Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Coyotes" strādās pirmā trenere-sieviete NHL

Juris Miņins
Juris Miņins

"Coyotes" strādās pirmā trenere-sieviete NHL
Arizonas "Coyotes" spēlētāji
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Arizonas “Coyotes” ir kļuvusi par pirmo līgas vienību, kuras treneru sastāvā būs trenere-sieviete, jo viņi ir vienojušies ar Donu Braidu.

Dona Braida ir kļuvusi par pirmo sievieti, kas strādās par treneri Nacionālajā hokeja līgā, jo Arizonas “Coyotes” vienojās ar viņu par sadarbību un Dona būs komandas slidošanas trenere. Jāpiebilst, ka pagājušsezon Braida jau sadarbojās ar Arizonas komandu, taču tad viņa bija nepilna laika konsultante, bet pašlaik ir noslēgts pilnvērtīgs līgums.

Jāpiebilst, ka Dona Braida NHL aprindās nav nekas nezināms, jo pirms tam viņa konsultēja vairākas līgas komandas tieši ar slidošanu saistītos jautājumos. Viņas konsultējamo vienību sarakstā bija Toronto “Maple Leafs”, Aneheimas “Ducks”, Bufalo “Sabres” un Kalgari “Flames”. Tāpat viņa strādāja arī “Athletes Training Center”, kur palīdzēja daudziem citiem hokejistiem, tajā skaitā Ņujorkas “Islanders” spēlētājam Džonam Tavaresam.

Jāpiebilst, ka pašlaik treneru-sieviešu piesaistīšana profesionālā sporta komandām nav nekas neierasts, jo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Sanantonio “Spurs” jau ilgu laiku strādā Bekija Hamona, bet Nacionālajā futbola līgā (NFL) jau veselas divas komandas, Arizonas “Cardinals” un Bufalo “Bills” ir ļāvušas treneru kolektīvā ienākt arī sievietēm.

Tāpat nevar nepieminēt, ka NHL komandas ļoti bieži uz komandu treniņiem aicina labākās sieviešu hokeja spēlētājas, dažreiz arī ļaujot spēlēt pirmssezonas mačos. Kā pirmā dāma, kas ir izgājusi uz ledus NHL spēlē bija vārtsardze Manona Reoma.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/

Slēpts komentārs: pernambucano

  +3 [+] [-]

, 2016-08-26 17:55, pirms 8 gadiem
pernambucano rakstīja: ha, ha, ha...vot kolhozs!
kolhozs ir pa labi karte un saucas Kolhoza Hokeja Liga jeb saisinajuma KHL!

     [+] [-]

, 2016-08-26 18:31, pirms 8 gadiem
Nu par noteiktas lietas treneri kāpēc gan ne. Bet par spēlētāju gan nevajadzētu ņemt sievieti vīriešu hokeja. Kāds Čara vai Webers kad ieliks borta daudz kas pāri nepaliks. Un kas tad piemēram ja tā sieviete spēles rupji kurš spēlētājs nometis cimdus ?

  +2 [+] [-]

, 2016-08-26 18:33, pirms 8 gadiem
Un joprojām pilnīga neskaidrība par Zemgu. Varbūt kāds kautkur nejauši ir kādu baumu noķēris ?

  -2 [+] [-]

, 2016-08-26 18:33, pirms 8 gadiem
goriks rakstīja: kolhozs ir pa labi karte un saucas Kolhoza Hokeja Liga jeb saisinajuma KHL!
Kolhozs ir jūsu bezjēdzīgie komentāri. Cik jau var?!

     [+] [-]

, 2016-08-26 19:33, pirms 8 gadiem
irock rakstīja: Un kas tad piemēram ja tā sieviete spēles rupji kurš spēlētājs nometis cimdus ?
Tad Voinovs tiks lūgts atpakaļ uz NHL.

     [+] [-]

, 2016-08-26 20:43, pirms 8 gadiem
irock rakstīja: Un joprojām pilnīga neskaidrība par Zemgu. Varbūt kāds kautkur nejauši ir kādu baumu noķēris ?
Gaida līgumu no Buffalo tagat trenējas ar izlasi

     [+] [-]

, 2016-08-26 22:22, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Tad Voinovs tiks lūgts atpakaļ uz NHL.
😁