Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Dacjukam uzvaras vārti un trauma pirmajā Detroitas pārbaudes mačā

Rolands Eliņš

Dacjukam uzvaras vārti un trauma pirmajā Detroitas pārbaudes mačā
Pāvels Dacjuks atzīmē uzvaras vārtu guvumu, taču vēlāk bija spiests doties uz ģērbtuvēm priekšlaicīgi
Foto: AP/Scanpix

Šonakt aizvadītas vairākas NHL pirmssezonas pārbaudes spēles, kurās Detroitas "Red Wings" varēja priecāties par uzvaru pār "Penguins" un satraukties par Pāvela Dacjuka savainojumu. Savukārt Tampabejas "Lightning" vārtsargu duetu rīt gaidāmajā pārbaudes spēlē veidos Andrejs Vasiļevskis un Kristers Gudļevskis.

Detroita nokļuvusi līdz izslēgšanas spēlēm jau 24 sezonas pēc kārtas, taču pagājušajā sezonā to gandrīz patraucēja vairāki līderu savainojumi. Pirms nometnes sākuma gan Pāvels Dacjuks, gan Stīvenss Veiss, gan Henriks Seterberjs uzsvēra, ka pilnībā atguvušies no traumām, un "Red Wings" līdzjutēji varēja priecāties, kā šonakt darbojās Dacjuks, pirmajos divos periodos izdarot filigrānu un rezultatīvu piespēli un gūstos uzvaras vārtus pret Pitsburgas "Penguins" (2:1).

Taču pēc tam krievu hokejists bija spiests uzņemt Pitsburgas aizsarga Roba Skuderi spēka paņēmienu, pēc kura spēli turpināt nevarēja un devās uz ģērbtuvēm. To gan viņš izdarīja bez komandu biedru palīdzības, un traumas nopietnība tiks izvērtēta šajā pēcpusdienā. Traumu vēl pirms nometnes sākuma guva arī Entonijs Manta, kuram pēc lieliskas sezonas junioros (81 vārti 81 spēlē) paredzēja vietu arī Detroitas lielās komandas sastāvā, taču viņam jāizlaiž 6-8 nedēļas

Detroitas "Red Wings" treniņnometnē nepiedalās zviedru veterāns Daniels Alfrēdsons, kuram septembra sākumā par sevi atkal lika manīt sāpošā mugura. "Red Wings" gan vēl cer uz viņa atgriešanos un būšot gatava parakstīt līgumu arī bez zviedra dalības pārbaudes spēlēs un treniņnometnē. Sīku savainojumu gan netrūkst arī "Penguins" rindās - to dēļ šonakt nespēlēja Sidnijs Krosbijs, Kriss Kunics un Jevgeņijs Malkins.

Spēli Ņujorkā aizvadījušas "Rangers" un "Devils" vienības. Reindžeru rindās jau pirmajā pārbaudes spēlē pamatsastāvā devās vārtsargs Henriks Lundkvists un jau pirmajā minūtē bija biests kapitulēt, kad ripa pēc rikošeta atrada ceļu viņa vārtos. Turpinājumā "Devils" divreiz ieguva divu vārtu pārsvaru (2:0 un 4:2), taču abas reizes mājinieki atspēlējās, līdz beidzot pēdējā minūtē Lundkvistu nomainījušais ASV veterāns Skots Klemensens ielaida vieglu Adama Enrikes metienu, pasniedzot uzvaru viesiem. "Devils" rindās lieliska spēle izdevās Maiklam Raideram, kuram divi vārti, rezultatīva piespēle un lietderības koeficients +4.

Ļoti ātri Anaheimā pierakstījies cits veterāns Denijs Hītlijs, kurš iepriekšējās sezonās bija "Wild" sastāvā - viņš jau 48. spēles sekundē izvirzīja "Ducks" vadībā pret "Avalanche". Pateicoties dāņu vārtsarga Frederika Andersena lieliskajai spēlei un visiem 27 atvairītajiem metieniem, "Ducks" mājās uzvarēja ar 4:0. Anaheimas un Kolorādo hokejisti sacentās arī Denverā, kur otro sastāvu (ne spēka ziņā) mačā arī uzvarēja "Ducks" (5:2), turklāt "Avalanche" tieši šajā spēlē sūtīja savus labākos spēlētājus - Iginlu, Makinonu, Tālbotu, Dušēnu, Brīru.

Savukārt Tampabejas "Lightning" gaidāmajai spēlei pret "Predators" plāno izmantot vārtsargus Andreju Vasiļevski un Kristeru Gudļevski. Paredzams, ka abi rītdienas mačā dalīs spēles laiku uz pusēm, bet, ja vien kas krasi nemainīsies, sezonu sāks AHL klubā Sirakjūzas "Crunch". Jau ziņojām, ka naktī uz rītdienu savu pirmo NHL pārbaudes spēli plānots aizvadīt Ronaldam Ķēniņam, kurš iekļauts "Canucks" mājas sastāva ceturtajā maiņā, bet spēle paredzēta arī Zemgus Girgensona pārstāvētajai Bufalo"Sabres".

NHL pirmssezona, 23.septembris

KomandasRez.KomandasRez.
Islanders-Senators3:2Islanders- Senators3:2 PM
Rangers-Devils4:5Flyers-Maple Leafs2:3
Flyers-Capitals5:4Penguins-Red Wings1:2
Jets-Wild2:1Stars-Blues4:3
Avalanche-Ducks2:5Ducks-Avalanche4:0
Coyotes-Kings5:4PMKings-Coyotes4:3

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
https://twitter.com/erlendssonTBO/s...
The Detroit News
Pavel Datsyuk hurts shoulder in Red Wings' 2-1...

     [+] [-]

, 2014-09-23 11:34, pirms 10 gadiem
Kapēc pavliķu liek pārbaudes mačā?Kur loǧika?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-09-23 12:01, pirms 10 gadiem
Maikl25 rakstīja: a kapec ne? forma nevajag but,jeb Tu doma,visu vasaru atpusas,un uzreiz labakaja forma? vot oluhs
NEVIENS PROFESIONĀLS SPORTISTS VISU VASARU NEPAVADA TIKAI ATPŪŠOTIES! Tie kas tā dara... pēc tam spēlē Rīgas Dinamo (atceroties stāstus par pirmajām sezonām, kad uz treniņnometni lielākā daļa hokejistu ieradās PILNĪGI negatavi, tagad jau, cik lasīts, situācija ir uzlabojusies).

Maksimāli atpūta ir pāris nedēļas. Pēc tam treniņi atsākas (protams, ja netiek taisītas kkādas operācijas un tam sekojoša atlabšana).

Nosacīti, viņu forma pat starpsezonā ir tāda, lai jebkurā laikā kāptu uz ledus un parādītu normālu spēli. Protams, ne pašu labāko, bet arī ne tādu, kad knapi kājas tiek vilktas.

Par līderu dalību pārbaudes spēlēs. Hokejā laikam jau nevar viņus pilnīgi nosēdināt malā, taču kopumā vairāk piekrītu viedoklim, ka nav viņi jādzenā pirmssezonā.

     [+] [-]

, 2014-09-23 12:14, pirms 10 gadiem
Cerams Ķēniņš sevi pierādīs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2014-09-23 13:07, pirms 10 gadiem
Henriks Seterberjs- kas tas tāds? Vai šis- HENRIK ZETTERBERG?

     [+] [-]

, 2014-09-23 13:11, pirms 10 gadiem
Maikl25 rakstīja: kas tie par stulbiem uzskatiem,visi trenejas pirmsezona,jebkura sporta,un parbaudes speles ir labs trenins,tad varbut no majam,pa taisno uz pirmo speli? ne jau katra spele vinu liktu laukuma,un neredzu neko tadu,ka ielika uzreiz pirmaja spele!
Internetā ir pietiekami daudz troļļu kuri uzskata sevi par gudrākiem nekā NHL treneri ar 40 gadu pieredzi un vairākiem iegūtiem Stenlija kausiem.

     [+] [-]

, 2014-09-23 13:17, pirms 10 gadiem
Maikl25 rakstīja: kas tie par stulbiem uzskatiem,visi trenejas pirmsezona,jebkura sporta,un parbaudes speles ir labs trenins,tad varbut no majam,pa taisno uz pirmo speli? ne jau katra spele vinu liktu laukuma,un neredzu neko tadu,ka ielika uzreiz pirmaja spele!
Ja tu pacenstos izlasīt un saprast ko es rakstīju, tad tev nenāktos rakstīt visai apšaubāma satura komentāru.

Pa punktiem:
- Pirmssezonā trenējas komandā, pirms tam visiem NHL līmeņa sportistiem jau ir izietas vismaz divas citas sagatavošanās cikla fāzes, kas tiek veiktas individuāli un šie individuālie treniņi sākas jau 2 nedēļas pēc pēdējā mača (varbūt nedaudz vēlāk, ja tālu tiek izslēgšanas mačos).

- Arī es rakstu, ka, hokeja spēles specifika neļauj pilnīgi neiesaistīt sportistus pārbaudes spēlēs, kā to var atļauties citur, taču katrā mačā viņus nevajag dzenāt, turklāt, arī pirmssezonas sākumā viņi nav jāliek laukumā (tad vēl ir daudz jauno un ne tik jauno censoņu, kas cīnās par vietu sastāvā un no tā, pat ja nejauši kkas sanāk, var ciest līderi).

Stulbi uzskati ir, ka pārbaudes spēles ir obligāti nepieciešamas visiem, ka tas esot treniņš utt. Ja līderi jūt, ka viņiem vajag, lai jau spēlē, taču, ja viņiem nav nepieciešamības, tad viņus nevajag likt laukumā.

Savainojumu pietiks regsezonā un, ja tiks, izslēgšanas mačos. Sportisti NAV neiznīcināmi roboti un katra spēle var būt pēdējā.

     [+] [-]

, 2014-09-23 13:23, pirms 10 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Internetā ir pietiekami daudz troļļu kuri uzskata sevi par gudrākiem nekā NHL treneri ar 40 gadu pieredzi un vairākiem iegūtiem Stenlija kausiem.
Nav jautājums par troļļošanu, gudrību vai stulbību.

Tāpat ir dažādas pieejas šim jautājumam un te ne Stenlija kausi, ne sezonu skaits neko neietekmē. Piekritēji ir kā vienai, tā otrai ideja.

Turklāt, ir jāsaprot - kas ir TRENERIES? Kādi ir viņa uzdevumi un kas viņam jāpanāk?
Viņam ir jānodrošina REZULTĀTS. Viņam pa lielam ir pilnīgi vienalga par tādu Datsjuku un to vai viņš varēs pēc karjeras beigām dzīvot normālu dzīvi bez neskaitāmām operācijām, vai nē. Viņam, kā jebkuram trenerim, interesē rezultāts.

Komandu ārstiem, ja kas, ar pa lielam neinteresē spēlētāja veselība ilgtermiņā, viņiem vajag tik sadakterēt atlētu tik tāl, lai viņš varētu spēlēt, turklāt tas ir jādara pēc iespējas ātrāk (viņi ir KOMANDAS nolīgti darbinieki un strādā KOMANDAS interesēs).

Apkopojot iepriekš rakstīto - protams, ka treneris un visa komanda ir ieinteresēta, lai visi labākie spēlē pēc iespējas vairāk utt. Diemžēl, bet ne vienmēr šāda pieeja attaisnojas, ko rāda arī sporta vēsture.

     [+] [-]

, 2014-09-23 13:51, pirms 10 gadiem
Pasaules hokeja sezona tuvojas!

     [+] [-]

, 2014-09-23 18:22, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Stulbi uzskati ir, ka pārbaudes spēles ir obligāti nepieciešamas visiem, ka tas esot treniņš utt. Ja līderi jūt, ka viņiem vajag, lai jau spēlē, taču, ja viņiem nav nepieciešamības, tad viņus nevajag likt laukumā.
Tu , man liekās, bišķi pārproti rakstīto. Gan jau domāja, ka nav ne vainas, ja tāds Dacjuks bišķi uzspēlē kopā ar jaunajiem pre-sezonas pirmajās spēlēs. Un neviens jau nesaka, ka pieredzējušie komandas līderi jāliek katrā pārbaudes spēlē.
Citi līderi uzspēlē pirmajās pārbaudes spēlēs, citi pēdējās. Nu un kas tur tāds?