Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kako nepiedalīsies pirmsdrafta testos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kako nepiedalīsies pirmsdrafta testos
Kāpo Kako. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga nedēļas nogalē aizvadīs fiziskos testus, kuros tiks pārbaudīta jauno spēlētāju gatavība draftam. Taču Kāpo Kako pēc triumfa pasaules čempionātā pieņēmis lēmumu neierasties, tādējādi piedalīsies 103 hokejisti.

Somijas izlase svētdienas vakarā trešo reizi vēsturē tika kronēta par pasaules spēcīgāko komandu, finālā ar 3:1 pārspējot kanādiešus. Par vienu no turnīra lielākajām zvaigznēm kļuva 18 gadus vecais uzbrucējs Kāpo Kako, kurš jau pirmajās divās spēlēs iemeta piecus vārtus. Turpinājums nebija tik veiksmīgs, taču 6+1 tāpat ir otrais labākais rezultāts pasaules čempionāta vēsturē tik jaunam spēlētājam.

Jau pirms sezonas Kako tika uzskatīts par gaidāmā drafta otro labāko spēlētāju, atpaliekot tikai no amerikāņu centra uzbrucēja Džeka Hjūza, un sezonas laikā soms distanci samazinājis. Tiesa, sestdien komandām nebūs iespēja pārbaudīt viņa fizisko gatavību, jo pēc zelta izcīnīšanas pieņemts lēmums izlaist testus. Tomēr jāatzīmē, ka tiem ir visnotaļ simboliska nozīme, tādējādi Kako drafta pozīcija netiks ietekmēta.

Pirmā izvēle draftā pieder Ņūdžersijas "Devils", savukārt ar otro numuru kādu hokejistu izvēlēsies Ņujorkas "Rangers". Kako sezonu pavadīja Turku TPS rindās, 45 spēlēs sakrājot 38 punktus. Šādā vecumā individuāli labākas sezonas bijušas tikai diviem somiem – Aleksandram Barkovam un Mikaelam Granlundam. Pie Kako sasniegumiem jānosauc arī fakts, ka viņš ir triumfējis U18, U20 un pieaugušo pasaules čempionātos, un nevienam citam 18 gados tas nav izdevies.

Izmantotie resursi:
Prospect Kakko to pass on scouting combine

     [+] [-]

, 2019-05-29 13:06, pirms 5 gadiem
Šeit testi būs tikai NHL komandām, kuras vēlēsies somaini dabūt savās rindās...

     [+] [-]

, 2019-05-29 14:15, pirms 5 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Šeit testi būs tikai NHL komandām, kuras vēlēsies somaini dabūt savās rindās...
ja tu fiziski neturi,tad tev nav ko meklēt NHL