Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Devils" pirms Merzļikina uzvarēšanas veic divus darījumus un aizmaina ilggadējo kapteini

Agris Suveizda

"Devils" pirms Merzļikina uzvarēšanas veic divus darījumus un aizmaina ilggadējo kapteini
Endijs Grīns. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Ņūdžersijas "Devils" šonakt pagarinājumā pārspēja Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets", taču no Stenlija kausa zonas tik un tā atpaliek par 17 punktiem. Nedaudz vairāk nekā nedēļu pirms maiņu perioda beigām "Devils" veica divus darījumus.

Vispirms "Devils" pavēstīja par 37 gadus vecā aizsarga Endija Grīna aizmainīšanu uz Ņujorkas "Islanders", pretī iegūstot 2021. gada drafta otrās kārtas izvēli un 21 gadu veco aizsargu Deividu Kenvilu, kurš vēl nav debitējis NHL un šosezon spēlējis AHL un ECHL. Nedraftētais Grīns visu līdzšinējo karjeru pavadīja "Devils" un piekto sezonu bija kapteinis, šosezon 53 spēlēs sakrājot 11 (2+9) punktus, 14 soda minūtes un pozitīvu lietderību. Grīns bija komandas otrais dārgākais aizsargs, piecu sezonu līguma pēdējā gadā saņemot piecus miljonus ASV dolāru.

Vēlāk uz Tampabejas "Lightning" pārcēlās 28 gadus vecais uzbrucējs Bleiks Koulmens, kura rēķinā šosezon 57 spēlēs ir 31 (21+10) punkts, 40 soda minūtes un negatīva lietderība -2. Koulmenam rit otrais no trim gadiem līgumā, kas ik sezonu ir vērts 1,8 miljonus dolāru. Pretī "Devils" saņēma 19 gadus veco WHL uzbrucēju Nolanu Fūtu, kurš vasarā tika draftēts ar 27. numuru, un arī Vankūveras "Canucks" nosacītu pirmās kārtas izvēli 2020. gada draftā. Ja "Canucks" neiekļūs Stenlija kausā (Vankūvera ir četrus punktus priekšā Rietumu konferences devītajai vietai), tad izvēle pārcelsies uz 2021. gadu.

2021. gada draftā Ņūdžersijas "Devils" jau ir septiņas garantētas izvēles – pa vienai pirmajā, otrajā, ceturtajā, piektajā un sestajā kārtā un divas izvēles trešajā kārtā. Nacionālās hokeja līgas maiņu perioda beigas paredzētas 24. februārī plkst. 22:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/devils/news/rel...
https://www.nhl.com/devils/news/rel...

     [+] [-]

, 2020-02-17 11:02, pirms 4 gadiem
Drafta 1. numuram gan tāda smagnēja pirmā sezona izskatās.
/edit: ā, 2. numuram arī -22