomājies, kura izlase būtu spējīga aizlikt kāju priekšā LV? Itāļi, japāņi, D-koreja vai poļi . Visas šīs izlases ir zemāka līmeņa, kā LV.
Un par tirliņiem, kas uzskata, ka kaut kāds labums LV izlasei būtu no izkrišanas uz 1. divīziju vispār nerunāsim, tie ir nejēgas.
Te jau apstāstīja kas un kā ar to sastāvu.
Ja mēs paskatāmies, tad Itālija ne vienu vien reizi ir uzvarējusi Latviju elites līmenī (t.i., spēlējot mūsējiem ar labāko sastāvu). Polija - tā kā tā ir viena spēle, tad visādi var gadīties, jo ne tikai sastāvs mums būs cits, bet arī sagatavošanās periods krietni īsāks.

     [+] [-]

, 2015-04-27 11:59, pirms 9 gadiem
als rakstīja: Toties pret Kanādu čalis varēs izskatīties labi! Galvastiesu mazākais Demiters mēgina kanādiešu uzrucējam ripu "noķeksēt", bet tas šo uztaisa par uzlīmi uz borta!
Specca atstās Prāgas hallei par prieku mazu 172cm augstuma uzlīmi uz borta ar Demitera attēlu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 74 komentāri