Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makdeividam pirmā diskvalifikācija NHL karjerā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Makdeividam pirmā diskvalifikācija NHL karjerā
Konors Makdeivids. Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālā hokeja līga piespriedusi divu spēļu diskvalifikāciju Edmontonas "Oilers" kapteinim Konoram Makdeividam, kurš mačā pret Ņujorkas "Islanders" izdarīja nelegālu spēka paņēmienu.

Vakar notikušajā spēlē uzvaru pagarinājumā ar 4:3 izcīnīja "Oilers", un par galveno varoni kļuva tieši Konors Makdeivids, kuram izdevās realizēt izgājienu vienatnē pret vārtsargu. Tomēr pat ar kapteiņa pūlēm ir par maz, lai iesaistītos nopietnā cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs – ar 56 punktiem 60 spēlēs "Oilers" ieņem priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē, apsteidzot vienīgi Losandželosas "Kings".

Turklāt divas nākamās spēles būs jāaizvada bez Makdeivida, jo viņam piespriesta diskvalifikācija par spēka paņēmienu pret "Islanders" aizsargu Niku Lediju. Centra uzbrucējs ar plecu trāpīja pa pretinieka galvu, un līga tūdaļ pēc mača paziņoja par incidenta izskatīšanu. Makdeividam tā ir pirmā diskvalifikācija NHL karjerā, turklāt 267 spēļu laikā viņš sakrājis tikai 88 soda minūtes. Savukārt Ledijam, kurš laukumā pavadīja 18:18 minūtes, netika konstatēts smadzeņu satricinājums, tādējādi viņš varēs turpināt sezonu.

Makdeivids, kurš divas sezonas pēc kārtas kļuvis par NHL rezultatīvāko spēlētāju, šajā sezonā 58 mačos savācis 85 punktus, bet ieņem tikai trešo vietu, atpaliekot no Ņikitas Kučerova un Patrika Keina. "Oilers" sezonas gaitā atlaidusi gan galveno treneri, gan ģenerālmenedžeri, tomēr uzlabot sniegumu nav izdevies.