Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons un "Sabres" treneris izceļ mazākuma izspēles nozīmi Bufalo uzvarās

Rolands Eliņš

Girgensons un "Sabres" treneris izceļ mazākuma izspēles nozīmi Bufalo uzvarās
Zemgus Girgensons. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Zemgus Girgensons šonakt, visticamāk, atgriezīsies Bufalo „Sabres” sastāvā pēc vienas spēles izlaišanas. Bufalo spēkosies ar Sanhosē „Sharks”, cenšoties trešo reizi kluba vēsturē uzvarēt desmit spēlēs pēc kārtas, un pirms spēles „Sabres” kluba pārstāvji, Girgensonu ieskaitot, uzsvēra mazākuma vienību svarīgumu uzvaru sērijas panākšanā.

Bufalo „Sabres” šoruden pacēlusies pie NHL līdervienībām un uz vienu dienu bija pat pārņēmusi līgas līderpozīcijas. Šonakt cīņā ar „Sharks”, kas savā iepriekšējā spēlē ar 0:6 izgāzās pret Lasvegasu, tiks mēģināts gūt desmito uzvaru pēc kārtas, un komandas panākumos lielu nozīmi kluba pārstāvji un Bufalo mediji atvēl veiksmīgajai spēlei mazākumā. „Sabres” ar 82.6% izturētiem mazākumiem ir piektajā vietā līgā, kas ir milzīgs kāpums, salīdzinot ar 77.9% un 22. vietu pagājušajā sezonā.

„Sabres” mazākuma izspēlē lielu lomu arī šosezon spēlē Zemgus Girgensons, kurš mazākumā nospēlējis 58:48 minūtes (otrais lielākais spēles laiks komandā). Ar viņa aktīvu palīdzību „Sabres” izturējusi 24 no iepriekšējiem 26 mazākumiem, taču iepriekšējā spēlē latviešu uzbrucējs bija atstāts rezervē. Kā skaidroja treneris Fils Hauslijs, tas tika darīts tādēļ, lai sastāvā būtu pāris svaigi puiši, un vakardienas treniņā Girgensons atkal tika iespēlēts ierastajā ceturtajā maiņā ar partneriem Jūhanu Lāšonu un Evanu Rodrigesu, un nešaubīgi, ka no viņa atkal tiks gaidīts stabils sniegums mazākumā.

„Skaitliskā vairākuma un mazākuma maiņas hokejā mūsdienās ir tik ļoti svarīga spēles sastāvdaļa,” Bufalo medijiem norādīja Girgensons. „Ja komandai ir labs mazākums, tad arī var uzvarēt daudzās spēlēs.”

„Sabres” šovasar piesaistīja Stīvu Smitu, treneri, kurš specializējas darbam ar aizsargiem un mazākumam. Kopā ar viņu „Sabres” spēlētāji analizē pretinieku vairākuma izspēļu video, jo treniņos uz ledus paliek maz laika īpaši iespēlēt mazākumu pret konkrētiem pretiniekiem. Tiek norādīts, ka Smita piedāvātie uzsvari ir uz metienu bloķēšanu un piespēļu traucēšanu, ka arī pretinieku nelaišanu vārtu priekšā. „Šajās tikšanās reizēs, kad analizējam pretinieku vairākumus, ir ļoti jākoncentrējas. Mums komandā ir puiši, kuri mazākumā ļoti labi saprotas cits ar citu.”

Girgensons piekrita argumentam, ka spēli mazākumā var uzskatīt par iespēju „izglābt” komandas biedru, kuram sanācis tikt pie noraidījuma: ”Katru reizi, kad tu saņem noraidījumu, sajūtas nav patīkamas. Tāpēc vienmēr jūtu līdzi, kad noraidīts tiek partneris. Tādās situācijās ļoti nevēlies, lai pretinieki iemet, kamēr sodītais spēlētājs spiests vienkārši atsēdēt malā.”

Savas komandas spēli mazākumā uzslavēja arī treneris Hauslijs: „Viņi ir paveikuši iespaidīgu darbu. Protams, ka vārtsargs ir komandas svarīgākais spēlētājs mazākumā, bet puiši spēlējuši ļoti pašaizliedzīgi, palīdzot viņam un metoties ripas ceļā. Tā ir cena, ko viņi maksā. Daudzi varbūt to nemaz nepamana un nepiemin, bet mūsu puiši to saprot. ”

Izmantotie resursi:
https://buffalonews.com/2018/11/26/...