Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" neveiksmīgs vairākums un mazākums sakāvē pret "Sharks"

Rolands Eliņš

"Sabres" neveiksmīgs vairākums un mazākums sakāvē pret "Sharks"
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas spēlē Zemgus Girgensona pārstāvētā „Sabres” ar 1:5 piekāpās Sanhosē „Sharks”, ciešot otro sakāvi pēc kārtas savā izbraukuma spēļu sērijā. „Sabres” šodien nerealizēja nevienu no pieciem vairākumiem, bet trīs vārtus ielaida mazākumā.

Zemgus Girgensons nospēlēja 13:59 minūtes, turklāt vairāk nekā trešo daļu savas spēles laika pavadot mazākumā (5:12 minūtes). Girgensons ar punktiem neatzīmējās un palika ar neitrālu lietderības koeficientu, spēles statistikā iekļaujoties ar diviem spēka paņēmieniem.

„Sabres” spēle sākās ļoti neveiksmīgi – 2+2 minūšu sodu saņēma Kails Okposo, un „Sharks” šajā laikā guva divus vārtus. Vispirms Erika Kārlsona piespēli pie tukša vārtu stūra sagaidīja Jūnass Donskojs, bet piektajā minūtē ar negaidītu metienu spēlētāju drūzmā vārtus guva Logans Kutūrs, aizsarga aizsegā trāpot vārtu tālajā devītniekā. Jāpiemin, ka abu „Sharks” vārtu guvuma brīdī Girgensons, kurš ierasti daudz spēlē mazākumā, laukumā nebija.

Pirmajā periodā skaitliski vienādos sastāvos tika spēlēts reti – pēc nonākšanas iedzinējos 0:2 Bufalo nopelnīja vēl divus noraidījumus, kamēr Sanhosē tika pie sešām soda minūtēm. Viens noraidījums „Sharks” tika piespriests pēc pārkāpuma pret Girgensonu. Taču „Sabres” spēle vairākumā nevedās. Pirms divām dienām pret Vegasu netika realizēts neviens no sešiem vairākumiem, šonakt – neviens no pieciem.

Bufalo toties veiksmīgāk spēlēja vienādos sastāvos, un otrā perioda sākumā Džeiks Makeibs pēc Džefa Skinera un Rasmusa Dalīna piespēlēm samazināja starpību, trāpot ašu metienu no salīdzinoši asa leņķa. Panākt neizšķirtu gan neizdevās, lai arī „Sabres” bija pāris labas iespējas otrā perioda turpinājumā.

Taču trešā perioda sākumā „Sharks” spēlēja daudz agresīvāk un ātrāk, kas arī noveda pie 3:1. Savus otros vārtus guva Kutūrs, kamēr otro rezultatīvo piespēli šodien nopelnīja bijušais Bufalo uzbrucējs Evanders Keins, kurš divcīņā par ripu pārspēja „Sabres” aizsargu Rasmusu Ristolainenu. Kutūrs pavisam drīz varēja arī nokārtot sev „hat-trick”, bet Bufalo glāba vārtsargs Kārters Hatons. No 1:4 gan neizdevās izvairīties – 52. minūtē Bufalo vēlreiz kapitulēja mazākumā, kad pie vārtu guvuma tika Džo Pavelskis, un šoreiz mazākumā laukumā bija arī Girgensons.

Bufalo trīs minūtes pirms beigām nomainīja vārtsargu, taču šis solis noveda tikai pie tā, ka Kutūram izdevās gūt savus trešos vārtus, panākot jau graujošo 5:1. Neveiksmīgās spēles pēdējās sekundēs Bufalo aizsargs Zeks Bogosjans iesaistījās kautiņā, kurā sarūpēja savai komandai vismaz vienu "uzvaru" šonakt, nokautējot pretinieku aizsargu Džoakimu Raienu.

„Sabres” šī bija trešā spēle piecu izbraukuma maču sērijā un otrais zaudējums ar vismaz trīs vārtu starpību pēc kārtas. Kalifornijā Girgensona komandu vēl sagaida spēles ar „Kings” (sestdienas vakarā 22:30 pēc Latvijas laika) un Anaheimas „Ducks”. Ar sešiem punktiem septiņās spēlēs Bufalo noslīdējusi uz 12. vietu Austrumu konferencē, kas gan pagaidām nozīmē ļoti maz – piektā vieta ir tikai divu punktu attālumā.

Pašā spēles izskaņā kautiņu sarīko un tajā uzvar "Sabres" aizsargs Bogosjans

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2018-10-19 08:24, pirms 6 gadiem
Kautiņš beigās bija