Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

No ''Sabres'' atlaistais Hauslijs kļūst par ''Coyotes'' trenera asistentu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

No ''Sabres'' atlaistais Hauslijs kļūst par ''Coyotes'' trenera asistentu
Fils Hauslijs uz ''Sabres'' komandtiltiņa. Padotie - Sems Rainhārts, Zemgus Girgensons, Kails Okposo. Foto: AP/Scanpix

Bijušais Zemgus Girgensona un Bufalo ''Sabres'' galvenais treneris Fils Hauslijs nākamsezon atradīsies uz Arizonas ''Coyotes'' komandtiltiņa galvenā trenera asistenta lomā, ziņo portāls ''BuffaloNews.com''.

Arizonas ''Coyotes'' komanda vēl oficiāli nav paziņojusi par Hauslija pievienošanos treneru štābam, tomēr ''buffalonews.com'' žurnālists Lenss Lisovskis vēsta, ka amerikāņu treneris, kurš iepriekšējās divas sezonas atradās pie Bufalo ''Sabres'' stūres, turpmāk kļūs par ''Coyotes'' galvenā trenera Rika Tošē asistentu.

Hauslija uzdevumos būs atbildēt par komandas spēli aizsardzībā. Jāatzīmē, ka tieši šādus pienākumus Hauslijs pildīja Nešvilas ''Predators'' komandā, kurā strādāja pirms pievienošanās Bufalo. Divas ''Sabres'' komandā aizvadītās sezonas 55 gadus vecajam speciālistam bija pirmās kā galvenajam trenerim NHL komandā. Tomēr arī Hauslijs nespēja izcelt no bedres Zemgus Girgensona pārstāvēto vienību, abas sezonas ''Sabres'' paliekot bez dalības izslēgšanas turnīrā, kaut gan aizvadītā sezona sākās ļoti daudzsološi - sezonas ievadā Bufalo pat bija līdere visā NHL.

Lai arī komanda par mata tiesu palika aiz vietas Stenlija kausa izcīņā, krietnu progresu šosezon demonstrēja Hauslija nākamā darbavieta - Arizonas ''Coyotes'' klubs. Kanādiešu trenera Rika Tošē vadītā komanda 2018./19. gada sezonā zaudēja 220 vārtu, kas bija sestais zemākais rādītājs visā NHL.

Pēc kārtējās neveiksmīgās sezonas ''Sabres'' šķīrās no sava galvenā trenera, un nu Hauslija vietā stājies šveicietis Ralfs Krīgers. Vēl nav zināms, vai karjeru Bufalo turpinās arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, tomēr ''Sabres'' izteikusi Zemgum kvalifikācijas piedāvājumu.

Izmantotie resursi:
https://buffalonews.com/2019/06/20/...