Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2950, Did:0, useCase: 3

Girgensona pārstāvētā "Sabres" par galveno treneri ieceļ Granato

Rolands Eliņš

Girgensona pārstāvētā "Sabres" par galveno treneri ieceļ Granato
Dons Granato. Foto: AP/Scanpix

NHL klubs Bufalo "Sabres" par galveno treneri apstiprinājis Donu Granato, kurš šos pienākumus pildīja jau iepriekšējās sezonas otrajā pusē.

53 gadus vecais treneris Dons Granato pievienojās "Sabres" organizācijai pirms 2019./20. gada sezonas, kad sāka strādāt komandā kā trenera asistents. Viņš palika komandā arī pēc galvenā trenera Ralfa Krīgera atlaišanas, turpinot darbu kā galvenā trenera pienākumu izpildītājs.

Viņam šī būs pirmā pieredze pilnvērtīgā galvenā trenera pozīcijā NHL, taču Granato ir liela pieredze hokejā, trenera arodu sākot gandrīz pirms 30 gadiem. Viņš strādājis vairākās ECHL un AHL komandās, kā arī NHL komandās par trenera asistentu un skautu.

Granato vairākas sezonas bija ASV jauniešu izlašu treneris. Ar U18 ASV izlasi viņš kļuva par pasaules čempionu 2015. gadā, bet pirms trim gadiem bija ASV vīriešu izlases trenera asistents, kad tā pasaules čempionātā ieguva bronzu.

Granato pārņēmis vienu no neveiksmīgākajām NHL komandām. Bufalo nav spēlējusi izslēgšanas spēlēs kopš 2011. gada, bet nevienā Stenlija kausa izcīņas sērijā nav uzvarējusi kopš 2007. gada. Vairākās iepriekšējās sezonās pēc kārtas "Sabres" atradusies līgas apakšgalā un regulāri mainījusi galvenos trenerus un kluba vadītājus.

Bufalo komandu jau vairākas sezonas pārstāv Latvijas hokejists Zemgus Girgensons, kurš pirms iepriekšējās sezonas noslēdza trīs gadu līgumu ar "Sabres", taču pirms sezonas sākuma guva smagu traumu, kuras dēļ nācās izlaist visu sezonu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/sabres/news/buf...

     [+] [-]

, 2021-06-29 22:49, pirms 3 gadiem
Nu, cerams, ka.... spridzinās!

     [+] [-]

, 2021-06-30 06:44, pirms 3 gadiem
Tajā bedrē nekas nav glābjams