Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Osgūds: ''Spēlēju no sirds''; otrā spēle jau šonakt

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Osgūds: ''Spēlēju no sirds''; otrā spēle jau šonakt
Kriss Osgūds
Foto: AP

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šonakt tika aizvadīta pirmā cīņa par Stenlija kausu - uzvaru savās mājās ar 3:1 izcīnīja Detroitas ''Red Wings'', savukārt sērijas nākamā spēle tiks aizvadīta jau šonakt. Pēc pirmās spēles pārdomās dalījās abu komandu hokejisti.

Jau ziņojām, ka Stenlija kausa izcīņas fināla pirmajā mačā Detroitas ''Red Wings'', pateicoties Breda Stjuarta, Jūhana Francena un Justina Abdelkadera gūtajiem vārtiem, ar 3:1 prata apspēlēt Austrumu konferences uzvarētājus Pitsburgas ''Penguins'', kuru labā vārtus guva Ruslans Fedotenko. Sērijā ''sarkanie spārni'' atrodas vadībā ar 1:0.

Mājinieku vārtsargs Kriss Osgūds atzina, ka centies spēlēt cik labi vien varējis: ''Centos darīt visu, lai palīdzētu komandai. Bieži vien svarīgākais ir uzvarēt pirmo spēli, tādēļ centos, kā vien spēju. Protams, sanāca arī kļūdas, bet galvenais, lai komanda uzvar.'' ''Red Wings'' jau devīto sēriju pēc kārtas iesāk ar uzvaru. Interesanti, ka kopš 1939. gada 54 no 69 komandām, kas uzvar finālsērijas pirmo maču, kļūst par čempionēm.

''Zinājām, ka viņi spēlēs cieši, neļaus mums izvērsties. Mums bija vairākas labas iespējas gūt vārtus, tomēr neizmantojām savus momentus. Jāatrod iespējas, kā tos izmantot, jo bez gūtiem vārtiem nevaram uzvarēt. Bet mums ir visas iespējas iegūt Stenlija kausu,'' preses konferencē savas pārdomas izklāstīja viens no ''Penguins'' līderiem, komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs, kuram gan šonakt pie rezultivitātes punktiem tik neizdevās, toties lietderības koeficients negatīvs - mīnus viens. ''Penguins'' vienus vai mazāk vārtus guva tikai otro reizi šīs sezonas izslēgšanas spēlēs.

Savukārt ''Red Wings'' galvenais treneris Maiks Babkuks atzina, ka šajā spēlē izšķiroša nozīme ir bijusi vārtsargu spēlei: ''Osgūds aizvadīja teicamu spēli, viņš komandu glāba ne reizi vien. Par pretinieku vārtsargu - mums jau labāk, ja viņš ielaiž vairā! [smejas - aut.]. Mums jāturpina spēlēt sava spēle, jo labi redzams, ka viņi nespēj tikt līdzi mūsu piedāvātajam tempam.'' Interesanti, ka ''pingvīniem'' šī bija pirmā no pēdējām 11 spēlēm, kad viņi negūst vārtus trešajā trešdaļā.

Savukārt Jūhans Francens, kurš guva šī mača uzvaras vārtus, nopelnījis kaut vienu rezultivitātes punktu 13 no 17 play - off spēlēm. Bet ''Red Wings'' Detroitā uzvarējuši deviņas no desmit izslēgšanas spēlēm, astoņās no tām ielaižot divus vai mazāk vārtus. Zīmīgi, ka aizvadītajā spēlē ''Joe Louis Arena'' bijusi pārpildīta jeb aizņemtas visas [20 066 - aut.] pieejamās vietas.

Vairāki Ziemeļamerikas hokeja eksperti uzsver, ka spēles izšķirošais moments bijis tas, ka Osgūds pratis atvairīt krieva Jevgēņija Malkina izgājienu viens pret viens, atsitot ripu ar cimdu. Pats Osgūds uzsvēris, ka nav zinājis, kā Malkins izdarīs metienu: ''Es viņu pat īsti neredzēju. Tā vienkārši bija intuīcija. Zināju vien to, ka viņš centīsies mest. Sezonas laikā vairākkārt esmu sastapies ar viņu aci pret aci, taču nav svarīgi, kā noslēgušās tās epizodes. Tagad svarīgas ir tikai šīs spēles.''

Savukārt citi eksperti uzsvēruši, ka jāpievērš uzmanība Henrika Zeterberga un Krosbija duelim - viņi spēles laikā vairākas reizes asi pagrūstījās, acīmredzami mēģinot provocēt viens otru, jo tieši šie spēlētāji ir savu komandu vieni no līderiem [Zeterbergs pagājušās sezonas Stenlija kausa izcīņā ieguva vērtīgākā spēlētāja jeb MVP balvu - aut.].

Nākamā spēle tiks aizvadīta jau šonakt, Detroitā, plkst. 3:00 pēc Latvijas laika.

Atskats uz pirmo spēli

Izmantotie resursi:
nhl.com
espn.com
The Asociated Press

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2009-05-31 19:01, pirms 15 gadiem
Butu ideali ja LTV7 raditu finalu !

  +3 [+] [-]

, 2009-05-31 19:22, pirms 15 gadiem
Penguins jaauzvar shonakt!!! Ceru ka J. Staals beidzot atveersies un saaks mest golus! Let's GO PENS!!!

     [+] [-]

, 2009-05-31 19:34, pirms 15 gadiem
GOOO PENS!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-05-31 19:48, pirms 15 gadiem
Labs raksts un video pielikts pie raksta vel labaks. Liels paldies

  -3 [+] [-]

, 2009-05-31 19:51, pirms 15 gadiem
I am basketball rakstīja: Jā tas gan būtu pasakaini! Esmu basketbola fans, bet ja jau var NBA rādīt, kādēļ kādu svētdienas vakaru nevarētu NHL spēli parādīt?
Būtu pasakaini, ja LTV7 nākošgad rādītu futbola pasaules kausu un olimpiskās spēles, bet pat šo pasākumu translešana ir apdraudēta, kur nu vel NHL finālspēles translēšana. NESAPŅO.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-05-31 20:06, pirms 15 gadiem
I am basketball rakstīja: Es vsp runāju par regulārās sezonas spēli.... Jo reāli tas izmaksā ļoti dārigi un fināli ir pēc mūsu laika pašā naksts vidū... tātad auditorijas nekādas...
No riita kautvai atkartojama, bet galvenais lai var paskatiities speli!

  +2 [+] [-]

, 2009-05-31 21:14, pirms 15 gadiem
I am basketball rakstīja: Es vsp runāju par regulārās sezonas spēli.... Jo reāli tas izmaksā ļoti dārigi un fināli ir pēc mūsu laika pašā naksts vidū... tātad auditorijas nekādas...
Nevaru nepiekrist...
BET - ja teiksim nākamgad līdz SC finālam aizspēlētos kāda no mūsējo pārstāvētajām komandām(pat nav svarīgi,kura tieši),tad nu gan LTV7 vajadzētu prasties un rādīt visu finālu.
Kā lai neatceras 2002.gadu un Karolīnas ar Irbi vārtos sēriju pret to pašu Detroitu... Pat nebija žēl negulēto nakšu.

     [+] [-]

, 2009-05-31 23:36, pirms 15 gadiem
Lai veicas RedWings

  +3 [+] [-]

, 2009-05-31 23:41, pirms 15 gadiem
Es par pingvīniem
Stanley goes to Pittsburgh!!!