Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Eliss aizmainīts uz Monreālu, Kosticins – uz Nešvilu

Juris Miņins
Juris Miņins

Eliss aizmainīts uz Monreālu, Kosticins – uz Nešvilu
Dens Eliss
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Nešvilas "Predators" un Monreālas "Canadiens" ir veikuši maiņu, kuras rezultātā vārtsargs Dens Eliss pārcēlās uz Kvebeku, bet pretējā virzienā devās baltkrievu hokejists Sergejs Kosticins.

Vakarnakt notikušajā maiņā Nešvilas "Predators" uz Monreālas "Canadiens" aizsūtīja vārtsargu Denu Elisu un uzbrucēju Dastinu Boidu, bet pretī saņēma Sergeju Kosticinu un drafta izvēli kādā no nākotnes jauno spēlētāju izvēles ceremonijām.

Monreālas "Canadiens" šī maiņa ir svarīga tāpēc, ka viņiem, pēc Jaroslava Halaka maiņas, bija palikusi vakanta otrā vārtsarga vieta, kurā Eliss varētu būt lielisks papildinājums, bet Dastins Boids varētu būt labs "rotācijas spēlētājs". Savukārt "Predators" no Kosticina cer sagaidīt rezultatīvu spēli, kas padarītu komandas uzbrukumu daudz draudīgāku.
Tiesa, lai viss notiktu tā kā ir iecerējušas abu komandu vadības, no sākuma visiem trim maiņā iesaistītajiem spēlētājiem ir jānoslēdz jauni līgumi. Elisa gadījumā tas ir jāizdara līdz 1. jūlijam, jo pretējā gadījumā viņš kļūst par brīvo aģentu, bet Kosticinam un Boidam šie datumi nav tik strikti, jo abi šo vasaru pavadīs ierobežoto brīvo aģentu statusā.
Jāpiebilst, ka Sergeja Kosticina gadījumā gan viss nav tik vienkārši, jo spēlētājs visai aktīvi izskata arī Kontinetālās hokeja līgas (KHL) piedāvājumus, tieši tāpēc maiņas darījumā ir arī noteikts, ka, ja Kosticins dosies prom no NHL, "Predators" saņems kompensāciju, visdrīzāk, drafta izvēļu formā.

Tāpat jāpiebilst, ka aizvadītajā sezonā Dens Eliss vārtus sargāja 31 mačā, kuru laikā prata tikt pie 15 uzvarām, vidēji spēlē ielaida 2.69 vārtus, taču atvairīja 90.9% no visiem pretinieku metieniem. Dastins Boids 78 mačos guva 24 (11+13) punktus, bet Sergejs Kosticins – 47 mačos prata gūt septiņus vārtus un atdot 11 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Kalgarī "Flames" ir noslēgusi vienvirziena līgumu ar "bez piecām minūtēm Rīgas "Dinamo" vārtsargu", zviedru Henriku Karlsonu. Līgums ir noslēgts uz vienu sezonu, kuras laikā, ja vien spēlētājs visu sezonu aizvadīs NHL, Karlsons saņems 0.5 miljonus ASV dolāru.

No pārējiem jaunumiem ir jāpiemin tas, ka Otavas "Senators" ir izpirkuši Džonatana Čīču līgumu un viņš rītdien kļūs par neierobežoto brīvo aģentu, bet Dalasas "Stars" ir pagarinājuši līgumu ar spēka uzbrucēju Krisu Bārču.
Nevar nepieminēt arī to, ka Ņūdžersijas "Devils" vadība par trenera asistentu ir iecēlusi leģendāro hokejistu, sesto labāko rezultatīvo piespēļu dalītāju NHL vēsturē Adamu Outsu.

Izmantotie resursi:
forecaster.ca
tsn.ca

  +3 [+] [-]

, 2010-06-30 17:14, pirms 14 gadiem
Njā, Outss bija dispičeru dispičers.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-30 17:15, pirms 14 gadiem
Cerams ka Eliss sevi labi pierādīs un ''Canadiens'' aizvedīs līdz finālam!!

     [+] [-]

, 2010-06-30 17:19, pirms 14 gadiem
Brāļi šķirās...

  -2 [+] [-]

, 2010-06-30 17:26, pirms 14 gadiem
pareizi darīja ka to atsēdētāju nomainmīja
Slēpts komentārs: wild21

 +32 [+] [-]

, 2010-06-30 17:40, pirms 14 gadiem
wild21 rakstīja: Tad varbut Monreala taisas kadu vartsargu aizmainit jo viniem tac vel ir Halaks un Praiss
Halaks jau ir Sentluisā! Labrīt Igaunija!

 +10 [+] [-]

, 2010-06-30 17:46, pirms 14 gadiem
wild21 rakstīja: Tad varbut Monreala taisas kadu vartsargu aizmainit jo viniem tac vel ir Halaks un Praiss
Jaroslavu Halaku iemainīja pret diviem Sentluisas jaunekļiem... Šķiet pirms 2 nedeļām!

  -2 [+] [-]

, 2010-06-30 17:51, pirms 14 gadiem
"tieši tāpēc maiņas darījumā ir arī noteikts, ka, ja Kosticins dosies prom no NHL, "Predators" saņems kompensāciju, visdrīzāk, drafta izvēļu formā."

Tas ir abpusēji. Ja kāda no komandām noslēdz līgumu ar kādu no spēlētājiem, viņi sūta k-kādus vēlo drafta raundu pikus.

  +4 [+] [-]

, 2010-06-30 18:28, pirms 14 gadiem
Domāju visas izmaiņas ies spelētājiem labā!

  -2 [+] [-]

, 2010-06-30 19:12, pirms 14 gadiem
domaju ka Kosticins braugs uz KHL, jo NHL nu galigi vinjam vairs nejiet bet KHL limenim bus gana labs un naudinjas vairak vares nopelnit! Runajot par Karlesonu neticu ka vinjs daudz dabus spelet jo Kiprusovs ir forma tad vinju aiztat nav jegas, bet tad jau mani!! bus jautra un intresanta nakama NHL sezona es ta nojausu, bus ko paskatities

  +4 [+] [-]

, 2010-06-30 21:12, pirms 14 gadiem
z-scarss rakstīja: domaju ka Kosticins braugs uz KHL, jo NHL nu galigi vinjam vairs nejiet bet KHL limenim bus gana labs un naudinjas vairak vares nopelnit! Runajot par Karlesonu neticu ka vinjs daudz dabus spelet jo Kiprusovs ir forma tad vinju aiztat nav jegas, bet tad jau mani!! bus jautra un intresanta nakama NHL sezona es ta nojausu, bus ko paskatities
82 spēles arī Kiprusofs nenospēlēs.
Ja Karlsons sevi labi parādīs sev atvēlētajās spēlēs, tad viss var gadīties.