Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šonakt spēles trīs latviešu NHL komandām: Bļugers uzņems perfekto "Avalanche"

Agris Suveizda

Šonakt spēles trīs latviešu NHL komandām: Bļugers uzņems perfekto "Avalanche"
Teodors Bļugers kopā ar komandas biedriem. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt paredzētas sešas spēles, un trijās no tām laukumā dosies latviešu pārstāvētās komandas. Plkst. 2:00 pēc Latvijas laika Teodora Bļugera Pitsburgas "Penguins" un Elvja Merzļikina Kolumbusas "Blue Jackets" uzņems attiecīgi Kolorādo "Avalanche" un Dalasas "Stars", bet Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres" plkst. 5:00 viesosies pie Anaheimas "Ducks".

Līgas vicelīdere Bufalo "Sabres" viesosies pie Klusā okeāna divīzijas vicelīderes Anaheimas "Ducks", kas ir uzvarējusi abās mājas spēlēs. "Sabres" sezonu sākusi ar 11 punktiem sešos mačos, vienīgo punktu zaudējot pret Kolumbusas "Blue Jackets" (3:4 pagarinājumā), savukārt "Ducks" tikpat spēlēs ir sakrājusi astoņus punktus. Zemgus Girgensons pirmajās spēlēs uz ledus pavadīja vidēji nepilnas 13 minūtes, bet iepriekšējos trīs mačos allaž spēlējis vismaz 14 minūtes. Latviešu uzbrucējs sezonas sākumā ticis pie trim rezultatīvām piespēlēm, neitrālas lietderības un divām soda minūtēm. Vakardienas treniņā Girgensons turpināja darboties vienā virknējumā ar Jūhanu Lāšonu un Kailu Okposo, bet pēc vairāk nekā nedēļas pauzes uz ledus atgriezās uzbrucējs Konors Šīrijs, kura atgriešanās statuss spēles pieteikumā pašlaik ir "kuru katru dienu". Bufalo rindās rezultatīvākais spēlētājs ir Džeks Aikels (3+6).

Lai arī līgas līdere ar 12 punktiem septiņās spēlēs ir Karolīnas "Hurricanes", vienīgā komanda bez zaudētiem punktiem ir Kolorādo "Avalanche", kas uzvarējusi visās piecās cīņās. Šonakt "Avalanche" viesosies pie Pitsburgas "Penguins", kas izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas un jau trijās spēlēs ir guvusi septiņus vārtus. Pitsburga ar astoņiem punktiem sešos mačos ieņem otro vietu Metropolitēna divīzijā. Pagaidām nav jaunas informācijas par savainotajiem uzbrucējiem, kuru skaits vakar pieauga jau līdz pieciem, jo Jevgeņijam Malkinam, Aleksam Gaļčeņukam, Braienam Rastam un Nikam Bjugstedam pievienojās arī Džereds Makenns. Teodors Bļugers vakardienas treniņā kopā ar Zeku Estonu-Rīzu un Brendonu Tanevu darbojās trešajā maiņā. Bļugers sešās spēlēs ir ticis pie diviem (1+1) punktiem, negatīvas lietderības -2 un 17 soda minūtēm. Ja pirmajā spēlē Bļugers uz ledus bija tikai desmit minūtes, tad pēcāk trīs mačos viņš aizvadīja jau vismaz 15 minūtes. Rezultatīvākais "Penguins" spēlētājs ir Sidnijs Krosbijs (3+7), bet "Avalanche" izcēlies Miko Rantanens (4+5).

Paralēli Pitsburgai divos naktī spēli sāks arī Kolumbusas "Blue Jackets", kas uzņems Dalasas "Stars". Kolumbusa piecās spēlēs ir izcīnījusi divas uzvaras un sakrājusi četrus punktus, bet Dalasas rēķinā septiņās spēlēs ir tikai trīs punkti un tikai viena uzvara – izbraukumā pār Vašingtonas "Capitals" (4:3 pagarinājumā). Abas vienības savās konferencēs ieņem 14. vietu. Elvis Merzļikins joprojām nav devies laukumā kopš debijas spēles pret "Penguins" (2:7), kurā atvairīja 27 no 33 metieniem (82,5%). Pārējās spēlēs vārtus sargājis Merzļikina vienaudzis Jonass Korpisalo, kurš vidēji ielaidis 2,75 ripas un atvairījis 89,2% metienu. Starp 24 vārtsargiem, kuri sākuši vismaz četras spēles, Korpisalo atvairīto metienu procenta ziņā ir sestais no beigām, taču vēl zemāk ir bijušais "Blue Jackets" pamatvārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš Floridas "Panthers" kreklā atvairījis tikai 87,0% metienu un ielaidis vidēji 3,90 ripas. "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella apstiprināja, ka sastāvā izmaiņas netiek plānotas, tādējādi vārtos atkal būs Korpisalo.

SpēleLaiks
Blue Jackets – Stars2:00
Penguins – Avalanche2:00
Capitals – Maple Leafs2:00
Oilers – Flyers4:30
Ducks – Sabres5:00
Sharks – Hurricanes5:30

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/sabres/news/sab...

     [+] [-]

, 2019-10-16 20:40, pirms 5 gadiem
Korpis atkal vārtos, tad var iet gulēt šonakt...

  -3 [+] [-]

, 2019-10-16 21:10, pirms 5 gadiem
Te nu bija supervecis Elvis.. Šaubos, ka tiks vārtos. Bet nu CBJ ar cirvji. Ķip ņem jauno Eiropas supervārtsargu un neļauj spēlēt..

     [+] [-]

, 2019-10-16 21:19, pirms 5 gadiem
Finklijs15 rakstīja: Te nu bija supervecis Elvis.. Šaubos, ka tiks vārtos. Bet nu CBJ ar cirvji. Ķip ņem jauno Eiropas supervārtsargu un neļauj spēlēt..
Visam savs laiks.Kad soms nospēlēs neveiksmīgu maču,būs Elvim iespēja,tikai tā būs jāizmanto,citādi galīgi kļūs,labākā gadījumā,par otro vārtsargu.Neveiksmīgi spēlēs abi,neglābjami no farma tiks pacelti vārtsargi.Klasika

     [+] [-]

, 2019-10-16 21:25, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Visam savs laiks.Kad soms nospēlēs neveiksmīgu maču,būs Elvim iespēja,tikai tā būs jāizmanto,citādi galīgi kļūs,labākā gadījumā,par otro vārtsargu.Neveiksmīgi spēlēs abi,neglābjami no farma tiks pacelti vārtsargi.Klasika
Kivlenieks jau fermā berzē rokas

  -3 [+] [-]

, 2019-10-16 22:01, pirms 5 gadiem
Ko Jūs gribat? Šveicē viņš ar savus 4-5 golus mačā ielaida, tāpēc nesaprotu, par ko jābrīnās, un kāpēc viņu piedēvē par super vārtsargu.

     [+] [-]

, 2019-10-16 22:13, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Visam savs laiks.Kad soms nospēlēs neveiksmīgu maču,būs Elvim iespēja,tikai tā būs jāizmanto,citādi galīgi kļūs,labākā gadījumā,par otro vārtsargu.Neveiksmīgi spēlēs abi,neglābjami no farma tiks pacelti vārtsargi.Klasika
Soms šobrīd komandai nes rezultātu un ir loģiski ka stāv kastē.
Par Elvi bažas tikai pieaug, varbūt labāk uz AHL aizbraukt, vismaz būtu spēļu prakse, jo kāds gan tolks viņam sēdēt uz beņķa NHL.

     [+] [-]

, 2019-10-17 00:34, pirms 5 gadiem
Makleins rakstīja: Ko Jūs gribat? Šveicē viņš ar savus 4-5 golus mačā ielaida, tāpēc nesaprotu, par ko jābrīnās, un kāpēc viņu piedēvē par super vārtsargu.
Var jau troļļot vai heitot, bet kaut cik realitāte jāsaglabā. 2 kartējais NLA sezonas labākais vārtsargs, kurš ne reizi pieaugušo NLA nav laidis vairak par 2.88 ripām videji spēlē, lielākoties turoties zem 2.5 vid. ielaistām ripām spēlē un regulāri sezonu pabeidzot ar vismaz 92% atvairīto metienu ir švaks vārtsargs, kurš laiž 4-5 vārtus mačā?