Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Senators" uzbrucējs Žirū atzīts par NHL nedēļas spožāko zvaigzni

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

"Senators" uzbrucējs Žirū atzīts par NHL nedēļas spožāko zvaigzni
Klods Žirū. Foto: AP/Scanpix

LETA. Otavas "Senators" uzbrucējs Klods Žirū atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, informē meistarsacīkšu rīkotāji.

Otrās zvaigznes gods ticis Toronto "Maple Leafs" uzbrucējam Viljamam Nīlanderam, bet par trešo labāko atzīts Tampabejas "Lightning" vārtsargs Andrejs Vasiļevskis.

Žirū aizvadītajā nedēļā trīs mačos guva četrus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, kamēr otavieši uzvarēja visās trīs spēlēs. Nedēļas rezultatīvākajā mačā Žirū izcēlās divas reizes un asistēja vēl vienā vārtu guvumā, palīdzot ar 5:0 pārspēt Monreālas "Canadiens". Šajā sezonā 35 gadus vecais NHL veterāns Žirū 49 mačos guvis 19 vārtus un atdevis 28 rezultatīvas piespēles.

Arī Nīlanders iepriekšējā nedēļā guva četrus vārtus un izdalīja trīs rezultatīvas piespēles, taču viņš to paveica četrās spēlēs. Nedēļas rezultatīvākajā mačā viņš izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm - visiem četriem punktiem otrajā periodā -, kamēr Toronto hokejisti ar 5:2 guva virsroku pār Ņujorkas "Islanders". Nīlanders ir "Maple Leafs" rezultatīvākais spēlētājs un NHL ieņem 14.vietu ar 51 mačā gūtiem 28 vārtiem un atdotu 31 rezultatīvu piespēli.

Vasiļevskis savukārt trīs mačos atvairīja 96 no 102 metieniem, vidēji ielaižot divas ripas un atvairot 94,1% metienu, kamēr Tampas vienība uzvarēja visās trīs cīņās. Ar 23 uzvarām Vasiļevskis dala trešo vietu šosezon uzvarām bagātāko vārtsargu sarakstā. Kopumā viņš piedalījies 36 mačos, kuros vidēji ielaidis 2,51 ripu un atvairījis 91,8% metienu.

Izmantotie resursi:
LETA