Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL čempione "Blues" pagarina līgumu ar uzbrucēju Blei

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL čempione "Blues" pagarina līgumu ar uzbrucēju Blei
Semijs Blei. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Sentluisas "Blues" pagarinājis līgumu ar 23 gadus veco uzbrucēju Semiju Blei, kurš pirms gada palīdzēja izcīnīt Stenlija kausu. Noslēgta vienošanās uz divām sezonām, tās vērtība ir trīs miljoni dolāru.

Pagājušajā sezonā Sentluisas "Blues" pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē izcīnīja Stenlija kausu, septiņu spēļu finālā tiekot galā ar Bostonas "Bruins". Ceļā pretī titulam Semijs Blei aizvadīja 15 mačus, kuros izcēlās ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm, taču deva lielu pienesumu ar saviem spēka paņēmieniem un agresīvo spēli.

23 gadus vecais uzbrucējs pēc šīs sezonas beigām būtu kļuvis par ierobežoti brīvo aģentu, taču viņam un "Blues" izdevies vienoties par sadarbības turpināšanu, parakstot divu gadu līgumu par trim miljoniem dolāru. Šajā sezonā Blei piedalījās 40 spēlēs, gūstot sešus vārtus un sakrājot 13 punktus. 28 mačus viņš izlaida sakarā ar plaukstas locītavas traumu. Pirms tās Blei bija nostiprinājies "Blues" otrajā virknējumā.

Brīdī, kad sezona tika apturēta, "Blues" atradās Rietumu konferences vadībā, par vienu punktu apsteidzot Kolorado "Avalanche".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...